Mam par otazok ku kolesam vseobecne. precital som si vela tem na tomto fore, ktore mi zodpovedali mnoho otazok ale nie vsetky.
Takze ku pneu:- tu rozumiem skoro vsetkemu len neviem ako zvolit spravny rozmer pneumatiky. povedzme ze chcem na e36 9x19 elektrony (bez ohladu na to ci by ich zapisali, cisto teoreticky

). podla mna by tam mohli ist pneu 245/40/R19. ako viem, ze sa mi tam zmestia a nebudu sa triet o blatnik?
K elektronom:- neviem na co je dobre ET. Napriklad ked mam ET30 tak to znamena ze rovina, v ktorej sa spaja disk s napravou je vychylena o 3cm od stredu elektronu smerom do von. Len neviem co to realne znamena, co od toho zavisi.
- ked mam oznacenie elektronu napr. 7Jx15H2, znamena to ze je 7" siroky a priemer je 15". Ale co znamenaju tie pismena J a H2?
-ake su falcove elektrony? ja som si doteraz myslel ze su to tie, kde je vnutorny priemer disku zmenseny takym "schodom". ale kamarat mi tvrdi, ze M3 CSL kolesa niesu falcove, aj ked tam ten schod je. ale viac mi uz k tomu nevie povedat...
take laicke otazky, ale nikdy som sa o kolesa nezaujimal, proste som jazdil na tom co som mal.