... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Re: :: Dorabane denne svietenie :: Pomoc so schemou

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 15:01

janci ked nad tym tak rozmyslam, denne svietenie ma svietit stale odkedy das klucik do 1 polohy a ma sa vypat ked sa zapnu parkovacky... cize nemusim robit plynuly nabeh aby som odfiltroval impulz ale potrebujem chvilu drzat napatie na ledkach nech mi ich pocas checku nevypne... cize prakticky mam univerzal riesenie ;)

teraz uz len nakupit suciastky a ist sa hrat real s autom, zatial dakujem páni za pomoc :thumbup:
Naposledy upravil/-a ice.blade v Utorok, 1. Januára 2013, 18:53, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: :: Dorabane denne svietenie :: Pomoc so schemou

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 20:56

len ja hovorim o tomto konkretnom pripade:

mas vypnute parkovacky, auto je nastartovane. cize sa otvori tranzistor Ts, ktory otvori tranzistor Td. Cize svieti ti denne svietenie. teraz, ti check control posle impulz do parkovaciek (hovorme o dlzke impulzu napr 100ms) na 100ms mi otvori tranzistor Tp a za nasledok to bude mat to, ze ti na 100ms zhasnu LEDky. a toto sa bude opakovat cca kazdych 20 sekund.

Tento obvod by mal fungovat, lebo ten kondik sa bude vybijat cez LEDky, len musis dobre vypocitat jeho kapacitu, aby sa vybijal celu tu dobu, kym tam ide impulz. Vlastne najlepsie vypocitat cely ten RC obvod (kondik a odbory, aby sa vybila 90% jeho naboja cez LEDky a nie cez odpor na zem.

vysvetlivky:
Ts - tarnzistor od spinacky
Tp - tranzistor od parkovaciek
Td - tranzistor pre zapnutie denneho svietenia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných