Ahoj, jsem tu nováček, tak snad se mi tu bude líbit. Do teď jsem byl v CZK na E46 klubu a to, co jsem našel tam za info a pomoc se na jiných klubech jentak nenajde, tak pevně věřím, že tu to bude minimálně stejné.
Do teď jsem vlastnil E46 320D s 110KW a byl jsem spokojený. Naskytl se mi však tento novější kousek - BMW E91 320D 120KW r.v. 2006 VIN: KY25760 s plnou servisní historií a nechci říct, že v dokonalém stavu, ale rozhodně stál za to ho pořídit. Oproti E46 jsem si polepšil jak v jízdních vlastnostech, tak ve velikosti, ikdyž občas si říkám, jestli jsem neměl koupit ještě něco většího

. Auto už má sice nalítáno 385 tisíc km, ale vzhledem k tomu, že je pravidělne servisované a ty nejhorší věci jako alternátor, turbo, spojka atd.. jsou již měněné, tak jsem neváhal a auto pořídil.
Nechci ho vyloženě tunit, ale rozhodně ho časem vylepšit a přizpůsobit svým potřebám. Zároveň bych si tu z toho udělal asi i elektronickou servisní knížku.
Postupně tu však hledám na foru a na jiných webech inspiraci a infromace takže rady a nápady vítány. Hlavně aby auto sloužilo ještě dallších X let.
Vehicle Identification Number WBAVU31000KY25760
Type VU31
Model 320d Ol - EUR
Development Code E91
Chassis TOUR
Steering LL
Doors 5
Engine M47/T2
Displacement 2.00
Power 120
Drivetrain HECK
Transmission MECH
Color Sparkling Graphite Metallic - A22
Upholstery Stoff Fluid/anthrazit - ALAT
Production Plant MUNICH
Production Date 2006-05-17
2BF Lt/aly Wheels Double Spoke 154
4AG Interior Strip Titan
548 Speedometer With Kilometer Reading
851 Language Version German
1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop
200 Diesel Particle Filter
249 Multi-function For Steering Wheel Multifunktion
255 Sports Leather Steering Wheel
313 Exterior Mirror Package
320 Model Designation
386 Roof Rail
4AE Armrest Front Retractable
428 Warning Triangle
431 Interior Rr Vw Mirror
481 Sport Seats F Driver/front Passenger
494 Seat Heating F Driver/front Passenger
502 Headlight Washer System
508 Park Distance Control (pdc)
520 Foglights
521 Rain Sensor
522 Xenon Light
524 ADAPTIVE HEADLIGHTS534 Automatic Air
540 Cruise Control
563 LIGHT PACKAGE601 TV FUNCTION606 Navigation System Business609 NAVIGATION SYSTEM, PROFESSIONAL644 Prep. For. Mob. Ph. Bluet. Interf. Handy
7RS Comfort Package
8SP Cop Control
801 Germany Version
863 Europe/dealer Directory Service
879 German / On-board Documentation
Vychytávky, které bych chtěl dodělat1)
Mlhovky - rozchození a dodělávka v kodu jak má být ( dodělávka asi chybových hlášení a nějaké detaily ) - po přestavbě adaptativních xenonů nefungovali
HOTOVO2)
BDF - podle intentenzity brždění budou brzdová světla problikávat
HOTOVO3)
US DRL - ušetření xenonům přes den
HOTOVO4)
Mapy do navi nebo aktualizace fimware - stáhnuty mapy 2016
HOTOVO5)
Interval výměny oleje zkrátit z 30 tisíc na 20 - upraveno na 12 tisíc
HOTOVO6)
Dojetí stěračů do nulové polohy při vypnutí auta a vytáhnutí klíčku
HOTOVO7)
Tempomat - auto s tempomatem z výroby, ale neukazuje ani že je aktivní, ani jaká je nastaevná rychlost - zatím udělat zobrazení na budíkách, že je aktivovaný, případně s nějakou rychlostí (pokud nebude moc pracné a drahé, tak půjdu i do výměny budíků za novější
HOTOVO
USB na MASK navigaci -
Vyřešeno zatím DVB-T tunerem, který má vstup USB a umí přehrávat MP3 i Videa - FISCUBE - [b][color=#2980b9]HOTOVO[/b][/color]
11)
ukazatel aktuální spotřeby digitální HOTOVO12) Přestavbu z Masku na CIC zatím jsem vzhledem k ceně a využití zavrhl - navi jsem sodu používal na telefonu a popravdě, navi v autě není uplně nejúžasnější ani na MASK ani na CIC. Provedena přestavba na CCC Profesional - Byla za poloviční peníze -
HOTOVO13)
iDrive kontroler novější - s tlačítky pro rychlou volbu -
ZAMÍTNUTO - tlačítka za tu cenu nepotřebuji
14)
Zatroubení auta po 2x stisknutí zamknutí vozu a vůz už je zamčen? Vím, že je to blbost, ale třeba Peugeot 307 to měl a bylo to dobré v podzemních garážích, že to auto člověk našel po zvuku. Šlo by to taky?
15)
Spuštění „welcome lights“ dálkovým ovladačem - když otevřu auto, tak svítí mlhovky - Musí být vyměněn FRM modul za FRM2
16)
Zapnutí vyhřívání zrcátek a výhřevu okna po startu při méně jak 3°C? E46 to měla, jak se to řeší u E91?
17)
Vyhřívání sedaček při venkovní teplotě pod 6°C automaticky po startu?
18)
Nastavení čídel PDC - trošku mi vadí ty prodlevy, případně vzdálenost, dá se to upravit? Nastavit vzdálenost se dá v kodu (kdyby někdo chtěl poradit)
. Při změně na CCC se to chová trošku jinak, takže zatím ponechám19) tažné zařízení elektronické - nabídněte pokud máte20) odkarbonování motoru - CASTROL EDGE - NENÍ POTŘEBA22) šum levých dvěří při jízdě23) zatmavovací zpětná zrcátka25) asistent dálkových světel a dodělání - místo něho raději zabuduji kameru se záznamem26) natáčecí světla mlhovky - případně světla do zatáček 27) lampičky do dveří do tapecírungu a nohy řidiče - stropní LICHT packet hotovo, nožní také. Dveře a kliky jsem si nakonec rozmyslel a nebudu je dělat HOTOVO28)
zadní část opěrky dodělat USB panel na nabíjení telefonu + zapalovač + aux + jeden USB na data - zatím není potřeba
29)
video vstup na MASK a wifi mirroring - HOTOVO interface V4-CCC30) ukazatel teploty motoru na budíkách31)
dekor volantu - jiný HOTOVO32)
original ALARM - není potřeba33)
Lampičky a clonítka s LIGHT packetem - HOTOVOVěci, které bych chtěl vyměnit nebo opravit1)
čištění EGR ventilu - HOTOVO 12.3.20172)
kabely v zadních dveřích jsou skřípnuté - občas se mi otevírá samo sklo pátých dvěří (zjistil jsem, že když hýbnu kabelem v husím krku, tak to nezlobí)
3)
kabinový filtr - koupeny -
HOTOVO 26.12.2016
4)
vzpěry kufru - koupeny -
HOTOVO 27.12.2016
5)
Přeleštění laku a ošetření kosmetikou
6)
Výměna vzduchového filtru - HOTOVO 12.3.2017 / 28.12.2017
7)
Výměna oleje, olejového filtru - HOTOVO 392 tisíc km - 4/2017 410 tisíc - 28.12.2017
Lepší xenony - výměna výbojek nepomohla, takže se bude dělat čištění / upgrade čoček
9)
lepší žárovky do dálek - bude i na denní svícení (uvažuji o LED, ale zatím jsem nenašel nic vhodného)
10)
vyčištění olejové soustavy a přidání něčeho do oleje motoru -
ZAMÍTNUTO11)
vyčištění palivové soustavy a přídavky do nafty - prohnání aditivy, reakce se zlepšila
12)
snížení spotřeby o 1-1,5L (aktuální 6.5L i s lehkou nohou) E46 320D 110KW jsem jezdil za 4,5 - 5L (v garáži oba termostaty na výměnu)
Po výměně EGR termosatu jezdím stejnou trasu za 5,0 - 5,5L / zima 5,5 - 5,913)
Chladící kapalina - výměna - musím zjistit, kdy se mění, případně co dát
14)
žhavící svíčky a jednotka - startování v zimě jeden válec nabíhá se zpožděním (musím ještě na diag)
Hotovo Výměna 1/2017 při 388 tisících a bez změny
- Výměna jednotky za novou 392 tis.15) Nějaká s kladek lehce píská občas - čím to promazat? Vůle to nemá16)tlačítko na otevírání garážových vrat- dodělat do panelu s výhřevem sedaček jedno tlačítko na otevírání vrat.17) ambientní osvětlení - dořešeno led lampičkama a napojení na vnitřní osvětlení dle origo schématu18) Výměna palivového filtru19) Výměny brzdových kotoučů, destiček ATE i brzdové kapaliny 399 900km 30.6.201720) Výměna předních tlumičů za TRW 399 900km 30.6.201721) Výměna zadních tlumičů TRW 401000 10.7.2017Pokud někdo o nějakých vychytávkách víte napřímo víc, budu rád za každé info.[/color]