... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E61 525D ELM327 - diagnostika

Štvrtok, 9. Februára 2012, 01:21

Le Gend napísal:
Mam BMW (E90 330i) este len tyzden a uz mi pocas zoznamovania sa s nim zasvietila kontrolka motora.
Doma som nasiel stary ELM327, ktory som pouzival na predoslych autach a podarilo sa mi nim precitat kod chyby (P1553). Na roznych BMW forach radia tuto chybu vymazat a skusat, ci sa objavi znova (je to nieco s VANOS solenoidmi alebo senzormi).

Co ma trapi je, ze ked som cez ELM327 skusal vymazat chyby (pri zapnutom zapalovani ale nenastartovanom motore), ta chyba tam stale zostavala (aj po vypnuti a nastartovani). Soft sa tvaril, ze chybu vymazal ale nasledne nacitanie zase ukazalo tu istu chybu. Je mozne, ze si ECU tu chybu znova vytvorila - zdetekovala aj ked nebol motor nastartovany ? Alebo ma BMW nejake obmedzenie ze cez ten standardny OBD2 protokol sa chyby nedaju mazat ?

Asi mi odporucite tie BMW nastroje na diagnostiku (mam uz objednane, dojdu za 2-3 tyzdne), no mna teraz trapi prave ten ELM327.

chyba sa da zmazat len ak je sporadicka alebo nepritomna
ak je momentalne pritomna, pochopitelne sa neda zmazat, resp zmaze sa a hned nabehne znova. Chapen Sie?

edo5
Auto: X3 3.0i
Kraj: Prešovský

Re: E61 525D ELM327 - diagnostika

Pondelok, 19. Marca 2012, 20:30

Vie niekto poradit diagnostiku na X3 3.0i r.v.: 2006
Bude fungovat ELM327?

Vdaka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných