Nedeľa, 3. Januára 2021, 18:40
tak PETG je ok, tu vrstvu by som z fotky netipoval 0,15, ale je to fotene dost zblizka, to zvacsenie robi svoje.
petg je odolnejsi material co sa tyka pevnosti a menej nachylny na zle spoje, abs je pizda na tlacenie, potrebujes vysoku teplotu trysky ale hlavne kvalitny hotbed, vyhrievany aspon na 100 celzia, tam je prave ta prusa tlaciaren minimum z tych hobby tlaciarni, lacne cinske, ako som mal aj ja, pri ABS su prakticky nepouzitelne, aj ked som kupil lepsi hotbed tak bol zasa krivy, a abs na to jednudocho nelepilo, tryska pri 250 celzia mala tiez problem, potrebujes aj kvalitny abs kotuc, takze nie 15-20 eur za kilo ale 30+, tlacil som nejake drziaky telefonov do aut a bolo o nervy.
abs ma tu vyhodu, ze ma lepsie moznost finalneho opracovania, aj farbenia, a realne by mal vydrzat aj plus 100 celzia,
petg sa nefarbi a mal by vydrzat do 80C, co by na pouzitie v aute malo stacit, takze by si nemal s tym mat problem ani keby auto stalo nonstop vonku na slnku, je aj viac odolny na UV a par rokov by to malo vydrzat bez degradacie.