... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

killian
Autor témy
Kraj: Bratislavský

kvitnuce podbehy

Streda, 18. Marca 2009, 16:02

Po zime sa mi objavili na podbehoch prekvitnute miesta - co s tym? Prvy krok mi je jasny, vybrusit hrdzu komplet prec. Co mam potom dat pod tmel a farbu aby sa mi to za rok neobjavilo znova?

Užívateľov profilový obrázok
miso325
Auto: e39 535i M-Packet
Kraj: Nitriansky

Re: kvitnuce podbehy

Streda, 18. Marca 2009, 16:18

poridne to vybrus az na uplne zelozo
vytmeluj pekne a natri to zakladnym alkytonom
a potom vrch
BMW e36 323i coupe M-packet
ex:
Bmw e46 318i
Bmw e39 535i V8 M-packet
Bmw e36 325 tds Touring
VW Golf 4 1.9 TDi
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
VW Golf 3 1.9 TDi
Audi 80 1.6 TD
Ford Escord 1.8 TD
Suzuki Maruti 0.8

killian
Autor témy

Streda, 18. Marca 2009, 16:48

miso325 napísal:
poridne to vybrus az na uplne zelozo
vytmeluj pekne a natri to zakladnym alkytonom
a potom vrch

nenapisal si to naopak? Antikorozna zakladovka by mala ist asi priamo na kov nie? Tmelit az potom

miso325
Auto: e39 535i M-Packet
Kraj: Nitriansky

Streda, 18. Marca 2009, 18:41

killian napísal:
nenapisal si to naopak? Antikorozna zakladovka by mala ist asi priamo na kov nie? Tmelit az potom

nie tmel ide na cisty kov
BMW e36 323i coupe M-packet
ex:
Bmw e46 318i
Bmw e39 535i V8 M-packet
Bmw e36 325 tds Touring
VW Golf 4 1.9 TDi
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
VW Golf 3 1.9 TDi
Audi 80 1.6 TD
Ford Escord 1.8 TD
Suzuki Maruti 0.8

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Marca 2009, 21:22

Zdravim, mne to zacina hrdzaviet na spodku dvier, ale z vnutornej strany. Ako byste mi to poradili opravit? Chcel by som pouzit nieco kvalitne, aby to uz nezacalo hrdzaviet. a este mi to zacalo aj na jednych dverach na rame okna asi 15cm dlhe 2mm siroke. Dnes som to ale vybrusil, lebo sa to dost rychlo zvacsovalo. No pri bruseni sa mi vytvorili na niektorych miestach zuby (odlupila sa farba, lebo to bolo aj pod nou) . Potrebujem to teraz niejako zakamuflovat, aby to nebolo vidno. skusal som to nastriekat, tak ze som si to oblepil paskov, a striekal, no to mi vytvorilo skok,ako to mam spravit co najlepsie?

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 18. Marca 2009, 21:32

R0nnIe napísal:
Zdravim, mne to zacina hrdzaviet na spodku dvier, ale z vnutornej strany. Ako byste mi to poradili opravit? Chcel by som pouzit nieco kvalitne, aby to uz nezacalo hrdzaviet. a este mi to zacalo aj na jednych dverach na rame okna asi 15cm dlhe 2mm siroke. Dnes som to ale vybrusil, lebo sa to dost rychlo zvacsovalo. No pri bruseni sa mi vytvorili na niektorych miestach zuby (odlupila sa farba, lebo to bolo aj pod nou) . Potrebujem to teraz niejako zakamuflovat, aby to nebolo vidno. skusal som to nastriekat, tak ze som si to oblepil paskov, a striekal, no to mi vytvorilo skok,ako to mam spravit co najlepsie?

zabrus aj tie zuby, musi to byt hladke, a az potom striekaj

R0nnIe

Štvrtok, 19. Marca 2009, 10:02

Jannci napísal:
zabrus aj tie zuby, musi to byt hladke, a az potom striekaj

Je to hlatke, tie zuby som myslel tak ze ako som brusil, tak mi poodskakovalo viac farby ako som to mal hrdzave(lebo hrdza bolo pod nou, a uz ta farba nedrzala). Ale vecer ma napadlo ako to spravim. Doma mam biebu zakladnu farbu, zoberiem sparatko, a kusok po kusku to tim sparadkom a farbou zafarbim. potom zbehnem do BMW a kupim farbu a streknem to. Este sa by som chcel vediet ci farba z BMW bude uplne rovnaka ako povodna, ci po tych rokoch tam bude asi rozdiel?

Jannci

Štvrtok, 19. Marca 2009, 10:09

no ja som bol po farbu v normalnej predajni, kde miesaju farby. Tam som mu povedal moj odtien, on zobral sablonku, prilozil, ci je rovnaka, alebo nie, a potom mi namiesal farbu do spreju.

R0nnIe

Štvrtok, 19. Marca 2009, 10:53

Jannci napísal:
no ja som bol po farbu v normalnej predajni, kde miesaju farby. Tam som mu povedal moj odtien, on zobral sablonku, prilozil, ci je rovnaka, alebo nie, a potom mi namiesal farbu do spreju.

Cize ak tomu spravne rozumiem, cislo farby je niejake normovane cislo odtienu, nie interne cislo BMW

Jannci

Štvrtok, 19. Marca 2009, 11:08

R0nnIe napísal:
Cize ak tomu spravne rozumiem, cislo farby je niejake normovane cislo odtienu, nie interne cislo BMW

myslim ze to je podla bmw, na kasny mas stitok s cislom farby. je trojmiestne, niekde tu bol cely zoznam. Ale napr. farby co pouzivame na konsstrukcie, tak tie su 5 miestne. Ale ked som prisiel do farby-laky, povedal som im o ake auto ide, a povedal som im to cislo, tak oni tam mali sablonky, a tam ju nasiel.

alfi666

Štvrtok, 19. Marca 2009, 14:20

tak ako Jannci hovori... oni maju podla jednotlivych znaciek a modelov vzorkovniky, kde je nazov farby... potom podla isteho kodu ktory je vtom vzorkovniku maju v pocitaci zlozenie tej farby ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 19. Marca 2009, 21:28

no ja sa do toho mozno az tak nevyznam, ale nesetri na kvalite farieb ani tmelov ani nicoho... aj trojnasobne sa ti to vrati...

hmmm... pocul som take porekadlo, audiny nekvitnu mozes robit co chces, bmw pokial boli tukes zakvitnu

killian
Autor témy

Piatok, 20. Marca 2009, 12:33

Martin46 napísal:
no ja sa do toho mozno az tak nevyznam, ale nesetri na kvalite farieb ani tmelov ani nicoho... aj trojnasobne sa ti to vrati...

hmmm... pocul som take porekadlo, audiny nekvitnu mozes robit co chces, bmw pokial boli tukes zakvitnu

farbu mam, lak uz mam. Teraz uz len ten zaklad a tmel a dufal som, ze niekto uz ma skusenosti s opravovanim hrdze a poradi mi kvalitne a overene vyrobky:) A ano, auto bolo tuknute spredu ale co to ma s podbehmi? Skor by som povedal ze to je kvoli tomu ze jazdilo cca 7 rokov v Rakusku a odtial auta vraj zvyknu skor hrdzaviet...

killian
Autor témy

Piatok, 20. Marca 2009, 13:47

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 41 neregistrovaných