... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
kosti123 napísal:Je to uplne normalne. Vyfukove potrubie ma velky priemer, poriadne sa najhreje a drzi si teplotu a je pomerne dlhe. Tym padom sa tam stale nieco kondenzuje. Fabie htp a kadejake ine harsburdy maju oproti tomu potrubie drobnucke a vela vody sa v nom neudrzi, rychlo je suche. V nasich vyfukoch sa jej udrzi nemalo a auto ti bude v zime parit vkuse... Keby si ale dal fakt dlhu vzdialenost, 200-300km, bolo by to lepsie, ale stale nie ideal. Skratka je to normalnh jav, netreba riesit.
kosti123 napísal:K tvojim jedinym dvom moznostiam pridam este treti: Pri horeni uhlovodikov vznika vodna para. Pri horeni benzinu, ktory ma v molekulach pekne kvantum vodikovych atomov, vznika poriadne mnozstvo vodnych molekul. Bezne tu paru nevidime, lebo z vyfuku vychadzaju teple plyny, ktore sa najprv rozptylia a az potom sa ochladia, takze para je priliz riedka. Pripadne opacne - plyny sa ochladia uz v rure, voda sa vyzraza tam a vonku vychadzaju plyny uz "vysusene".Jediny sposob ako moze auto parit je bud ked je voda v palive alebo voda v vyfuku.
fafa111 napísal:Cau, aj ja mam ten problem s "parou" z vyfuku.
bmw3-e36/e36-m52b20-para-z-vyfuku-t68578.html?hilit=e36 para
teraz mi to parí stále aj ked je auto nahriate. Viem si predstavit ako to vyzerá, ked to parí ako lokomotíva. Na prvý pohlad aj laik vie, že je niečo v neporiadku. Nieje to len taka para čo sa stratí za sekundu, proste to je riadny záhul na komunikácii.
Moje postrehy: vymenil som sviečky, prve tri boli čierne, dalsie tri ciste. Mal som pokoj asi 3-4 dni, zamnou ostaval číry pohlad. Teraz zamnou zase ostava hustá stena, hlavne pri pomalsej jazde![]()
myslím, že to zle spaluje, mam podozrenie na lambdu. Pojdem na diagnostiku, potom dam vediet.
dasto napísal:Daco som teraz cital a vraj bohata zmes sposobuje nadmerne parenie z vyfuku, tzn niekde bude netesnost, takze ziadne prejdenie vacsej vzdialenosti nepomoze, nakolko parenie sposobuje vela zmesi ktoru motor musi spalovat. Vysledkom je nizsi vykon ako by mal realne byt, vyssia spotreba o nieco a parenie z vyfuku. Ako si na tom ty? Vykon, spotreba?
fafa111 napísal:
no, myslim ze spotreba je trochu vyssia, asi o liter, ked som dal nove sviečky, išlo auto lahsie, pri startovani hned chytilo. Ale nejak necitim, zeby to bolo napriklad o polovicu slabsie, motor ide normalne, ziadne výkyvy otacok. Ked nebudem pozerat do zrkadla, co to ostava zamnou, tak ani neviem ze je niečo zle.
Ak by bola niekde netesnost, tak by to malo falosný vzduch a to by sa prejavilo na otáčkach nie? Ja som videl problem len na tých prvých troch sviečkach. Pozeral si aj ty na sviečky?