Páni, mám otázku.
Mám nedavno montovaný Elpigaz od
http://www.mpgas.sk. Po montáži mi to ešte robilo haluze, že na plyn nemal plný výkon, resp. výkon pri zošliapnutí pedálu silno kolísal a zároveň mi to pri dobrzďovaní skapínalo, nie vždy, ale sem tam, ako si automat podraďoval pri brzdení, mi to zdochlo. Tak som tam bol znova v rámci prvej prehliadky, vymenili mi vstrekovače za menšie a upravili mapy. Problém s výkonom pri prudkej akcelerácii zmizol, no kolísanie otáčok na voľnobehu a sem-tam chcípnutie ostalo. Trochu menej, ale ostalo.
Deje sa to asi tak, že povedzme idem po meste 50-60, sem tam pridám, ale v podstate len udržujem rýchlosť. Občas teda pustím pedál plynu a niekedy sa v tomto momente rozkolíšu otáčky. Začnú padať na cca 400, potom si ich motor nakopne na 900, potom zasa 400, potom zasa 900 a takto to skáče, ak nestlačím plyn. Dôsledok je taký, že ak ho nechám sa takto hrajkať nejakú chvíľu, prípadne pribrzdím, tak motor občas úplne chcípne. Robí mi to ako za tepla, tak pri riadne zohriatom motore (30 min jazdy a viac). LPG som skúšal tankovať na Lukoil a dnes Slovnaft. Na Slovnaft LPG Eko+ mi to ide trošku lepšie, ale problém pretrváva.
Na benzín mi to samozrejme nerobí, tam si drží konštantný voľnobeh.
Pri tej prehliadke mi pozerali aj cez OBD zásuvku a mechanik nepovedal nič, predpokladám teda, že diagnostika neukazovala žiadnu chybu.
Pýtam sa preto, či mi viete niekto poradiť, čo by bolo treba pozrieť pred tým, než tam pôjdem na druhú reklamáciu, aby ma tam neotočili, že dajte si skontrolovať hento a tamto. Tuší niekto?