... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
vhilho
Autor témy
Auto: BMW 530d E60
Kraj: Bratislavský

Autokamera

Pondelok, 14. Marca 2011, 10:50

čaute.
Máte už niekto skúsenosti s externou autokamerou?
Celkom by som to uvítal, lebo skúseností s chudáčikmi, čo si potrebujú liečiť komplexy z toho, že jazdia v konzervách a nemajú na poriadne auto už pár mám.
Kľúčové pre mňa ale je, či pri zázneme (počas jazdy) musím mať pripojený kábel napájania do zapaľovača, alebo to zapojím len na dobytie vnútorného zdroja kamery a potom to už beží z vlastného zdroja.
Je možné, že pri rôznych modeloch je to rôzne riešené. Ak viete o kamere s internou batériou, tak dajte tip.
S tou kabelážou počas jazdy by som sa nezmieril...

Joe1980
Auto: BMW 318d E90
Kraj: Banskobystrický

Re: Autokamera

Pondelok, 14. Marca 2011, 16:59

Pozri si test kamery do auta ktory bol odvisielany na prime,snad ti to pomoze.

http://www.iprima.cz/videoarchiv/109886

Lenicka1313
Auto: FRONTERA
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 31. Marca 2011, 20:47

Já jsem s kamerkami podobného typu velice spokojená. Již několik měsíců jednu mám ve svém autě a mám mnohem jistější pocit. Jsem ráda, že jsem si jí koupila. Takže pokud váháte, přestaňte, nejistým řidičům zvedne sebevědomí a je opravdu hodně situací, kdy vám může zachránit krk:) A pokud nevíte, kam se obrátit, já jsem jí koupila zde: http://www.digital-shop.cz/kamera-do-auta/

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 1. Apríla 2011, 11:54

Len taký dotaz,ale tie kamerky večer nenatočia nič,že??Tie ir diody prisvetlenia sa voči sklu odražaju nie,???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 19:09

ja tiez pouzivam kameru v aute.. vecerne video dodam :D :D
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

miraso
Auto: BMW E46 320D

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 20:38

caute, ja mam tiez nainstalovanu kameru, ale obejdnaval som aj s videnim v noci, ale nejako to v noci nejde..mam ten obraz cely biely, akoby totalne zahmleny..okolo kamerky su diody, ale tie svietia len v noci a aj to na cerveno, 3/4 z nich su ale prekryte takym penovym kruzkom, takze z diodiek je vidiet len malinky kusok..neviete, ci nahodou mam kameru s nocnym videnim a mam sa len pokusit ju rozobrat a vytiahnut ten kruzok, ktory cloni tym cervenym diodkam? Alebo ak by bola s nocnym videnim, tak su tie diodky obycajne a svietia na bielo? Jedna z tych diodiek ma v sebe aj senzor do tmy..

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 4. Apríla 2011, 10:44

Ok video poteší...aj typ kamery....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 4. Apríla 2011, 12:49

miraso napísal:
caute, ja mam tiez nainstalovanu kameru, ale obejdnaval som aj s videnim v noci, ale nejako to v noci nejde..mam ten obraz cely biely, akoby totalne zahmleny..okolo kamerky su diody, ale tie svietia len v noci a aj to na cerveno, 3/4 z nich su ale prekryte takym penovym kruzkom, takze z diodiek je vidiet len malinky kusok..neviete, ci nahodou mam kameru s nocnym videnim a mam sa len pokusit ju rozobrat a vytiahnut ten kruzok, ktory cloni tym cervenym diodkam? Alebo ak by bola s nocnym videnim, tak su tie diodky obycajne a svietia na bielo? Jedna z tych diodiek ma v sebe aj senzor do tmy..

Tie diody, co svietia na "cerveno" su v skutocnosti IR LED. Ty ich vidis len ako slabunke cervene bodky, ked sa pozries priamo na cip, ale kamera tym, ze je citliva aj v tejto oblasti ziarenia to vnima ako biele svetlo. Skus namierit na tie LED digitalny fotak, trebars ten, co mas v mobile a uvidis.
Ten kruzok, co spominas, je tam na to, aby sa svetlo z IR LED neodrazalo od krycieho skla kamery spat to objektivu a neoslepovalo ju to. Mal by vlastne len ohranicovat objektiv kamery az po predne krycie sklo, ale LED by zakryvat nemal.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

miraso

Utorok, 5. Apríla 2011, 20:37

pelo napísal:

Tie diody, co svietia na "cerveno" su v skutocnosti IR LED. Ty ich vidis len ako slabunke cervene bodky, ked sa pozries priamo na cip, ale kamera tym, ze je citliva aj v tejto oblasti ziarenia to vnima ako biele svetlo. Skus namierit na tie LED digitalny fotak, trebars ten, co mas v mobile a uvidis.
Ten kruzok, co spominas, je tam na to, aby sa svetlo z IR LED neodrazalo od krycieho skla kamery spat to objektivu a neoslepovalo ju to. Mal by vlastne len ohranicovat objektiv kamery az po predne krycie sklo, ale LED by zakryvat nemal.

snazil som sa to odfotit, ale moj fotak nejako nechcel zaostrit, asi bolo zle svetlo..ale da sa tam vidiet ten kruzok, co cloni tym diodkam, z nich je vidiet len trocha..
2011-04-05 16.49.44.jpg

takze staci, ze by som to rozobral a ten kruzok zmensil tak aby nezakrival diodky, ale aby bol len na okraji cocky kamery az posklicko (nakreslil som eventualne umiestnenie noveho kruzku cervenou)?
presunutie.JPG

dakujem za radu

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 6. Apríla 2011, 07:05

Je to dost rozmazane, nie je to poriadne vidiet. Ale ako si pisal, treba ho zmensit tak, aby nezavadzal LED-kam ale ani nezasahoval do zorneho uhlu kamery. Ten kruzok musi byt az po predne krycie sklo, aby zabranil odrazaniu sa prisvetlenia spat do objektivu.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

miraso

Sobota, 9. Apríla 2011, 11:49

pelo napísal:
Je to dost rozmazane, nie je to poriadne vidiet. Ale ako si pisal, treba ho zmensit tak, aby nezavadzal LED-kam ale ani nezasahoval do zorneho uhlu kamery. Ten kruzok musi byt az po predne krycie sklo, aby zabranil odrazaniu sa prisvetlenia spat do objektivu.

dakujem moc..uz je to opravene, vidim v noci ako sokol:))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných