Nazdar ľudia, no pridám už konečne aj ja niečo o tom mojom hadrapláne. Stalo sa to minulí rok v lete. Konečne prišlo na kúpu môjho prvého bawa. Po neúspešnom týždni pátrania po internete a prechádzania sa po autobazároch som si vyhliadol jednu peknú E36 z Malaciek. Bola to 1.8 a pre mňa ako mladého chalana to bola ideálna voľba. Živiť niečo väčšie som si netrúfal. V deň keď sa mala isť spomínaná mašina pozrieť sme len tak na skok išli pozrieť ešte do jedného nemenovaného autobazáru v BA. Po príchode na miesto som sa hneď rozbehol medzi autá a pátral či sa ma mňa neusmeje nejaká fešná e36. Po pár minútach som nenašiel nič a išiel som sa teda spýtať kompetentných či sa u nich nejaké to bawo nachádza. Majiteľ autobazáru hovory " jasné v zadnej časti sú nejaké BMW " Bežím hneď tam a čo nevidím. Vedľa seba si stoja v plnej kráse hneď 4 krásne E36-tky. Pribehla ženská ktorá tam robila a tak sa spýtame či by nám otvorila nejakú 1.8. Ženská otvorila hneď všetky 4 a ja som len chodil a slintal.. Keď že to bolo moje prvé bawo tak ma na prvý pohľad očarila už aj 1.6. Postupne otvorila 1.8 a nakoniec len tak po mimo 2,0. V tej chvíli som mal jasno. Hneď ako som počul ako pradie 6 valec som sa zamiloval. Oproti ostatným nemala na sebe kúsok hrdze ( až na plechové disky tie boli fest hrdzavé ). Prebehol som si ju komplet celú a bol som s nej úplné paf. Motor v krásnom stave na tachometri 125 000 km ( aj keď či sú skutočné nevie nikto ) Majiteľ bazáru hovoril že je to čerstvý dovoz z nemecka po prvom majiteľovi. Skrátka nebolo nič čo by sa mi na nej nemohlo páčiť. Nakoniec prišlo na skúšobnú jazdu. Už po prvom šliapnutí na plyn sa z pod auta ozval krásny zvuk 6 válca a ja zatlačený v sedadle som len z hlboka dýchal. No a tak sa to niak všetko zbehlo že som sa stal nakoniec hrdým majiteľom mojej prvej krásnej E36.
Je to BMW E36 2,0i sedan, M52, rok výroby 95
V prvom mesiaci absolvovala návštevu u mechanika kde sa menil olej, filtre, brzdy, tlmiče, tyčky riadenia a nejaké somariny na vyše. No a do vtedy na ňu nemôžem povedať ani pól slova v zlom. Jazdí stále ako raketa a celú zimu prežila bez návštevy servisu. Pred nedávnom som na ňu dal fólie, mračítka a nejake doplnky do interiéru. Momentálne idem meniť vzduchový filter, sviečky, dám ju na diagnostiku preklepnúť a zadné ložiská lebo už mi dosť búchajú.. Tiež sa vybavuje zápis alternatívnych rozmerov kolies do techničáku lebo mám zapísaný len jeden rozmer a chcem dať nejaké poriadne disky.