... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Helldiver napísal:To že ty odišli sviečky nieje chyba boschu. Na jednom pase sa robia bosch ,ngk a pod . 3 naraz neodidu len tak alebo tie sviečky napasuju na ten motor.Lamba sa prejavuje v tzv Closed Loop rezime motoru (teda pocas slabej zataze motoru, volnobeh, jazda ustalenou rychlostou s malym zoslapnuim plynu), v Open Loop rezime (teda vyssia zataz) RJ sere na udaje lambdy (a tak to ma byt) a dava zmes pre maximalny vykon nie pre co najmensi obsah emisii (co sa mozno zda zvlastne ale to nei je ejdno a to iste...). A vadna lambda ti hlavne vyrazne zvysi spotrebu... Urcite ju premeraj, nic za to nedas a mas istotou, rovnako ako to koleno, je fajn ze je stare dva roky ale mne napriklad nedavno exli 3 sviecky stare par mesiacov a to boli predpisane Boschky (najvacsi hnoj, uz nikdy do motoru nedam Bosch sviecky). Brzdovkou nic nepokazis, ale sak mozes aj WD40, hlavne nastriekat do toho ventilu a skontrolovat rukou ci sa ten valcek v nom toci lahko a bez zadrhavania. Aby som nezabudol, tak cidla teploty (v termostate cidlo teploty chladiacej zmesi a vo vahe cidlo teploty nasaneho vzduchu) tiez radsej premeraj, predpisane udaje najdes napriklad v Hayen's manuale ale v "Jak na to".
Helldiver napísal:a POčíTAč STALE BERE HODNOTY LAMBDA SONDY . čI NA VOLNOBEH ALEBO V ZAžAžENí. Proste stale . Podla lambdy a prietokaču +teploty motora plný motor. Nikdy počítač nesere na udaje z lambdyLamba sa prejavuje v tzv Closed Loop rezime motoru (teda pocas slabej zataze motoru, volnobeh, jazda ustalenou rychlostou s malym zoslapnuim plynu), v Open Loop rezime (teda vyssia zataz) RJ sere na udaje lambdy (a tak to ma byt) a dava zmes pre maximalny vykon nie pre co najmensi obsah emisii (co sa mozno zda zvlastne ale to nei je ejdno a to iste...). A vadna lambda ti hlavne vyrazne zvysi spotrebu...
Hadaj co sa stalo s tymi boschkami - izolator sa odelil od kovoveho tela sviecky a pretacal sa. Inac aj na E30.de vsetci jednohlasne odporucaju NGK. Sak ja ti niekedy dojdem ukazat tie dodrbane boschky, este ich mam domaJa používam len bosch veci a nemam žiaden problem. NGK a DENSO vždy praskaly izolatory na sviečkach
VLADKY242 napísal:Ja používam len bosch veci a nemam žiaden problem. NGK a DENSO vždy praskaly izolatory na sviečkach. Dosť rokov iba bosch a bez problemov. U starých aut v ohrievacom režime chvilku trvalo kym bral lambda sondu počitač preto ma vyhrievanie aby pracovala už rýchlejšie aj ked sa motor iba zohrieva. Na nových pracuje ani nie po minute.