... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

gabikh
Autor témy
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

535d vstreky

Streda, 28. Januára 2015, 19:12

Tak dneska som zistil ze zrejme mam v prdely nejake vstreky, jedna sa o e60 535, uz bez dpf, keby bolo dpf na auteani to nezistim. Auto asi 5-6s po nastartovani dymi (jednoznacne smrad nespalenej nafty), trocha skacu otacky cca +-100 ako ked zhavice niesu vsetky ok, ale zhavice aj rj su vsetky ok. A do cca 5s sa otacky ustalia a auto prestane dymit. Vstreky davam testovať na stolici, je este nieco ine co to moze sposobovat?

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: 535d vstreky

Streda, 28. Januára 2015, 19:48

Je to normalne ze trosku smrdi,nemas dpf a po nastartovani studeneho motora je to mozne....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

gabikh
Autor témy

Streda, 28. Januára 2015, 20:16

ved to ze som cital uz vselico a kazdy vravi ine, je to taky sivasty dym a pach uplne taky ako ked som startoval starsiu dodavku, proste nespalena nafta alebo horsie spalena nafta, trva to cca 5-6s, potom dym prestane a otacky sa ukludnia, dalsi start je uz bez dymu. otacky skacu presne ako ked su KO zhavice a valce sa "chytaju"

gabikh
Autor témy

Streda, 28. Januára 2015, 22:03

este jedna dplnujuca informacia, ze vyrive klapky su zaslepene. a co sa tyka toho startu, este pred 2,5 rokom, som startoval rano aj ked bolo 15-20 stupnov tak ze po starte mi skakali otacky (ako ked su vadne zhavice) po vymene zhavicoua a RJ zhavenia problem zmyzol. cize skakanie a zaroven dymenie moze teoreticky byt sposobene aj zhavicmi ? vtedy som mal este dpf takze neviem ci auto zadymilo po starte tych 5,6s alebo nie... ak sa motor zohreje napriklad dve minutky, potom ho vypnem nastartujem a uz neskacu ani otacky ani dym nieje.som z toho debil. pytam sa ci sa s tym uz niekto nestretol, zajtra sa idu prekontrolovat zhavice vsetkymi moznomi sposobmi a ak nebude na nich zavada tak vstreky von

TT-SIMIK

Streda, 28. Januára 2015, 23:52

Diag je cista?
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Etnies_za
Auto: Bmw e61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 29. Januára 2015, 17:06

mne toto robilo ked som lial do nadrze zimne VIFko
BMW E61 525da 2004
BMW F31 320d 2019

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 00:09

no... pises ze vifko, umna sa to objavilo alebo aspon to pozorujem ked som lial aditivum od shell, sice teraz do posledneho tankovania som ho uz nedal a problem ostal, ale to som najazdil asi len 100km cca, cize mozno to este sposobuje to. moj servisak ma presvedcil dat vstreky na test na stolicu, kedz e sa dneska prekontrolovali zhavice a tie boli ok. som zvedavy ake hodnoty budu mat vstreky.kazdopadne samozrejme ze by som bol radsej keby boli vstreky ok. uvidim no ako to dopadne. ked si vysadil vifko, po akom case to prestalo ?

TT-SIMIK

Piatok, 30. Januára 2015, 00:30

Hosi hladate chybu tam kde nieje......ak auto ide ok,nedymi za jazdy na sivo atd tak by som tie vstreky z auta ani nevytahoval....rele zhavenia sa prekontrolovalo???Co korekcie?Startuje dlho za studena?Za tepla?Tlaky sa merali?Aby sa vylucila slabsia studena kompresia!Vsetko som ti povedal do telefonu:-))Riesim denne vstreky tak isto ako chodim na hajzel a viem co hovorim....Ale ked servisak povedal daj skontrolovat:-)))Ja som tento tyzden riesil auta po roznych servisakoch:-))Aj ked ich nemozem hadzat do jedneho vreca:-))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 01:00

zajtra s nimi este budem volat, ja som tiez nebol nadseny ze vstreky museli ist vonku... a odpoviem na otazky
1. auto nedymi za jazdy, iba pri starte +-6s za sprievodu "hadania" sa valcov, ako ked nejdu nejake zhavice
2. auto jazdi normalne, nepostrehol som problem, spotreba teraz cez zimu 8,5-9l jazdim momentalne len kratke trasy do 30km a cca
40% mesto a 60% mimo mesto
3. rele zhavenia vraj kontrolovali, ale ako a ci vobec to netusim, viem ze zhavice su vo vybornom stave - podavam info ake som dostal
4. korekcie sa nemerali
5. auto startuje stale rovnako uz tri roky co ho mam, ci studene alebo teple, cca 2 sekundy, v mrazoch mozno 3s (startuje dlhsie ako
GTcko ktore mam ale to pripisujem skor tomu ze gt ma tri roky a 100 000km (este zopakujem auto sratuje rovnako uz celych
65000km odkedy ho mam)
6. tlaky sa nemerali (niesom odbornik tak neviem ake tlaky mas na mysli), ale okrem kontroly zhavicou a diagnostiky sa nerobilo nic
ine
cize sumar sumarum sa autom ani neboli previest a vstreky idu niekam na stolicu do novych zamkov. neviem ja sa venujem energitike a stavebnictvu, ale mne toto na vstreky nepripada. a ako tu bolo spomenute jednemu takyto problem robilo aditivum

TT-SIMIK

Piatok, 30. Januára 2015, 01:12

Asi mas dost penazi:-)))Servis ti robi brat alebo dobry kamos?(recnicka otazka)....aby si s teba niekto nespravil cibulu::-)))Sam hovoria ze auto ide ok,nieje to proti tvojej(sedliackej-bez urazky ber to metaforicky)logike ze idu menit,skusat,testovat nieco co funguje rovnako 65000km??Nepochopi toto aj stavebnik:-))))???Na aute sa ani nevozili,nevyskusali zakladne veci pred poslednym moznym najdrahsim riesenim???Smrdi mi to vyudenou slaninou:-))(teda voni:---))Ale sak uvidis..:-)))Ak ti povedia ze vstreky su ok po teste(comu moc neverim,lebo par krat som dal testovat aj vstreky co boli uplne ok)aby som si overil firmu a vzdy boli nejake na repas:-)))biznis je biznis:-)))

Daj potom vediet:-))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 01:20

mam velkeho chrobaka v hlave... popravde auto jazdi ako predtym, uz asi 45000km ak nie 50 000 je chipnute na 240kw, vzdy jazdilo rovnako, po vybrati DPFka zadymi troska iba pri kickdowne (co je uplne normalne). ako som ti vravel, teraz som si vsimol jedine ten kudol dymu siveho ktory smrdi za nespalenou alebo zle spalenou naftou (tak mi smrdi citroen jumper pri starte stale a tiez tak zadymi) + poskacu otacky subezne s tym 6sekundovym dymom pri studenom starte , iny problem tam nieje prost estart nieje dlhsi ako obvykle akurat ten dym (problemi som aj ja spozoroval ked som pridal do nafty aditivum) ako som z toho na nevy lebo davat teraz za repas vstrekov a ich test plus pracu 1200eur nemam chut. oniz toho nemaju nic kedze vstreky davaju merat inde a kam by sli na repas netusim. nepytal som sa nato

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 01:23

este ako som ti vravel, s autom som tam siel koli hroznym startom, pridam video co to robiloi, vyriesilo sa to vymenou baterie ktora uz bola v cajchu. teraz to startuje ako som pisal cca 2s a ked naskoci tak sa chova presne ako na videu po naskoceni ze tam tie otacky mierne poskakuju par sekund hned upnem video

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 01:26

gabikh
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 01:28

jeden z mechanikov hned ked video video povedal ze su to vstreky...

TT-SIMIK

Piatok, 30. Januára 2015, 01:31

Myslim ze platis servisne prace:-)))Takze nejake to nic sa nazbiera:-)))

Z ineho sudka....fakt ma niekedy vytaca co sa deje u tych majstrov.....jeden pripad pondelok,panko dochodca,mily dedko v pohode mi vola ze by chcel pozret auto....hovorim si dobre...prisiel ze za tepla nechce nastartovat.....snimac vacky som hned vylucil ked som videl chybu nizkeho tlaku pri starte...panko ma auro od nova,teraz 300tis km.....bol u 3mechanikov...jeden dal repasovat cerpadlo 150€,jeden menil ventil na cerpadle 150€ material,druhy krat ze to bude ine podla mechanika,menil senzor na rampe 250€,zase to iste....potom ze to bude rj motora......panko sa nasral,poguglil a dosiel....za 5minut mu hovorim tryska,za 10minut hovim tryska cislo 4....tak si predstav ze tym kokotom sa absolutne nechcelo(mozno nevedeli urobit test trysiek na motor) ktory je presnou pricinou problemu.....panko hlavu v smutku,ze ho ojebali a uz ani telefon pan mechanik nebere.....toto ma strasne vytaca...... :cry:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných