... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: Diagnostika BMW

Nedeľa, 26. Februára 2012, 20:09

naftaman, osobne by som sa Carsoftu oblukom vyhol, je to neschopne a drahe.
Ako pise ice.blade na nete je plno cinskych kablov do 20eur zozenies software a ides.
Moj kabel neni cinsky. Nieco stoji samotny kabel, urcity cas stoji jeho modifikacia, vypalenie softwareu a podobne + ma prepatovu ochranu, co cinske nemaju.
Davam k nemu soft + 65 stranove pdfko so screenshotmi ako to cele nainstallovat.
Popripade si ho mozes kupit v obchode, no bez softu..
http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/ ... k-dcan,303
http://shop.rfsystem.sk/autodiagnostika ... n-usb.html
Bohate ti bude stacit INPA a NCS expert, nema to ziadne naroky na hardware, instalacia trva 5 minut, konfiguracia com-portu 2 minuty, installacia drivera 1 minutu a na e46tke spravis vsetko po com len zatuzis...

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 20:24

eko.fresh napísal:
Ako pise ice.blade na nete je plno cinskych kablov do 20eur zozenies software a ides.
Moj kabel neni cinsky. Nieco stoji samotny kabel, urcity cas stoji jeho modifikacia, vypalenie softwareu a podobne + ma prepatovu ochranu, co cinske nemaju.
Davam k nemu soft + 65 stranove pdfko so screenshotmi ako to cele nainstallovat.
Bohate ti bude stacit INPA a NCS expert, nema to ziadne naroky na hardware, instalacia trva 5 minut, konfiguracia com-portu 2 minuty, installacia drivera 1 minutu a na e46tke spravis vsetko po com len zatuzis...

Veď ja napíšem :) kamarát si kupil diagnostziku ale skorej predal auto ako ju stihol využiť tak najskor kuknem čo to vobec ma :)

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 21:03

eko.fresh napísal:

aku prepetovu ochranu? schvalne odfot rozobraty kabel ci je to nieco "specialne" alebo je to len cina ;) podla toho ake mas obrazky v teme tak take kable si viem aj ja nakupit a predavat... dokonca mi nejake putuju postou z honk kongu ktore rozpredam... tak isto aj DCAN kabel kto chce za 70 eur kus neni problem :) okrem toho sa cinske kable daju krasne modovat aby fungovali s VAG Cmmanderom, VAG COM kablom pripadne BMW Scannerom... staci mat porobene ept a vymienat obsah cipu...

inak schvalne som si zadovazil jeden kvalitnejsi kabel a rozdiel medzi tymi modrymi (alebo biele dcan) ryzozrutskymi kablami a tym kvalitnejsim je fakt brutalny, kvalita plosaku, kvalita pocinovania atd je na inej urovni ;)
Naposledy upravil/-a ice.blade v Piatok, 2. Marca 2012, 11:15, upravené celkom 1 krát.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 22:54

ice.blade napísal:
uff 60A na programovanie? to aky modul potrebuje taky vykon? :D

ano presne tak, 60A je minimum predpisovane pre vozy ako e60 apd. VSetko v aute je vtedy na full power, kazde jedno relatko zopnute apd. Boli taki co skusali programovat s nejakou polskou nabijackou a cinskym kablom a vies ako to dopadlo.... minimalne potom potrebovali novy CCC a budiky, pripadne CAS.
Na E39 by stacilo aj 40A hadam. :smile:

naftaman napísal:
Chalani prečítal som tu skoro celú tému, väčšinou som tu narazil iba na urážky typu jak sa niekto hraje na velkého diagnostika a ked nema software za milion evri tak nech to ani do auta nestrká...
Chcem sa len opýtať či vôbec existuje nejaká diagnostika (alebo aby som niekoho neurazil tak slovo diagnostika si možete dať do uvodzoviek) pre obyčajného človeka čo nemá v hlave nasrané a chce si len pripojiť auto k notebooku aby s každým svetielkom čo naňho zasvieti nemusel lietať 100km niekomu na diagnostiku aby 20 euro prejazdil a 20 euro ešte zaplatil :)
Ak teda niečo také existuje možete dať na to odkaz? Povedzme cenové hladiny 50, 100, 200 eur (kabel + software)
Aby to fungovalo povedzme na čo najširší okruh aut ale keď je to problém stačí aj niečo čo bude v pohode fungovať s E46 330d pred faceliftom :)

Bohuzial taka diagnostika za 50 alebo 100eur neexistuje. Jedine co zato kupis je cinska kopia kablu a cracknuty skopirovany software ktory predavaju ludia co rychlo potrebuju na niecom zbohatnut.
A urazky typu co pises v prispevku nie su urazky, ale tvrda realita. Najhorsie na tom je ze je tu par individui, ktori si kupia takuto srandu za 50eur, a uz na druhy den maju vycapeny inzerat ze prevadzkuju diagnostiku tu a tam, za 20eur apd..... Chcu investovat maximalne 50eur, ale zarobit ich chcu naspat hned za dva dni a pritom sa do tych veci ani nerozumeju, len ti precitaju nejake anglicke nazvy zavad, ktore ti nic nepovedia........ To je nova forma podnikania tu na klube, ktora sa rozmhola v poslednom case. Nikto z nich aj ked chce tieto veci vyuzivat komercne, nie je ochotny investovat peniaze do technickeho vybavenia. Potom to tu tak vyzera ze je tu samy suplikant.
Inac tie jednoduche diagnostiky co spominas, ano robia sa aj pre takych co ich nechcu vyuzivat komercne ale len pre seba. Napriklad spominany carsoft, alebo BMW SCANNER. Lenze tento program a hardware normalne stoji okolo 600-1000eur (podla verzie) a to co vidis ty za 35eur na inzerat, je cinska kopia a cracknuty program, ktory vo vela pripadoch ani nefunguje ako ma, resp. na nom nefunguju niektore funkcie. Aby nejake firma vyvijala takky software a predavala ho za 50eur, to pochybujem......

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 27. Februára 2012, 11:36

Ice.blade, fotit obsah nebudem, lebo si tu nepotrebujem robit promo. Ani ten svoj inzerat neupujem, lebo predam tolko kusov ze viac kablov by som uz nestihal. Nech si kazdy kupi co chce. Tym co to predavam hovorim ze na domace pouzitie je to najlepsie, urcite nie na komercne vyuzitie. A tiez im pripominam ze uplna hracka to neni, a ze to chce trocha casu naucit sa a pochopit ako pracuje napr Ncs ktory neni uplne straightforward.

marosss

Utorok, 28. Februára 2012, 18:21

Chalani potrebujem radu pre známeho. Vie urobiť na čerpadle VP 44 repas elektroniky aj mechaniky, ktorý robil na mojom bývalom aute,v servise mi potom robili nejaké nastavenia predvstreku na diagnostike a on by potreboval vedieť v akom programe sa to na bmw robí, chcel by té do budúcna robiť celé sám komplet

darklord
Auto: stara haraburda

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 17:42

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... 1013287501

Co vy na toto? Cena nieje uplne zla. Rad by som sa konecne dostat do DME mojej E34 (M50TU) a zistit co je spatne. Tiez be nebolo odveci mazat chyby v airbagoch, kedze som mal dole volant a zapajala sa upravena jednotka obsadenia sedacky spolujazdca, pripadne ak sa nejak da diagnostikovat aj nieco ine, central, klima, siber atd?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

modriblesk
Auto: casto sa menia
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 19:15

darklord napísal:
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251013287501
Co vy na toto? Cena nieje uplne zla. Rad by som sa konecne dostat do DME mojej E34 (M50TU) a zistit co je spatne. Tiez be nebolo odveci mazat chyby v airbagoch, kedze som mal dole volant a zapajala sa upravena jednotka obsadenia sedacky spolujazdca, pripadne ak sa nejak da diagnostikovat aj nieco ine, central, klima, siber atd?

ak si k tomuto:
predaj-nd-bmw/predam-bmw-diagnosticky-kabel-obdii-usb-t55387.html
budes pytat redukciu, dostanes sa na podobnu alebo lepsiu cenu a budes to mat aj s podporou pri rieseni pripadnych problemov.

a podla popisu:
Features:
- Connects to RS232 (COM Port) by a 1:1 male to female extension cable (NOT included)
si ku tomu ebay-ovskemu budes musiet dokupit este kablik na pripojenie k pc a na pc budes potrebovat com port.
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

darklord
Auto: stara haraburda

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 19:20

Redukciu mam. Kabel na RS232 mam, notas s COM portom tiez. Ale E34 potrebuje pre komunikaciu s DME kabel s ADS rozhranim. A to sa v tom popise co si poslal nikde nepise. OBD sa maximalne bude bavit s ABS/airbagom, ale motor nic. Take kable uz tu mam, ale ja prave chcem nieco co bude komunikovat s motorm.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 19:29

jj na tom modrom na usb mu stare auta nepojdu :) na tom ads by to malo ist...aspon moje ide a sli aj starsie ale skusal som len e36, e34 som neskusal :(
E36 compact 316i           (||||)(||||)

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 2. Apríla 2012, 11:59

je dobry ten kabel, avsak potrebujes priamo notas s com portom, bez si nesuchnes, pcmcia redukcia nieje dostacujuca na ADS mod. v obd mode ti staci aj ten lacnejsi interface
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

PetoK

Pondelok, 2. Apríla 2012, 15:26

darklord napísal:
Redukciu mam. Kabel na RS232 mam, notas s COM portom tiez. Ale E34 potrebuje pre komunikaciu s DME kabel s ADS rozhranim. A to sa v tom popise co si poslal nikde nepise. OBD sa maximalne bude bavit s ABS/airbagom, ale motor nic. Take kable uz tu mam, ale ja prave chcem nieco co bude komunikovat s motorm.

Dobehni, ja ti to načítam...

G-Laci
Auto: E36 325 tds touring

Streda, 25. Apríla 2012, 10:26

Caute,

objednal som si z DX redukciu na OBDII, chcel by som sa pohrat s diagnostikou na mojom E36tds.
V skole mam moznost pozicat si diagnostiku Delphi DS150 a mozno aj Guttman Mega Macs 55
Co myslite, bude to pouzitelne aj na tds-ku?

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci

Štvrtok, 26. Apríla 2012, 20:39

zdravim mam bmw scaner 1,4 viem na tom rozbehat nejaky iny diagnosticky program ako bmw scaner???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných