... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

tomikadze
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Kde kupit pouzite vstreky s protokolom??????

Sobota, 28. Decembra 2013, 08:39

Chalani dajte niekto rady kde sa to da kupit, tem na vstreky je tu mrte ale nikde som nenasiel kde sa da taky vstrek kupit.
U Norika maju za 100 eur ale protokol to nema, sam mi povedal ze nevie v akom stave su. Vraj su funkcne, ale ci dobre to uz nevie...

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Kde kupit pouzite vstreky s protokolom??????

Sobota, 28. Decembra 2013, 09:57

Vstreky treba kupit nove.

msakac33

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:12

neotestovane vstreky nekupuj, to je ako kupovat macku vo vreci, vycistene s protokolom hej, inak tuto kolega ma pravdu, najlepsie nove a pokoj, cachrovať so vstrekmi sa nevyplati 8)
nezabudni ich potom nakodovat i ked fungel nove sa vraj nemusia :wink:

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:15

Mas dake zle? :D

Ked kupovat nove, tak vsetky a na to nie kazdy ma......mozes si to dat aj zrepasovat, castokrat ked objednas novy tak ti dojde priamo z Boschu fabricky repas. V podstate mozes prehodit aj pouzivany, kedze do nasich aut to netreba kodovat, ale osobne by som pouzity, ktoreho stav nepoznam do auta nedaval.

Niekedy sa da vstrek opravit aj vymenou nejakej podlozky, pripadne spicky, kamaratovi siel do prepadu a vraj tam vymenili len podlozku nejaku a slo to dalej ok. Ja s repasom skusenosti nemam, ani s vymenou, vsetky mam povodne, len vravim, ze pouzity by som si do auta nedal.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

tomikadze
Autor témy

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:35

ROKI49 napísal:
Mas dake zle? :D

Ked kupovat nove, tak vsetky a na to nie kazdy ma......mozes si to dat aj zrepasovat, castokrat ked objednas novy tak ti dojde priamo z Boschu fabricky repas. V podstate mozes prehodit aj pouzivany, kedze do nasich aut to netreba kodovat, ale osobne by som pouzity, ktoreho stav nepoznam do auta nedaval.

Niekedy sa da vstrek opravit aj vymenou nejakej podlozky, pripadne spicky, kamaratovi siel do prepadu a vraj tam vymenili len podlozku nejaku a slo to dalej ok. Ja s repasom skusenosti nemam, ani s vymenou, vsetky mam povodne, len vravim, ze pouzity by som si do auta nedal.

Roki ja mam vstreky po repase, akurat teraz po cca vyse roku po repase jeden vyhadzoval hodnotu +1,8, tym padom bol jeden -1,8, a ostatne su zrejme tiez kvoli tomu rozlietane. V podstate sme to s jararakom hodili rychlo na diag, ale auto nebolo este dokonale zohriate, tak len premyslam ze ked vymeni ten jeden vstrek ze asi to dost pomoze skorigovat aj ostatne hodnoty.
Priznavam ze sa nepamatam ake hodnoty davali dalsie vstreky, ale tusim nad 1 nebol ani jeden.
Akurat ja nie som zdatny mechanik takze sam si to aj realne neviem odskusat ktory vstrek ja v akom stave okrem toho ze niekoho v BA z fora poprosim este raz o diag ked bude auto uplne zohriate.
Inak ide normalne, len obcas za studena na volnobehu sa zachveje, chvenie nie je nonstop, ale obcas mierny zachvev, ale po par preturovaniach to prestane...
Otazka je ze ak sa mi potvrdi jeden vstrek ze naozaj ma +1,8 tak ak kupim novy pomoze to radikalne ?????

ROKI49

Re:

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:51

tomikadze napísal:

Roki ja mam vstreky po repase, akurat teraz po cca vyse roku po repase jeden vyhadzoval hodnotu +1,8, tym padom bol jeden -1,8, a ostatne su zrejme tiez kvoli tomu rozlietane. V podstate sme to s jararakom hodili rychlo na diag, ale auto nebolo este dokonale zohriate, tak len premyslam ze ked vymeni ten jeden vstrek ze asi to dost pomoze skorigovat aj ostatne hodnoty.
Priznavam ze sa nepamatam ake hodnoty davali dalsie vstreky, ale tusim nad 1 nebol ani jeden.
Akurat ja nie som zdatny mechanik takze sam si to aj realne neviem odskusat ktory vstrek ja v akom stave okrem toho ze niekoho v BA z fora poprosim este raz o diag ked bude auto uplne zohriate.
Inak ide normalne, len obcas za studena na volnobehu sa zachveje, chvenie nie je nonstop, ale obcas mierny zachvev, ale po par preturovaniach to prestane...
Otazka je ze ak sa mi potvrdi jeden vstrek ze naozaj ma +1,8 tak ak kupim novy pomoze to radikalne ?????

Ked budeme v BA, mozme pozret aj prepady. Lebo korekcie hovoria len o tom ako to ide do valcov.
Je mozne, ze ked das novy, tak bud bude ten valec este horsi, alebo sa rozlietaju ostatne.
Ked to budes mat 100% zahriate, treba to pozret, ale ani za studena by to nemal byt nejaky extrem. Co mozno pomoze je kvalitna nafta, zvysena davka Vifka a poriadne tomu ponakladat, par krat vyrutit dvojku az po 4500, potom aj vyssie stupne samozrejme, proste trochu si uzit, raz za par dni.

Uz som to dlho nepozeral, u mna to prebiehalo tak, ze po kupe na diag vo februari(prvy screen) to nebolo idealne, ale dalo sa. Nalial som tam daky cistic od Liqui Moly a dalsi mesiac sa to zhorsilo, ten najvyssi mal +1,9, pod zatazou +2,2. o dalsi mesiac to uz bolo +2,9, pod zatazou +3,3, screen nemam. Len mne sa to nijak neprejavovalo auto slo stale normalne. Ale pripravoval som sa uz na vymenu, hladal som firmy, v juni som to este kukol a bolo to ako na druhom screene. Uz som to dlho nepozeral, ale ani sa mi velmi nechce, kedze to nedymi, nesmrdi a na volnobehu netrasie. A aj sa celkom bojim to pozret, lebo ma to zvykne dost derpimovat :D
Prílohy
vstreky0.png
vstreky0.png (68.78 KiB) 1523 zobrazení
vstreky1.PNG
vstreky1.PNG (18.81 KiB) 1523 zobrazení
G20 330i, 2022 Obrázok

msakac33

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:52

tym ze vymenis 1 vstrek za novy pomôzes tym ostatnym do hrobu, ver tomu co hovori ROKI, bud vsetky nove alebo zase repas [-X [-X

tomikadze
Autor témy

Sobota, 28. Decembra 2013, 10:59

diky chalani za komenty.
no ja tam lejem vif, nieco od liqui molly som pozeral, otazka na rokiho ci postaci ten vif alebo tam skusit liat to molly??????
ako sa to volalo konkretne????
Ja mu nakladam, faktom je ze zena s tym chodi cez tyzden do roboty a z roboty a vozi deti po meste.
Takze jezdi tak defenzivne skor, takze ja teraz ked mam volno rapidne skracujem dojazd na nadrz :mrgreen:
dakujem chalosi za rady, ako pisem obcas mierne zachvenie na volnobeh po nastartovani ale po chvili to prestane.
len uz ma tu strasili ze s +1,8 pomaly auto sa rozpadne....

ja som nasiel totok

http://aditiva.heureka.sk/liqui-moly-ci ... 4/galerie/

ROKI49

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:01

este pozri potom dalsiu funkciu, co je v INPE za touto, praca jednotlivych valcov. ked na to prepnes, tak si auto znuluje korekcne hodnoty, teda to vsetkych bude davat rovnako. Autom bude mozno potriasat, vibrovat a mozes odsledovat ako sa to bude chovat. Ak to ten motor velmi rozhodi, tak mas zrejme problem. Mne sa v tom februari trochu rozvibrovalo auto, zacal som to citit aj v sedacke. Pri tom druhom raze to bola len akusticka zmena, ledva pocutelna. Vstreky su take svine, ze ked sa to raz zacne srat, tak amen.

Este mas moznost ich vybrat a odniest na test a budes vediet na com si.
G20 330i, 2022 Obrázok

ROKI49

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:04

Ja som tam nalial toto:

http://www.motorove-oleje.sk/cistic-die ... ine-300ml/

Ale asi to daco uvolnilo, daky bordel, lebo potom to slo do prdele s tymi korekciami.

Tuto temu si pozorne precitaj: bmw3-e46/e46-320d-110kw-chybny-vstrek-vypis-chyb-inpa-error-t39288.html?hilit=pr%C3%A1ce

Tie korekcne hodnoty mozu byt individualne, u niekoho moze byt +1,8 fakt na hovno, u dalsieho nie, zalezi ako sa to prejavuje. Skoda ze nemozeme vidiet do valcov ako tam tie vstreky prasia a ci necuraju.
G20 330i, 2022 Obrázok

tomikadze
Autor témy

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:06

ROKI49 napísal:
este pozri potom dalsiu funkciu, co je v INPE za touto, praca jednotlivych valcov. ked na to prepnes, tak si auto znuluje korekcne hodnoty, teda to vsetkych bude davat rovnako. Autom bude mozno potriasat, vibrovat a mozes odsledovat ako sa to bude chovat. Ak to ten motor velmi rozhodi, tak mas zrejme problem. Mne sa v tom februari trochu rozvibrovalo auto, zacal som to citit aj v sedacke. Pri tom druhom raze to bola len akusticka zmena, ledva pocutelna. Vstreky su take svine, ze ked sa to raz zacne srat, tak amen.

Este mas moznost ich vybrat a odniest na test a budes vediet na com si.

no ako pisem, ja ten diag robit neviem, a zrejme ani vybrat vstreky, nehovoriac o tom ze to auto nemozem odstavit, pretoze sme ako rodina odpisani...
Otazka je co s tymi aditivami, tankujem uz stvrtu nadrz hainburg plus zimny vif, takze asi zvysim davku vifka davam tam tri odmerky po 20ml na nadrz. Nebude vadit predavkovanie???

msakac33

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:07

tomikadze napísal:
diky chalani za komenty.
no ja tam lejem vif, nieco od liqui molly som pozeral, otazka na rokiho ci postaci ten vif alebo tam skusit liat to molly??????

najazdil som pred nejakym casom na M57 145 000 km za rok ako taxik, auto malo potom celkovo 330 000, jazdilo ako taxik a v zivote som do neho ziadne aditivum nenalial, predalo sa, jazdi do dnes, vstreky boli a su doteraz pôvodne....skôr si myslim ze si tymi aditivami zasierate sanie a EGR ventil, potom to mate mastne jak fritezu zvnutra... ](*,)

ROKI49

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:10

VIFko je hlavne prevencia, su tam zastupene tie zlozky zhruba rovnomerne (mazanie, cistenie a dalsie vlastnosti), takze si nemyslim, ze predavkovanim daco dosiahnes, ked to chces riesit takto, tak kupit skor aditivum, kde prevazuje cistiaca zlozka. Taky korado ani odmerku nepouziva, ten to tam naleje od oka z flasky od mineralky z Lidlu :mrgreen: :mrgreen:

Napr. toto je vraj naj, vela ludi s tym malo pozitivne vysledky. http://www.agat.sk/sk/nahradne-diely/pr ... esel-plus/
G20 330i, 2022 Obrázok

tomikadze
Autor témy

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:21

ROKI49 napísal:
VIFko je hlavne prevencia, su tam zastupene tie zlozky zhruba rovnomerne (mazanie, cistenie a dalsie vlastnosti), takze si nemyslim, ze predavkovanim daco dosiahnes, ked to chces riesit takto, tak kupit skor aditivum, kde prevazuje cistiaca zlozka. Taky korado ani odmerku nepouziva, ten to tam naleje od oka z flasky od mineralky z Lidlu :mrgreen: :mrgreen:

Napr. toto je vraj naj, vela ludi s tym malo pozitivne vysledky. http://www.agat.sk/sk/nahradne-diely/pr ... esel-plus/

mineralku z lidlu si zabil :mrgreen:
no ja si necham poradit, a to delphi diesel je prave na to cistenie vstrekov???????
a to liqiu co som dal ja ee?????

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 28. Decembra 2013, 11:23

msakac33 napísal:
skôr si myslim ze si tymi aditivami zasierate sanie a EGR ventil, potom to mate mastne jak fritezu zvnutra

tak ono ked to sanie, egr raz za cas vycistis, tak ta mastnota v obehu nie je na skodu, ci ?? :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Teococs a 5 neregistrovaných