... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

pagiator

kolisanie otačok 645i

Nedeľa, 15. Januára 2012, 17:14

cawte...kto ma skusenosti z motorom v 645i 2003....kolišu otačky a počut zvuk,nie kovovy od motora....najviac však z vnutra,na spolujazdcovej strane...dík

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: kolisanie otačok 645i  Topic is solved

Pondelok, 16. Januára 2012, 04:43

To je tazko povedat. Tie otacky kolisu len na volnobehu? za studena, za tepla? a pri jazde je to ok alebo ako? Ten zvuk moze robit aj vanos, aky je to zvuk a pri akych otackach je pocut?
Musis napisat k tomu blizsie viac detailov. Mam ten isty motor ale v 545i, mam tiez problem ze pri volnobehu trosku poskubuje ale zistili sme ze mam v prdeli nejaky snimac differencialneho tlaku tak som to objednal a tento tyzden to idem vymenit.
AK ti to kolise na volnobehu, tak treba zacat s diagnostikou.
Myslim ze vadne zapalovacie cievky to nebudu ale najskor nejaky unik vzduchu niekde..... Cast napriklad praskaju take gumene membrany na obidvoch stranach sania, sluzia na regulaciu podtlakov na oboch. Treba pozriet ci niesu roztrhnute a vymenit. Viecko kde sa nalieva olej, mas dotiahnut ako ma byt? Nesmie odtial nasavat ziadny podtlak.
Skus pocas chodu motora ho otvorit, vcucne odtial vzduch a motor by sa mal este viac rozhadzat a robit kovovy zvuk, ale ked viecko zatvoris, tak by sa mal skludnit na par sekund nez to zacne zasa kolisat...

pagiator

Re: kolisanie otačok 645i

Pondelok, 16. Januára 2012, 21:45

ked dam dole nalivacie viecko alebo vytiahnem mierku,motor zhasne...je tam podtlak,ktory tam vraj ma byt. bolo to na diagnostike,vsetko ok...no potom sa vycistila klapka na sanii,a otacky na zakl.plyn su okolo 1000ot/min...a pred tym bolo 500...ten zvuk neni kovoveho charakteru,a subezne to pocut z otackami motora,nieco ako vstrekovac,no diagnostika to neukazala

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Utorok, 17. Januára 2012, 11:16

a kde na diagnostike si bol?treba stym ist do bawarie nech sa nato pozru ty co tomu rozumia,nie je diagnostika ako diagnostika

pagiator

Utorok, 17. Januára 2012, 11:30

bolo to na diagnostike fakt len pre BMW,ziadny smejd...

airbone

Streda, 18. Januára 2012, 03:49

pagiator napísal:
ked dam dole nalivacie viecko alebo vytiahnem mierku,motor zhasne...je tam podtlak,ktory tam vraj ma byt. bolo to na diagnostike,vsetko ok...no potom sa vycistila klapka na sanii,a otacky na zakl.plyn su okolo 1000ot/min...a pred tym bolo 500...ten zvuk neni kovoveho charakteru,a subezne to pocut z otackami motora,nieco ako vstrekovac,no diagnostika to neukazala

Tak to je blbost, volnobeh sa musi znova nastavit cez diagnostiku. Pri zohriatom motore ma byt 500 a ak sa zapne klimakompresor, tak 750. Treba to nastavit cez diag.
Co sa tyka toho podtlaku, ja ked otvorim to viecko, tak motor nezhasne, ale zacne mat zvku ako ked trasies s bednou plnou skrutiek.....
Potom ak motor nepise ziadnu chybu, a ma rozdrbany volnobeh a na diagnostike nepise ziadny chybu, tak sa odporuca spravit jeden servisny bulletin ktory pojednava o nastaveni excentrickeho hriadela vanosu (pricina rozdrbahneho volnobehu) alebo naviac este zmenit nejaky minimalny zdvih ventilov. Tu si pozri nasledujuci dokument a odporucam si to ist dat spravit do BMW:
Prílohy
si B 11 07 06.pdf
(28.44 KiB) 116 stiahnutí

pagiator

Streda, 18. Januára 2012, 09:42

dik za info..pojdem zas na diagnostiku,ozvem sa ako som dopadol..este raz dik

airbone

Streda, 18. Januára 2012, 23:46

Daj mi potom vediet co ukaze diagnostika a ako si si pocinal dalej. Zaujima ma to, pretoze taketo motory sa tu neriesia casto. Mam taky isty a tiez mi trosku poskubuje na volnobehu za tepla (za studena ide ok), ale nic vazne, je to len trosku citit. Vymenil som nejake cievky a gumene membrany na saniach ale nic. Diagnostika mi pise len jednu chybu - snimaca differencialnych tlakov, kupil som novy a zajtra sa bude menit, tak uvidime. Este mi kamos hovoril ze zvykne prasknut nejaka plastova trubka ktora prepaja obe strany (podtlak) a to moze robit problemy. TO sa uvidi zajtra ked sa zhodi sanie.

Myslim vsak ze tvoj problem bude iny a ze mas niekde nieco roztrtkane a nasava ti falosny vzduch. Kvoli tomu aj ten zvuk. Ja ked som skusil otvorit pocas chodu motora viecko oleja, tak pri otvorenom zacal mat motor presne taky kovovy zvuk a kmasalo otackami hore-dole, ked som zavrel, tak to zmizlo. Proste tam musi byt podtlak a niekde ti to fuci a prisava dnu....... Treba zhodit sanie a hladat....

pagiator

Štvrtok, 19. Januára 2012, 06:50

este vymenim odvetravanie motora,sviecky su nove....bude sa na tom robit,kym to nebude ok

airbone

Štvrtok, 19. Januára 2012, 11:12

Kde tam je odvetranie motora? Mas na mysli tie membrany na saniach? Pozri sa ci ich nemas nahodou roztrhnute.

airbone

Pondelok, 30. Januára 2012, 01:59

tak ako, poriesil si nieco?
mne tiez poskuboval volnobeh za tepla trosku ale zda sa ze to je poriesene. Bolo to rozobrate najdena mozna pricinna + odstranene. Teraz nepise ziadnu chybu a bezi bez upne hladko. Uvidim este ked sa povozim....

pagiator

Streda, 28. Marca 2012, 20:21

Zdravim,konecne sa k tomu pomaly dostanem....chcem objednat tie membrany do sania,preventivne....z Noriku Hurbanovo.Pisal som e mail,no nevedia o ake ide.Ako im to vysvetlit? na ich stranke maju aj katalog nahr.dielov....dik za pomoc,R

Trevor
Auto: BMW bez oznacenia ..
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 29. Marca 2012, 20:20

To blbnutie volnobehu sa sprava ako ? Neprejavuje sa to tak ze to obcas riadne zatrasie celym autom ? Ked mas ruku na motore tak to ani moc necitit ale ked sedis v sedacke tak je to riadne citit. Otacky ako keby chceli ist dole ale cele sa to spameta a zase je na chvilu pokoj.

pagiator

Sobota, 31. Marca 2012, 01:52

nie....nic nezbadat,len na otackomeri je pohyb....ale na zaklad.plyn.mam 1000ot/min,zvyseny ...a malo by byt 500ot/min

airbone

Sobota, 31. Marca 2012, 23:36

tie membrany kup priamo do BMW

http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... ead_cover/

pozicia cislo 13 je tam ako repair kit, ale ja som kupil cisto len tie membrany co je v strede bez pruzinky a krytky
ten katalog na nete je naprd ale v normalnom sa to da pozriet aj ako samostatny diel, len sa mi nechce teraz hladat dvd ale v BMW ti to najdu a objednaju. Platil som tusim okolo 11eur za jednu, uz sa presne nepamatam. Ale toto asi nebude mat nic spolocne s vysokym volnobehom. Auto musis pichnut na diagnostiku, skoc v BA za semtexom a on ti to asi najskor mrkne. Aj mne trosku poskubuje volnobeh na presne tom istom motore, ale nic tragicke. Vraj celkom bezna vec u tohto motora, ale chcem to poriesit. Mali sme dolu sanie, vymenili membrany a aj pressure regulation senzor, aj niektore cievky (sviecky boli ok), ale vyzera to ze to nepomohlo takze bude sa skumat dalej. Motor pise stale chyby pressure regulation valve - plausible signal (nevierohodny signal). Vymena senzoru nepomohla .... Inac normalne motor jazdi uplne bez problemov len ten volnobeh proste jemne poskubkava.....
par obrazkov
Prílohy
DSC00612.JPG
DSC00612.JPG (78.14 KiB) 1965 zobrazení
29012012883 (Custom).jpg
29012012883 (Custom).jpg (61.56 KiB) 1965 zobrazení
29012012880 (Custom).jpg
29012012880 (Custom).jpg (41.87 KiB) 1965 zobrazení
29012012885 (Custom).jpg
29012012885 (Custom).jpg (73.17 KiB) 1965 zobrazení
29012012887 (Custom).jpg
29012012887 (Custom).jpg (64.75 KiB) 1965 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných