... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Autor témy
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Cistenie sania od karbonu

Streda, 29. Februára 2012, 13:26

Hmm, ked to zerie plasty, tak to pouzitelne nie je. To sanie je cele z plastu :-k
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Solty
Auto: mhd

Streda, 29. Februára 2012, 13:58

Hľadal som a nakoniec som našiel síce tam neni ten pravý terostat a terosol, ale možno ti to pômože distribúcia výrobkov od Henkel na Slovensku:

http://www.loctite-henkel.sk/katalog/ci ... /strana-1/

ja sa chystám robiť časom čosi podobné a keď nezoženiem terostat tak si aspoň nechám doporučiť nejakú gebuzinu :thumbup: šak niečo s toho kúp a skús

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Streda, 29. Februára 2012, 14:50

johnyfly1 napísal:
mne sa dobre osvedcil pri cisteni vstrekov sprej na karburatory..,, pustali s tym aj ine sakra zazrate veci, urcite si ho kupim aj nabuduce :)
http://www.olejshop.sk/autokozmetika/technika-dielna/p/stp-carb-spray-cleaner-cistic-karburatoru-500ml-30-013/

PRESNE TOTO sprej na karburator a skrtiacu klapku - ja som to tiez s tymto cistil a myslim ze uz neexistuje nic silnejsieho!!

a vobec sa nemusis bat ze ti to nieco rozozerie pretoze to tam budes mat len chvilu

ALE velky doraz musis vynalozit na poriadnom vyplachnuti sánia od toho, pretoze kebysi to neurobil a nastartujes, si to vcucne vypary s toho a potom to bude inýýý rachot hrncov :lol:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 29. Februára 2012, 18:21

veru tak ja som tak cistil vstreky aj s tesneniami a vobec sa neposkodili :wink:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

aso
Auto: E39 BMW530D M-paket
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 00:44

Prosim Vas skusal uz niekto toto ??

Dekarbonizacia vznetoveho motora

co na to hovorite moze to vycistit takto zavalene dieslove sanie ake je tu pofotene na fore ??
BMW 530DA E39 M-Paket

jorge_sk
Auto: BMW 320xdT LCI (E91)

Piatok, 12. Júla 2013, 14:52

Tak to tu trosku ozivim. Kupoval som teraz nejaku chemiu (cistic DPF, ktory tu dost ludi vychvaluje) a zaujala ma aj taka vec - cistic sania, presne tento: http://www.autotech.sk/index.php?route= ... uct_id=510

Je mi samozrejme jasne, ze idelane je to rozobrat a vycistit cele sanie (vratane virivych klapiek) a EGR rucne (ako to v pribehu prezentoval peterle) ale teda je to uloha do ktorej sa ja pustat velmi nechcem. Jednak to trva dlho a jednak je na tom sani na mojom motore (N47N) uchytenych milion veci - kadejake hadicky, kabelaz atd.. Tiez neocakavam ze to bude po 66 tis. km nejake velmi zasrate (aj ked clovek nikdy nevie, auto dostava najma kratke trasy).

No kazdopadne chcem vyskusat tento sprej. Ma to mat parotvorne ucinky a odstranit bordel, ktory sa nasledne spali vo valcoch. Mam ale jeden problem, v navode sa nepise jedna podstatna vec a to kde to presne striekat pri aute s turbom. Pise sa iba ze do nasavacieho systemu ale neviem kde presne, t.j. ci hned za vzduchovym filtrom (cize pred turbom) alebo az na vstupe do samotneho sania. Tiez sa neuvadza akym sposobom to tam presne dat. Ma to totiz aj taky nasadec s tenskm sosacikom a niekde na nete som videl ze sa to zvykne davat aj tak ze sa to len prestrci popod tesnenie (t.j. neodpaja sa cela rura sania). Dalsia vec je ci tam vystriekat celu tu pixlu co ma 480ml alebo staci napr. polka. V navode sa pise len ze to tam pri plynulom chode motora nastriekat dlhymi vstrekmi (v anglickom navode "in one go" co nasvedcuje ze asi cele na supu) ale presne sa nikde neuvadza kolko toho dat. Asi to zavisi od zasratia toho sania ale cele mi to pride dost vela.

Za vsetky rady a skusenosti budem velmi povdacny. Snad este jedna vec, tak ma napadlo (opravte ma ak sa mylim) ze asi bude najlepsie to robit pred vymenou oleja, t.j. nasledne po tomto vycisteni sa vymeni aj olej (co v mojom pripade znamena pockat zhruba 10k do vymeny).

BMWlive
Auto: BMW E90

Utorok, 26. Apríla 2016, 21:19

Caute,

kedze sa mi hodi nadpis tejto temy, chcem sa k cisteniu sania nieco spytat, konkretne E90 320d n47n (2011). V najblizsom volnom case sa chcem pozriet na cistotu egr, skrtiacej a sania a popripade to precistit aspon nejakym sprejom. Navody ako to cele rozobrat mam z Rheingoldu, nevyzera to nejak zlozito (jedna sa o vyznacene veci na obrazku), len v navodoch nie som si isty niektorymi vecami, a to konkretne:
1. Pred demotazou skrtiacej a egr, zmiesavacej hadice a este nejakeho nastavovaca klapiek musia byt resetovane hodnoty cez diagnostiku. Je toto treba urobit pred cistenim? A treba vraj pre skrtiacu klapku resetovat hodnoty aj po cisteni.
2. v pripade demontaze sania, najvacsia sranda tam vyzera zapojit ten nastavovac klapiek na ten drziak klapiek, ale este tam pisu tiez, ak je sanie vymenene (neviem ci sa jedna aj o vycistene) stop hodnoty pre klapky musia byt deletovane a nastavene znovu.
If the air intake plenum is replaced, the stop values for the swirl flaps must be deleted and taught in again.

Treba toto urobit pred rozoberanim ci az po cisteni? a treba to urobit hned? alebo mozem prejst aj 100km bez toho deletovania a znovunastavenia, kedze nemam diagnostiku ako to urobit pred a hned po.

diky za rady
Prílohy
Clipboard01.png

pka
Auto: E71 35Dx

Nedeľa, 1. Mája 2016, 14:24

Mate niekto vyskusane, ako realne pomaha tankovanie aditivovanej nafty, pripadne pripravkov napr. Protec alebo BG?
Nemal som zatial chut rypat sa do motora a zistovat ci je velmi vnutri zasvineny. Vzhladom na relativne malo km nepredpokladam nejaku tragediu, ako prevenciu uz dlhodobo tankujem aditivovanu naftu, dufajuc ze nejake usadeniny predsalen rozpusti, a zaroven zabrani dalsiemu vyraznemu usadzaniu. To je teoria, v praxi to vsak moze byt celkom inak, co bez inspekcie motora asi tazko potvrdit.

BMWlive
Auto: BMW E90

Nedeľa, 1. Mája 2016, 16:12

pka napísal:
Mate niekto vyskusane, ako realne pomaha tankovanie aditivovanej nafty, pripadne pripravkov napr. Protec alebo BG?
Nemal som zatial chut rypat sa do motora a zistovat ci je velmi vnutri zasvineny. Vzhladom na relativne malo km nepredpokladam nejaku tragediu, ako prevenciu uz dlhodobo tankujem aditivovanu naftu, dufajuc ze nejake usadeniny predsalen rozpusti, a zaroven zabrani dalsiemu vyraznemu usadzaniu. To je teoria, v praxi to vsak moze byt celkom inak, co bez inspekcie motora asi tazko potvrdit.

aditivum asi tazko rozpusti usadeniny v sani..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných