... všetko o BMW ...
ViktorDDD napísal:bežne som dával dvojmetrovú rúru na klasické 1/2" vrátidlo, ale tu som sa bál že sa to strhne lebo na kľuke je M18tka skrutka a dotiahnutá nenormálnym momentom,
Je to značky Fortum, či je to dobrá alebo zlá značka nie neviem posúdiť, v tomto som laik, je to Cr-V a keď neklamali tak ten koniec by mal byť z kalenej ocele, uvidíme ako sa osvedčí
ViktorDDD napísal:uvidíme
mám aj prípravok na pridržanie kľuky, vyrobený presne podľa origo, keď sa nezlomí tak vyfotím aj to, aj rád požičiam keď budeš chcieť, alebo dojdem, spravíme, dáme kávu a pokecáme![]()
keďže motor už bol niekedy dávnejšie rozoberaný, pevne verím že to dotiahli len menším momentom, a že bez problémov to povolím,
len ako to potom dotiahnuť, momenťák mám len do 200Nm tak to dotiahnem na tých 200 a ešte pootočím o nejaký ten uhol, a rozmýšľam či použiť nejaký zaisťovač skrutiek, len z ponuky loctite som kokot, nevyznám sa v tom, viete poradiť ktorý by sa sem hodil?
a ešte, blaváci, poraďte mi kde kúpim motorový silikon?samozrejme čierny keby bol, na červený mám alergiu, viem že to do motora nepatrí, ale v miestach kde sa stretávajú 3 diely chcem dať aj trochu silikonu aby mi nič nepresakovalo