... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

heroe
Autor témy
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Audio problem

Streda, 28. Januára 2009, 16:44

Chalani nic som tu nenasiel o tomto,

chcel by som kupit autoradio, no mam problem ked je v popise napisane ze ma 4x 50 W, tomu rozumiem znamena ze ked kupim 300W repro tak mi je na dve veci lebo autoradio nema taky vykon aby to utiahlo, ale vystup z predzosilovaca a RCA vystup je to iste? Z predzoslilovaca ide surovy vystup na zosik co si kupim a dalej na repro. Tomu rozumiem ale RCA to je zosilneny signal len z chinch koncovkou? Lebo som videl samotne repro bez ozvucnice aj s takymito chinchami. Tie by som potom pripojil priamo na radio?

Dalej konverzia z norm vystupov na RCA je taka malicka krabicka na jednej strane kabliky na druhej chinche, to znamena ze mam na tych chinchoch surovy signal??? A ten privediem na zosik? Alebo je to len taka konverzia kvoli lahsiemu pripojeniu cez ten RCA kablik na repro???

A posledne poradte mi nejaky dobry portal alebo e shop odkial objednat lebo sa z toho neviem vysomarit, samozrejme dobry znamena s najnizsou cenou. :wink:

heroe
Autor témy

Re: Audio problem

Streda, 28. Januára 2009, 17:56

To som potreboval,

Takze redukcie su na dve veci. Treba radio, nie som moc narocny na taketo veci, ale to seriove co tam je je tak trochu na prd, a ked budem kupovat radio, tak treba teda kupit aj s tym RCA ak chcem zapajat aj subacik?

Ale cez ten RCA vystup to musi ist cez zosik ci nie, to uz je len taka tech. poznamka.

Tie kable, ake specifikacie by mali splnat? Myslim tym nejaky odpor alebo co, ak mam 4 ohmove repro tak kable by mali mat? A kable na napajanie subika? Ako rovno na baterku to mi bude stale z nej cucat?

Dalej treba nejaku redukciu, na pripojenie autoradia a zaroven aj ramik aby som tam nemal medzeru, da sa to lahko zohnat alebo........?

Diki za tip ale do blavy sa koli kablom asi trepat nebudem.

heroe
Autor témy

Streda, 28. Januára 2009, 18:24

Vycerpavajuca odpoved na vsetky moje otazky. Dakujem ti velmi pekne. Uz mam teda jasno. Hadam to niekomu pomoze okrem mna. Este raz dikes.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Januára 2009, 20:28

neviem nakolko sa jednu u teba o kvalitu ale ak mozem poradit, radsej najnizsiu radu od pioneeru ako najvyssiu od sonycka. popripade ak pozries nieco od ruky, daju sa celkom slusne kusky od alpine, pio, kenwood zohnat za slusne ceny. ak chces studovat vela napr go4sound.sk je zaujimave forum urcene pre toto.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

heroe
Autor témy

Streda, 28. Januára 2009, 20:39

Skor som si chcel len objasnit niektore veci, ale pozrem aj to forko co si pisal.

S tym radiom nie som moc narocny a radsej by som nieco lacnejsie, ale sony ani panasonic urcite nie, keby som kupoval domace kino tak beriem, ale autoradio pioneer alpine blaupunkt a kenwood :D .

No a kedze som este student tak asi to bude kenwood tak do 100 eciek, myslim ze toto mi bude stacit KENWOOD KDC-W3041AY ak sa teda neozve niekto kto by mi dal nejaku dobru ponuku, zatial vsak len informativne pretoze, mam nejake technicke problemy s autom takze hudba az posledna :wink:

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 28. Januára 2009, 21:07

mal som 2 najnizsiu radu minulej generacie kenwoodu, celkom dobra mechanika, avsak kvalita akosi zaostava za tou poslednou generaciou pio aj najnizsej rady. btw mam blaupunkt v aute, hra to ale na jamach mi to zacina skakat a to nemam pritom mp3 ale vypalene cdcka. mozno ze mu len vadi ta zima.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

heroe
Autor témy

Streda, 28. Januára 2009, 21:22

Som rad ze ste ma hned nesfukli, ze co za kravinu to chcem kupit, heh.

slamec

Štvrtok, 29. Januára 2009, 08:39

:arrow: viewtopic.php?f=2&t=1535&start=0

tu je to rozoberané dosť podrobne :lol:

heroe
Autor témy

Štvrtok, 29. Januára 2009, 09:04

Cital som to uz, predtym ale nebolo tam nic z toho co ma zaujimalo. Alebo som to prehliadol.

Inak ten portal www.ahifi.cz je v pohode ci nie?

manasml
Auto: BMW E36
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 5. Februára 2009, 11:03

cauko ak chces daco kupit tak pozri si www.autoomega.sk su tam dobre ceny ja som odtial bral uz niekolko veci a bez problemov dokonca ked mi to nevedeli hned dodat, tak mi dali aj zlavu na to...a co sa tyka radia tak mozem ti predat moje ak chces...je to pioneer, jak cisto nove...blizsie info cez SS

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 9. Februára 2009, 13:22

1) Autoomegu mozem odporucit. Vela veci a v roznich cenovych hladinach.
2) Prevodnik z repro signalu na RCA je len na jednu vec. Na .... Inak to pouzivaju ludia, ktory nechcu vyberat vstavane radio. Tuto alternativu ti neodporucam vobec.
3) Vykon autoradia je tak do 14-16W realneho sinusoveho vykonu. Mam clarion za 30000Sk a ma v sebe menic napatia. Z 12V robi 20V a timto napatim sa napaja koncak na autoradiu. Zatial najvykonnejsi koncak v autoradiu aky bol namantovany. A realny vokon autoradia je 22W. A tento udaj udava aj podstivy vyrobca.
4) RCA=CINCH=Signál z predzosilnovaca autoradia. V zidanom pripade to nie je repro výstup. Ak to tak niekto niekedy zapojil, tak je to amater. CINCH konektori sa nepouzivaju ako repro konektori. Jedine lacny vyrobcovia. Napr veza za 1000Sk. Kvalitne veci maju bananiky.
5) Autoradio napoj na predne repro a CINCH zapoj na vstup zosilnovacu tak ako ti tu uz poradili
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

patres
Auto: qupé

Pondelok, 9. Februára 2009, 14:30

VK-844AY napísal:
Takže radio ktoré má napísané že je 4x 50 W má RMS asi tak 25-30W.
Keď máš na rádiu RCA výstup tak môžeš pripojiť aj 1000W zosík, z rádia potiahneš RCA(signálový) kábel k zosíku a šťavu(elektriku) potiahneš priamo od autobaterie.
POZOR, signálový kábel ťahať na jednej strane a šťavu na druhej strane aby sa nerušili.

Čo sa týka redukcie klasického výstupu na RCA výstup je podľa mňa na hovno, lebo keď to potom napojíš na zosík tak ten zvuk bude strašný, dá sa cez ne napojiť aktívny subík lebo ten nemá výšky, ale keď tak zapojíš zosík naň repráky s výškami a stredobassi tak to bude robiť všetko len nebude hrať pekne a v chinchoch nebude napätie oni slúžia len na vedenie signálu

A všetký prkotiny ako káble,redukcie,atď. predávajú za naj cenu v Bratislave na Svätoplukovej, obchod sa volá RÁDIOAMATER.

AK som sa mýlil tak ma opravte!

Nemylis...kupil som tam aktivny subik SAL za smiesnu cenu 3500 bez DPH :lol: :lol: :lol:

heroe
Autor témy

Pondelok, 9. Februára 2009, 16:20

Ok, uz to mam vyriesene tieto veci, ale predsalen budem objednavat nieco ak vobec tak z tej stranky co som spominal zda sa mi dost dobry vyber, ten RCA vystup skusim zatial doletovat na OEM autoradio, a uvidime co to spravi, peniazky treba na ine veci, :wink: , kde by som chcel okrem ineho vyriesit aj aux vstup, no ved uvidime ako to bude fungovat a ked nebude tak kupim radio, zatial vsak takto :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 11 neregistrovaných