... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Menič napätia alebo niečo iné?

Nedeľa, 28. Októbra 2012, 17:37

Moje problémy s baterkou pokračujú - naposledy som mal problém s nedotiahnutím + kontaktu na baterke - výsledkom bolo, že cez palubovku ukazovalo iné napätie ako na baterke. Potom sa to zlepšilo, už to ukazovalo správne, no opäť to neukazuje správne. Na baterke mám 12,4 a cez prístrojovku to zobrazuje 11,6 V.

Všimol som si ešte jednu vec - plus kontakt (nie ten, ktorý je priamo pripojený k baterke) sa zahrieval. Dnes som ho odmontoval - nachádza sa pri ňom jeden konektor, ktorý mal odhalé káble, a je možné, že tam mohol byť nejaký skrat. Zaizoloval som ich, no prakticky sa nič nezmenilo.

Ešte jedna vec - keď je baterka v kľude - cez multimeter ukazuje stále napätie, na prístrojovke lieta tak medzi 11,9 až 12,1 V. Keď naštartujem, to napätie začne lietať od 14,6 až do 15,4 V. Neviem ako to bolo predtým, no zdá sa mi, že to napätie tak nelietalo.

Myslíte, že môže byť problém s meničom napätia na alternátore? Alebo nejaká iná závada?

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon

Re: Menič napätia alebo niečo iné?

Pondelok, 29. Októbra 2012, 10:40

Tie odhalene kable na plus pole, co spominas, su od odojovaca baterie v pripade narazu. V svorke plus polu je pyropatrona, ktora v pripade vystrelenia airbagov odpoji bateriu pre zamedzenie skratu. Predpokladam, ze auto je po buracke a niekto ten system po vystreleni len zatlacil naspat a nevycistil. Vela ludi to tu tak ma, pokial to nechces menit (je to dost drahe) tak to treba rozobrat, vycistit a poriadne zatlacit, aby tam nebol vysoky prechodovy odpor a nehrialo sa to...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 12:26

pelo napísal:
Tie odhalene kable na plus pole, co spominas, su od odojovaca baterie v pripade narazu. V svorke plus polu je pyropatrona, ktora v pripade vystrelenia airbagov odpoji bateriu pre zamedzenie skratu. Predpokladam, ze auto je po buracke a niekto ten system po vystreleni len zatlacil naspat a nevycistil. Vela ludi to tu tak ma, pokial to nechces menit (je to dost drahe) tak to treba rozobrat, vycistit a poriadne zatlacit, aby tam nebol vysoky prechodovy odpor a nehrialo sa to...

??
ktory?
Obrázok

pelo

Pondelok, 29. Októbra 2012, 12:39

Jaaaj pockaj, to je e61...ale malo by to byt rovnake. Na diagnostike nevyhadzuje nic? Lebo po vystreleni musi byt v RJ airbagov zapisana zavada, jedine ze by to niekto premostil odporom. To, ze sa hreje ten plusovy kabel by tomu aj nasvedcovalo. Inak e60 uz ma tusim nejaku intelignetnu RJ baterie, tak aj tam moze byt problem? Na diagnostike si uz bol?

Podla foto by to malo byt toto:
Prílohy
DSCN1440.JPG
DSCN1440.JPG (55.89 KiB) 1150 zobrazení

e39 525i sedan '03 -ex

MateX3

Pondelok, 29. Októbra 2012, 13:00

jop som to vygooglil, presne ako vravis, je to "safety battery terminal" ktory obsahuje vybusninu aby rozpojilo kontakt v pripade kolizie. Kontakt rozpoji pri vystreleni airbagov.

pelo

Pondelok, 29. Októbra 2012, 13:04

MateX3 napísal:
jop som to vygooglil, presne ako vravis, je to "safety battery terminal" ktory obsahuje vybusninu aby rozpojilo kontakt v pripade kolizie. Kontakt rozpoji pri vystreleni airbagov.

Presne. S tymto byval problem na e39 a e46. Mozno je fakt vystreleny...

e39 525i sedan '03 -ex

MateX3

Pondelok, 29. Októbra 2012, 13:04

Vystreleny SBT:
Obrázok

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)

Utorok, 30. Októbra 2012, 22:37

Chlapci ale ten kabel sa skrýva pod tou červenou krytkou. Keď ju otvoríte - uvidíte jeden hrubý červený kábel pripojený na plus kontakt a vedľa neho ide tenký čierny kábel - ukončený konektorom. Ten konektor sa nedá odpojiť len v prípade, ak by ste rozmontovali ten čierny plast - ktorý by mal mať na starosti to rozpojenie batérie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných