... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
vandit26
Autor témy
Auto: Compact krpec
Kraj: Bratislavský

brzdy - zohrievanie

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 17:35

chalani, dnes som mal taky maly problem sa dostat domov :( idem si pekne po dialnici a zacalo mi od 100km/h vyssie triaast volantom... tak som si to odstavil na odpocivadle a prve co som kukol boli kolesa... a zistil som, ze prava predna brzda bola strasne horuca - salalo z nej teplo a zacinala smrdiet.. takisto od nej bol horuci aj elektron :(
nechal som to vychladnut a cca 80km/h som dosiel domov, koleso bolo tiez teple..
netusim v com moze byt problem? :( ci sa mi odlepili tie olovka na vyvazovanie kolies a zacalo tam fliaskat alebo neviem... ak ma niekto nejake napady pls.....
dik :(
http://www.skyfin.sk - zakladanie s.r.o., corporate identity, Prestashop - tvorba e-shopov

pysta

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 17:45

Pridiera sa ti piestik v strmeni, pripadne ostava prilepeny brzdiaci segment. V kazdom pripade brzdy dolu, vsetko poriadne vycistit, pripadne nechat repasnut strmen, nestoji to vela. Vzdy lepsie nez sa niekde vysypat...
A rovno si vymen brzdovu kvapalinu, mam pocit ze tej sa uz tiez dlhsie nikto nedotkol :)

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 7. Decembra 2008, 17:58

Máš zadretý brzdič na tom kolese, ktoré ti trasie... Tým pádom ty jak zabrzdíš, valček sa nevráti a začne ti vybrovať koleso, to sa prenáša až do volantu a takisto z tohto dôvodu ti tam vzniká trenie a zohrieva sa ti kotúč aj elektrón. Ja som mal presne to isté. Raz mi to spravilo raz nie... Oprava je veľmi jednoduchá, treba len rozbehať valček na brzdiči a vrátiť gumovú manžetu na miesto, lebo tá sa ti musela vysunúť z dorazov, zkorodoval ti valček a zadrel sa...

- dole koleso a platničky
- jednu platničku tam nechaj, pod gumovú mažetu strekni WD-čko resp. brzdovú kvapalinu a stlač s veľkým šrobovákom alebo s nečím takým valček na doraz do vnútra brzdiča
- zošlepni pedál brzdy ,aby ti valček zase vyšiel von, ale len toľko aby si ho nevytlačil celý
- znovu tam daj jednu platničku a zase zatlač valček na doraz
- toto zopakuj niekoľko krát, dovtedy dokým to nepôjde ľahko, pritom pod manžetu sem tam strekni to WD-čko alebo brzdovku
- nakoniec skontroluj po celom obvode gumovú manžetu či nieje vysunutá, ak hej trochu ju potlač do vnútra ona skočí naspäť. Pozor aby si ju neprepichol

Ak máš manžetu popraskanú alebo moc vyskočenú z dorazov, treba dať dole celý brzdič, vybrať valček a nasunúť ju nanovo...
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 17:30

Ked uz je tu takato tema chcem sa pytat je normalne ze sa platnicky stale suchaju o kotuc? Na prednych kolesach, ked potocim kotucom treba na to trochu sily. Ale nieje to daky extrem. A tak isto ked som mal auto zdvihnute, a potocil som kolesom nemalo ziadnu zotrvacnost. Nevedel som ci to je normalne alebo nie. Tak isto mam problemy zo zadnou brzdou skripe mi lave zadne koleso, ale to bude urcite rucnou. Chcel som to rozobrat ale srob ktory drzi koluc je sklepany tak, aby sa neodkrutil a uz isla tma tak som to nechal tak. Budem to robit tento vikend, ak by mi niekto vedel poradit ako ten srob povolit bol by som rad.

R0nnIe

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 17:40

Este jedna vec, na tom kolese na ktorom mam ten problem mam zlomeny odvzdusnovak a zodrate hrany. Skusal som klieste + autogen, ale nepomohlo. Este ma napadlo pouzit vytahovaky na sroby ktore maju opacny kuzelovy zavit. Mal niekto uz podobny problem?

alfi666

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 18:05

R0nnIe napísal:
Este jedna vec, na tom kolese na ktorom mam ten problem mam zlomeny odvzdusnovak a zodrate hrany. Skusal som klieste + autogen, ale nepomohlo. Este ma napadlo pouzit vytahovaky na sroby ktore maju opacny kuzelovy zavit. Mal niekto uz podobny problem?

da sa to tak, ze zoberies kusok trubky ktora ma presne taky vnutorny priemer ako ten odvzdusnovak, prilozis nan tu trubku a elektrodou privaris v strede ;)... potom uz tou trubkou mozes krutit ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

R0nnIe

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 19:05

Dakujem, dobry napad s tou zvarackou. Ale napadlo ma teraz este lebsie privarim tam klinec kolmo na odvzdusnovak, a potom ho budem moct odkrutit. Kupim novy odvzdusnovak a je to. Ale to kupim radsej vsetky nove a dake brondzove, aby uz nezhrdzaveli alebo nejake take.

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Re: brzdy - zohrievanie

Sobota, 4. Apríla 2009, 16:27

nebudem zakladat novu temu tak to dam sem..Dnes sme boli opekat,cestou tam nic pohodicka a cestou spat zacalo nieco tak jemne piskat z pravej strany od kolesa,po cca 5km dom odstavil auto a chytil disk- horuci,potom to robilo stale a niekedy ked som zoslapol brzdu tak to prestalo,niekedy to zas piskalo len ked som dobrzdoval..kotuce su brembo+ platnicky ATE,lava strana je v pohode len ta prava to robi..Dakujem za pomoc
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

vandit26
Autor témy
Auto: Compact krpec

Sobota, 4. Apríla 2009, 17:09

riesenie asi take iste ako u mna... vsetko dole a premazat brzdiaci valcek brzdovkou alebo WDckom.. poriadne ho rozbehat aby isiel lahko. Taktiez popod tu gumicku nastriekat >> ale najdolezitejsie je to poriadne rozbehat a malo by to byt oka..
http://www.skyfin.sk - zakladanie s.r.o., corporate identity, Prestashop - tvorba e-shopov

Rimi

Sobota, 4. Apríla 2009, 17:10

vandit26 napísal:
riesenie asi take iste ako u mna... vsetko dole a premazat brzdiaci valcek brzdovkou alebo WDckom.. poriadne ho rozbehat aby isiel lahko. Taktiez popod tu gumicku nastriekat >> ale najdolezitejsie je to poriadne rozbehat a malo by to byt oka..

oki dufam,ze je to ono ;)
Citroen C4

Rimi

Nedeľa, 5. Apríla 2009, 19:49

dnes z nicoho nic to prestalo?co tam mohlo byt?spina?
Citroen C4

Rimi

Piatok, 10. Apríla 2009, 06:30

tak problem stale pretrvava,ale piska to len pri jemnom dobrzdovani..ak zoslapnem brzdu na podlahu tak je ticho..
Citroen C4

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných