... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

orient_blue

Tesnenie pod hlavou

Piatok, 15. Augusta 2008, 10:26

Videl som pred nedavnom otvoreny motor z S-klasse - 6valec blizsie si nepamatam, ktoreho majitel udaval problem - strata vody, prehrievanie. Zistilo sa, ze nad 6 tym valcom bol skrabanec co tam spachali pri vybruse a ten to mal cele na svedomi. Do valca isla voda (chytil aj hrdzu). Nie som zvlast expert, ale vdaka mojim problem som v poslednej dobe par otvorenych motov videl a tento problem sa mi zdal tebe najblizsi.
e39 525d orientblue

Thorien
Kraj: Košický

problem

Piatok, 15. Augusta 2008, 11:04

hlasim ze u mna to bola vodna pumpa .. pod jednym som menil termostat ... takze servisman sa nemylil .. co ma velmo tesi ze som sa mylil ja co som myslel ze poslo tesnenie pod hlavou ;)

Pepe
Auto: bembo
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Augusta 2008, 20:29

Ak je chladič celý horúci potom máš ešte možno zavápnený chladič a má na hov.. priepustnosť. Možno v minulosti niekto doňho lial obyčajnú vodu. Pumpu skontroluj tak, že otvoríš na vyrovnávacej nádržke víčko a motor trochu vytoč. Mala by ti hladina trochu klesnúť a pri ubratí kapánek stúpnuť. Prípadne by ti cez prepad mala striekať voda do nádržky.

Užívateľov profilový obrázok
leo_219
Autor témy
Auto: E 323iA
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 18. Augusta 2008, 12:43

no termostat to nieje a ani vodna pumpa obydva u dobre.

Thorien

hm

Utorok, 19. Augusta 2008, 07:05

no konecne sa mi vratilo auto od mechanika ... vymenena vodna pumpa a termostat ... odstavil som auto a BC mi zacal vypisovat nieco ako kuhlwasser prufen ... otoril som odvzdusnovak .... para jak zo starej masinky ... pootvoril som veko nadrzky ... stade sa tlacila voda vonku.
... voda sa nestraca ... po vychladnuti som dolial len tolko vody cca co vytieklo jak som otvoril vicko ... co do prcic to moze byt ? .... vyzera to ze to bolo neodvzdusnene ... ale motor sa neprehrieva .. jo a ako hovoril leo ... kurenie nejde .. to som skusal ozaj len preto lebo leo popisoval tento problem ... co do prcic sa s tym deje ? :[ radte plz

leo_219
Autor témy

Utorok, 19. Augusta 2008, 17:47

no ja sa teraz zapodievam tesnenim hlavy. a som nasrany lebo na e 36 320 i treba na odkrutenie hlavy specialny torzicky kluc a nikde sa neda zohnat tak majstrujeme kade tade. ake auto mas Thorien?

Thorien

auto

Streda, 20. Augusta 2008, 06:35

E36 sedan .... 325i cko .. ved v pondelok v ramci testovacej jazdy som siel na spissky hrad a nazad domov cez levocu .. som na teba normalne myslel :)

leo_219
Autor témy

Re: auto

Sobota, 23. Augusta 2008, 07:37

Thorien napísal:
E36 sedan .... 325i cko .. ved v pondelok v ramci testovacej jazdy som siel na spissky hrad a nazad domov cez levocu .. som na teba normalne myslel :)

uz mam pojazne auto. este ti to roby? vymen vicko na vyrovnavacej nadrzke na chladici. mal som rozobraty celi motor vymenene tesnenie pod hlavou a fur to robylo tak blik a vicko kua taka prkotina. ale aspon som vydel ako vyzera motor z BMW zvnutra. a zistil ze mam celi motor ale cel po GO nadhera.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Augusta 2008, 13:02

leo_219 napísal:
uz mam pojazne auto. este ti to roby? vymen vicko na vyrovnavacej nadrzke na chladici. mal som rozobraty celi motor vymenene tesnenie pod hlavou a fur to robylo tak blik a vicko kua taka prkotina. ale aspon som vydel ako vyzera motor z BMW zvnutra. a zistil ze mam celi motor ale cel po GO nadhera.

vyhral som. 6ty prispevok na predchadzajucej strane:

BlackMW napísal:
prve by som vymenil stupel na chladici a termostat, podla vysledku riesit dalej..

stupel nemoze pustit ak je teplota v polovici..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

leo_219
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 14:14

[quote="BlackMW"][/quote]
joj ale vsetko to ukazovalo na tesnenie. :oops:

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 24. Augusta 2008, 00:37

leo_219 napísal:
joj ale vsetko to ukazovalo na tesnenie. :oops:

voda by isla z vyfuku alebo by bola v oleji..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Thorien

Pondelok, 25. Augusta 2008, 05:57

leo_219 napísal:

no auto je pojazdne ... ale zistil som ze cez skrutky na kryte termostatu slzi voda ... po odstaveni zas saje vzduch ;] ... proste machri servisaci ... len dalsia vec co sa chcem opytat ... v zasobnej nadrzke chladiacej kvapaliny je zospodku nejake cidlo ... predpokladam nieco s hladinou ... a na nom je nejaky biely vlacek ci co za fras ... naco tam je ???? .. pretoze mne tam plaval ... tak som ho nejak gynekologickym sposobom nasadil na to cidlo ;] .. no a odvtedy mam vkuse hlasku na BC ze skontrolovat vysku hladiny ... nemate niekto tu nadrzku ze odfotit skusit ako to ma vyzerat kua ?

leo_219
Autor témy

Pondelok, 25. Augusta 2008, 06:34

Thorien napísal:
no auto je pojazdne ... ale zistil som ze cez skrutky na kryte termostatu slzi voda ... po odstaveni zas saje vzduch ;] ... proste machri servisaci ... len dalsia vec co sa chcem opytat ... v zasobnej nadrzke chladiacej kvapaliny je zospodku nejake cidlo ... predpokladam nieco s hladinou ... a na nom je nejaky biely vlacek ci co za fras ... naco tam je ???? .. pretoze mne tam plaval ... tak som ho nejak gynekologickym sposobom nasadil na to cidlo ;] .. no a odvtedy mam vkuse hlasku na BC ze skontrolovat vysku hladiny ... nemate niekto tu nadrzku ze odfotit skusit ako to ma vyzerat kua ?

rad ale ja tam nic nemam =0(

Thorien

hm

Pondelok, 25. Augusta 2008, 06:47

zajimave ... tak zeby to tam plavalo len tak ?. .. ako pasovalo to presne na to tak preto som si myslel ze to musi byt z toho .. nejaky kryt alebo plavak abo co ... zeby som to vyhodil ?? ... kua dalsia gynekologicka operacia ;] stejne mi treba vypustit zase vsetko vonku a pretesnit ten kryt termostatu

leo_219
Autor témy

Re: hm

Pondelok, 25. Augusta 2008, 07:05

Thorien napísal:
zajimave ... tak zeby to tam plavalo len tak ?. .. ako pasovalo to presne na to tak preto som si myslel ze to musi byt z toho .. nejaky kryt alebo plavak abo co ... zeby som to vyhodil ?? ... kua dalsia gynekologicka operacia ;] stejne mi treba vypustit zase vsetko vonku a pretesnit ten kryt termostatu

akosi som zabudol povedat ze nemam velky BC tak asi zato tam nemam to cidlo pockaj na rady inych.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných