... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
limon4 napísal:\:D/ konecne niekto kto uznava diesel power a nehabi sa zato,,,xiaj premna ,aj ked BMW M3 ma tiez lakave,,, no mam kamarata co opravuje Bavarie v anglicku a ked som mu povedal,ze benzin,,,tak sa zasmial,,,ze tiez to nieje ruzove s tym benzinom,,,,tiez tam je mrte veci na pokazenie,,no ja neviem
remo napísal:mne na 118d startuje uplne v pohode aj pri vacsich minusoch, mam 80tkm. a kontrolku resp. znak zhavenia som videl asi 3x doteraz a to len na zlomok sekundy, ale podotykam ze bolo pod -10.
raz vsak malo po nastartovani viac traktorovy zvuk, ale nic zasadne to nebolo.
a k teme diesel vs. benzin. ako uz bolo napisane pri diesly je nepriamo umerna spotreba pri zvysovani rychlosti. a pre man pocit pri nastupe krutiaceho momentu pri TD autach je velmi fajn, co ti ziadny atmo benzin a hadam ani turbo benzin neposkytne.
mam moznost presadat medzi 118d 160ps/380nm a honda accord 2,4iVtec 190PS/220nm a pocit je pekny rozdiel. a spotreba 118d 6,5 dlhodobo a 2,4i okolo 10l dlhodobo.
alfi666 napísal:ja som sa viezol v Astra 2.0Turbo, Fiat Coupe 16VT.. a obe su dost silny zazitok... ako nehovorim... diesle idu dobre, ale ten nizky rozsah pouzitelnych otacok... no neviem... ak porovnam turbodieslovy vs. turbobenzinovy motor rovnakeho objemu, tak benzin je jasny vitaz