Tak to tu trosku ozivim. Kupoval som teraz nejaku chemiu (cistic DPF, ktory tu dost ludi vychvaluje) a zaujala ma aj taka vec - cistic sania, presne tento:
http://www.autotech.sk/index.php?route= ... uct_id=510Je mi samozrejme jasne, ze idelane je to rozobrat a vycistit cele sanie (vratane virivych klapiek) a EGR rucne (ako to v pribehu prezentoval peterle) ale teda je to uloha do ktorej sa ja pustat velmi nechcem. Jednak to trva dlho a jednak je na tom sani na mojom motore (N47N) uchytenych milion veci - kadejake hadicky, kabelaz atd.. Tiez neocakavam ze to bude po 66 tis. km nejake velmi zasrate (aj ked clovek nikdy nevie, auto dostava najma kratke trasy).
No kazdopadne chcem vyskusat tento sprej. Ma to mat parotvorne ucinky a odstranit bordel, ktory sa nasledne spali vo valcoch. Mam ale jeden problem, v navode sa nepise jedna podstatna vec a to kde to presne striekat pri aute s turbom. Pise sa iba ze do nasavacieho systemu ale neviem kde presne, t.j. ci hned za vzduchovym filtrom (cize pred turbom) alebo az na vstupe do samotneho sania. Tiez sa neuvadza akym sposobom to tam presne dat. Ma to totiz aj taky nasadec s tenskm sosacikom a niekde na nete som videl ze sa to zvykne davat aj tak ze sa to len prestrci popod tesnenie (t.j. neodpaja sa cela rura sania). Dalsia vec je ci tam vystriekat celu tu pixlu co ma 480ml alebo staci napr. polka. V navode sa pise len ze to tam pri plynulom chode motora nastriekat dlhymi vstrekmi (v anglickom navode "in one go" co nasvedcuje ze asi cele na supu) ale presne sa nikde neuvadza kolko toho dat. Asi to zavisi od zasratia toho sania ale cele mi to pride dost vela.
Za vsetky rady a skusenosti budem velmi povdacny. Snad este jedna vec, tak ma napadlo (opravte ma ak sa mylim) ze asi bude najlepsie to robit pred vymenou oleja, t.j. nasledne po tomto vycisteni sa vymeni aj olej (co v mojom pripade znamena pockat zhruba 10k do vymeny).