... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Diagnostika BMW

Pondelok, 28. Novembra 2011, 00:17

Peto, za par eur ho kupis priamo od reslera http://www.reslers.de/IBUS/order.html

inac sa da spravit aj uplne jednoducho, je to primitivny obvod asi s troma suciastkami a kdesi kedysi som aj videl schemu, akurat ze teraz ju momentalne neviem najst kedze som mimo domu apisem z iphone.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 28. Novembra 2011, 08:05

schemu ma aj na stranke ale na com port, pohodlnejsie kupit hotove v6 usb rozhranie ktore vlastnim :) skoda ze je len zopar aplikacii ktore su priamo na ibus urcene

airbone

Utorok, 29. Novembra 2011, 00:34

je to vyslovene len pre stare modely e39 e46 a E53, novsie kary uz ibus nemaju.

airbone

Nedeľa, 26. Februára 2012, 05:17

Tak takto nejako vyzera novsi diagnosticky program ISTA-D (bezi s hardware ICOM na pocitaci zvanom ISID (integrated service information display )
u mna na laptope dell a cez ops hlavu alebo d-can interface :)))
Je to nahrada za stary DIS........ a musim povedat ze excelentna. Je tam vela novych testovacich planov a su na ovela vyssej urovni ako v starom DISe, hlavne co sa tyka hladania moznej zavady.
Fasa je aj ze vsetky jednotky zobrazi v diagrame aj s naznacenim zbernic a je mozne komunikovat s kazdou z nich kliknutim na nu.
Este existuje nahrada za stary SSS Progman zvany ISSS/ISTA-P. Taktiez u mna na laptope fachci jedna radost, len zhanam nejaky poriadny zdroj ktory potlaci aj 60A kvoli programovaniu......
Vyzera to na DEUTRONIC ale ten stoji velmi velmi vela peniazkov :|
Prílohy
ISID-2012-02-06-22-59-21 (Custom).png
ISID-2012-02-06-22-59-21 (Custom).png (96.5 KiB) 1699 zobrazení
ISID-2012-02-06-23-23-35 (Custom).png
ISID-2012-02-06-23-23-35 (Custom).png (103.09 KiB) 1699 zobrazení
ISID-2012-02-06-23-23-49 (Custom).png
ISID-2012-02-06-23-23-49 (Custom).png (102.94 KiB) 1699 zobrazení
ISID-2012-02-06-23-25-32 (Custom).png
ISID-2012-02-06-23-25-32 (Custom).png (103.41 KiB) 1699 zobrazení

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:23

Chalani prečítal som tu skoro celú tému, väčšinou som tu narazil iba na urážky typu jak sa niekto hraje na velkého diagnostika a ked nema software za milion evri tak nech to ani do auta nestrká...
Chcem sa len opýtať či vôbec existuje nejaká diagnostika (alebo aby som niekoho neurazil tak slovo diagnostika si možete dať do uvodzoviek) pre obyčajného človeka čo nemá v hlave nasrané a chce si len pripojiť auto k notebooku aby s každým svetielkom čo naňho zasvieti nemusel lietať 100km niekomu na diagnostiku aby 20 euro prejazdil a 20 euro ešte zaplatil :)
Ak teda niečo také existuje možete dať na to odkaz? Povedzme cenové hladiny 50, 100, 200 eur (kabel + software)
Aby to fungovalo povedzme na čo najširší okruh aut ale keď je to problém stačí aj niečo čo bude v pohode fungovať s E46 330d pred faceliftom :)

ice.blade

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:34

vo vseobecnosti plati pravidlo ze ak nemas chut experimentovat s roznymi dostupnymi kablami a softami tak sa do toho ani nepustaj, malokto ti da "zadarmo" svoje know how ako sa dopracoval tam kde je pripadne ti poradi aky kabel je vhodny...

ak by si bol obycajny clovek co nema v hlave nasrane tak by si vedel ze v teme predam nahradne diely mas par inzeratov kde si mozes zakupit kablik aj soft... ak by si bol o nieco usilovnejsi a hladal by si aspon pol dna na googli nemusel by si nas tu o to prosit...

pre takych ludi ako si ty je dobre si kupit carsoft a bmwscanner... na ostane veci prides casom aj sam

naftaman

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:43

ice.blade napísal:
vo vseobecnosti plati pravidlo ze ak nemas chut experimentovat s roznymi dostupnymi kablami a softami tak sa do toho ani nepustaj, malokto ti da "zadarmo" svoje know how ako sa dopracoval tam kde je pripadne ti poradi aky kabel je vhodny...

ak by si bol obycajny clovek co nema v hlave nasrane tak by si vedel ze v teme predam nahradne diely mas par inzeratov kde si mozes zakupit kablik aj soft... ak by si bol o nieco usilovnejsi a hladal by si aspon pol dna na googli nemusel by si nas tu o to prosit...

pre takych ludi ako si ty je dobre si kupit carsoft a bmwscanner... na ostane veci prides casom aj sam

Hej na bazare som pozeral a čo som videl tak niekto napísal že miluje ludí čo predavaju taketo "pseudodiagnostiky" a podobne, vždy to tam niekto skritizuje potom človek aby si to kúpil...Potom by som to napojil na auto napísalo by mi to nejaku chybu čo by som nevedel vypatrať, opytal by som sa tu kde by som dostal odpoveď že nemam kupovať také blbosti čo mi na nič niesu.
mám pol dňa ale tych kablov je tolko ale hlavný problem je že na jednom webe napíšu že je to pre take a take auto, na druhom o tom istom napíšu niečo iné ;)

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:51

Ak si laik a chces len citat chyby, staci ti carsoft. Ale ak pride komplikovanejsi problem, velmi ti nepomoze a potom ti nebudu stacit len chyby kodov, ktore sem hodis. Vtedy ti povedia "diagnostici" ze mas ist na "normalnu diagnostiku". To je tak isto ako s medicinou. Kazdy si vie lahko zistit ci ma teplotu, teplomer kupis vsade. ale ked mas choleru tak ci chces ci nechces, musis k lekarovi.

ice.blade

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:53

kosti ti to pekne napisal :D

hold musis skusat... kazdy kupil min. 10 kablov stiahol 100GB dat a zbytocne ;)

okrem toho sa budes musiet zmierit s tym ze nebudes vediet vzdy odhalit zavadu... ak budes pouzivat napr INPA tovarensku diagnostiku nikto ti k nej manual neda a naucis sa s nou pracovat azked napichnes xyz aut a budes porovnavat hodnoty...

ak si predsa len rozhodnuty ist do toho a to prve nadsenie ta este drzi kup si hociaky cinsky kabel kde mas napis ediabas, inpa, ncs, can a podobne vyrazy... stiahni si nieco co je pomenovane ako inpa, stiahni si manualy ako to rozbehat, pripadne sa nauc robit s vmware a studuj dalej na co sa to poziva a co dokazes vo virtualnom prostredi rozbehnut... alebo ak nemas cas napis eko.freshovi a kup od neho najaku drahu srandu co ponuka ;)

naftaman

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:01

No dakujem :D Predstavoval som si nejaký odkaz že "na toto ti bude stačiť"... tak skusím niečo pohladať a potom mi to možete schvaliť :P

ice.blade

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:07

naftaman napísal:
No dakujem :D Predstavoval som si nejaký odkaz že "na toto ti bude stačiť"... tak skusím niečo pohladať a potom mi to možete schvaliť :P

som ti pisal kto nieco take predava... tak specialne pre teba som ti to v tej skecii predaj nahradnych dielov nasiel predaj-nd-bmw/predam-bmw-diagnosticky-kabel-obdii-usb-t55387.html vela stastia pri "diagnostikovani"

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:07

"Bude ti stacit..." existuje len obmedzene, lebo moznosti je viac, vsetky su tu niekde popisane, mnohe z nich su narocne na pochopenie fungovania virtualnych systemov a principov diagnostikovania samotneho a preto existuju prave "user-friendly" systemy ako carsoft alebo bmwscanner, kde ma clovek, ktory nechce alebo nemoze riesit technicke otazky, moznost ziskat zakladne funkcie.

Este raz: diagnosticky system nie je vsemocny, jednoduchy nastroj,ale treba vediet s nim robit to znamena aj chapat ako funguje auto a jeho systemy aj ako funguje diagnostikcy system samotny.

naftaman

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:10

ice.blade napísal:
som ti pisal kto nieco take predava... tak specialne pre teba som ti to v tej skecii predaj nahradnych dielov nasiel predaj-nd-bmw/predam-bmw-diagnosticky-kabel-obdii-usb-t55387.html vela stastia pri "diagnostikovani"

:thumbup: až by mi to malo zarabať tak by som investoval... ale povedzme si tak keď si bol neskusený vodič takisto si nesadol hneď do ferrari :)

naftaman

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:12

kosti123 napísal:
Este raz: diagnosticky system nie je vsemocny, jednoduchy nastroj,ale treba vediet s nim robit to znamena aj chapat ako funguje auto a jeho systemy aj ako funguje diagnostikcy system samotny.

To nikto ani nečaká že budem všetko hneď vedieť ale učíms a rychlo po anglicky viem... Aj keď som si odblokovaval mibil cez FAR manager tak to dlho trvalo než som na to prišiel ale potom lahoda, keby som to robil niekomu inemu sral by som na to :) ale keď robí človek pre seba hned sa mu chce viac :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní