Štvrtok, 21. Apríla 2016, 10:20
no s 540i som nebol na LPG servise viac ako rok a nemám žiadny problém a ani žiadnu chybovú hlášku. Aj posledné veci boli výmena filltrov. A ak sa niečo pokazí tak oprava nie je nikdy drahá. Nová hadica? Centové položky. Najdrahší je asi reduktor a stojí 80€. Vstreky, dízy, el.mag. relé a čo ja viem čo....fakt to nie je drahé na diely a ani údržbu. s 540i najbližšie pôjdem zase iba na výmenu filtrov. Ak to nerobil debil a je to správne nastavené tak je to paráda. Čo sa týka X5 tak kúpil som a trebalo porobiť motor, to je pravda, ale problém s LPG nie je.Problém boli skorodované cievky, zapchaté vstreky, zapchatá palivová rampa, palivový filter sa nedal prefúknuť pomaly, palivové čerpadlo a čo ja viem čo....Auto sa porobilo a ide, ťahá a netrhá a myslím, že tak pôjde hodnú dobu. Nemám s tým žiadny problém čo sa týka nastavenia. Aj pri poslednej návšteve, kde bolo zase zlé iba čidlo teploty a malo zlú hodnotu bola záležitoosť za 3-4€. Také veci nerieśim ako závadu. Že sa vymenila membrána reduktora? No a? Je to vec čo ide a raz sa musí pokaziť. Vtip je v tom, že za 8€ chodím na takmer 400 konovom aute, V8, dve telky, všetko vo výbave, kolá 315 R20, sedenie atď....
540i je zase neskutočná raketa, ak si pozrieš príbeh tak som pomenil veľa ohľadom auta, ale ohľadom LPG tam nie je písané takmer nič z tie roky. Takže ja problém nemám. Na druhú stranu aj Viktor si pochvaľuje...
A potom je tu otázka štatistiky. Je tu dokopy možno 10-15 áut s LPG čo sem aj píšu. Určite ich jazdia 1000ky a ak vieš o 10tich a 5 z nich napíše tak to vyzerá inak. Ale nie je auto ktoré by nebolo v servise. To by som potom mohol povedať, že benzínové autá sa kazia, alebo že dízlové chodia iba do servisu. Pre mňa je výmena dielu normálny servis. Ak sa bavíme o nastavovaní tak to beriem. Ak niekto chodí na dolaďovanie pravidelne, tak hej, treba to dať nastaviť niekomu, kto sa tomu rozumie a poprípade dať normálne komponenty a nie lacné diely. Tak ako keď použiješ lacné diely na nápravu a odíde ti po 20t km tak sa nedá povedať, že autá sú zlé. Iba komponenty.... Ale to píšem iba svoj názor.
ja chodím s úsmevom na tvári za 8€/100km a mám 360k V8 4,8is alebo za 7-8€ pri 286k V8 4,4i :)
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´