... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

lucas22
Autor témy
Auto: e36
Kraj: Košický

klimatizacia - vymena chladiva

Nedeľa, 24. Júna 2012, 11:03

Ahojte, nerozumie tu niekto, ako sa ma menit chladivo v klime?
Mne to robili teraz takou tou automatickou masinou, kde sa len vyberie typ auta. Vsimol som si vsak dve veci, ktore sa mi uplne nezdaju.

Chlapik ktory mi plnil klimu, vobec nepripajal tu modru hadicu, ale pouzil na cely proces (odstatie a vlozenie media) ten vstup, ktory je
blizko predneho naraznika (cervena hadica). Chvilu hladal aj vstup na modru hadicu, ale nenasiel ho, tak sa na to vybodol. Co sa tym mohlo
stat? Ja som na to prisiel az doma, ked som pozeral na nete nejake fotky, a tam ukazovali, kde je "schovany" ten nizko-tlakovy port.

A po druhe, na protokole mam, ze odsali aj nejaky olej (50 ml), avsak uz ziaden (podla vypisu tej masiny) nebol do klimy vlozeny spet. Je
nutne tam ten olej dodat alebo sa to malo urobit automaticky?
Dik za rady chlapi.

Užívateľov profilový obrázok
gf.no1
Auto: X5 E70

Re: klimatizacia - vymena chladiva

Pondelok, 25. Júna 2012, 09:21

tak to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sikovny chalan!

tak cervena pripojka je vysoky tlak, modry je sanie.
Ako len cisto na odsatie chladiva a aj naplnenie staci sa napojit na jednu stranu, ale na skontrolovanie funkcnosti-spravneho chodu bez napojenia na sanie musis by kua frajer-magor. No a ako v niektorych servisoch ci sa ti napoji s oboma je jedno lebo poniektory vobec nechapu principu chladenia a nic im nehovoria cisla na budikoch.
Napoji sa na stroj zada udaje po hodine nejakeho vykonu ti odtrhne papierik precita ti ho (co sa dialo pocas cyklu) a je to, mozes zacvakat.
Olej tam mohol doplnit, ale pokial niekto nenajde napojenie na sanie olej ho uz vonkoncom nezaujima.
By som chcel vediet kolky zo servisov su evidovany na chladiarenskom zvaze.
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Júna 2012, 14:48

Vobec sa do toho nevyznam, ale po precitani tychto 2 prispevkov si dam kurva pozor, kde a ako si dam menit klimu :)
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

lucas22
Autor témy

Pondelok, 25. Júna 2012, 16:19

Dakujem za odpoved. Takze v zasade sa tym nic nemohlo pokazit, len sa neskontrolovalo tlakovanie v okruhu? Alebo, co sa vlastne vynechalo tym, ze tam nepripojil tu modru hadicu? Jedna sa mi o to, ci to mam ist reklamovat alebo nie.
A da sa nejak skontrolovat hladina oleja bez toho, aby sa to chladivo vysalo? Z principu asi nie co?! Nenaplna sa olej prave len tym nizkotlakovym portom?

milan316
Auto: 525d E60
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 25. Júna 2012, 19:55

cely proces sa da urobit bud cez LP nizky tlak alebo cez HP vysoky tlak. ale najlepsie je ked su napojene obe. moznost napojenia iba cez LP alebo HP je v plnicke koly niektorym typom aut ktore mali len jedno pripojenie.olej ti mal rozhodne doplnit a to v tom mnozstve ake odsal a dal by som aj 10ml navyse.ten olej ti teraz chyba v kompresore. urcite to chod reklamovat. ked ti to dokonci nechaj to napojene na stroj nastartuj a zapni klimu,ked zopne kompresor LP by sa mal pohybovat medzi 1 az 3 Bar a HP od 7 Bar hore to je funkcna klima.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 26. Júna 2012, 08:11

skusil toto niekto? pozna ich? odporucate?

https://ozlave.sk/home/discount?id=135

mino777
Auto: e39 530i

Utorok, 26. Júna 2012, 17:15

Tiez som pozeral na tuto zlavu, ale ktovie ake maju referencie. Dost ma to odradilo, po precitani tychto prispevkov ist servisovat klimu len tak hocikde.

lucas22
Autor témy

Štvrtok, 28. Júna 2012, 17:29

nepoznam, ale ja som mal za tuto cenu aj s plnenim chladiva. Ale zase ako to dopadlo :D.
Na druhej strane, volal som do servisu a tam mi tvrdili, ze minimalne ten odsaty olej sa do okruhu automaticky vracia spat. Aj ked na vypise to nie je vobec, takze tomu uplne neverim.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných