vitaj! paradny pribeh :-O az ma prekvapilo ze ta naprava vyzerala jak vyzerala pri tak relativne novom aute, ja som to iste robil na mojej E38 tento rok a vyzeralo to podobne, akurat ta je o par rokov este starsia.. ale cesi asi maju vo zvyku bezne parkovat auta vo vlhkej trave, mam pocit
Ďakujem za privítanie. Áno, nájsť pekné kúsky je stále ťažšie a ťažšie, vek jednoducho nezastavíš. Treba na tom pracovať postupne, aby sa to dalo finančne zvládnuť. Na internete je veľa áut v rôznych cenových rozpätiach. Videl som aj drahšie kúsky, ale servis tam bol obdobný, alebo naň len čakali po pár kilometroch. Auto si plánujem nechať, preto si všetko robím pre seba. Teraz mi už prináša viac-menej len radosť, no pri starom aute musím počítať s tým, že servis je jednoducho nevyhnutný.
Tak hádam sa nájde čas to nahodiť, pretože auto od výroby má športový podvozok, ale niekto si povedal, že bude lacnejšie tam dať podvozok v podobe tlmičov Sachs, čo by nebol až taký problém ale je to štandard - 312 468 zádné, predné pozriem ešte. Auto drží slušne, ale za mňa je príliš vysoko. Tlmiče sú zachovalé, ak by mal niekto záujem, prídám aj pružiny. Nahradím to celé Eibach Pro Kit B12.
Pekný kúsok, gratulujem! M54B30 je dobrá voľba, novší N52B30 je síce silnejší (mal som tú česť v Z4 coupe a ide to krásne), ale je tam toho viac na údržbu. Toto auto ti bude robiť radosť. Servis pri týchto autách je samozrejmosť a začína to motorom, brzdami a potom podvozok...... a už sa to rozbehne ...tak to má byť!
Chcel by som pripojiť k originálnemu PL2 HIFI zosilňovaču Android rádio. Pozeral som, ako to ľudia riešia na Z4 E85 a výsledok je fakt skvelý. Myslím si, že medzi verziou pre X3 (E83) a Z4 nemôže byť až taký veľký rozdiel, pričom verzia pre X3 sa dá zohnať za veľmi dobré ceny. Viem, že verzia pre X3 má trochu iné uchytenia a vrchný kryt úplne nesedí. Ide o verziu s DSP a aj zbernica CAN je určená pre E83. Keďže mám originálny subwoofer a zosilňovač, zistil som, že bude potrebné použiť redukciu signálu – High to Low konvertor (4-kanálový). Skúšal som to zapojiť aj bez neho a zvuk bol výborný, len sa bojím, že by som mohol odpáliť originálny zosilňovač. Našiel som aj schému, ako prehodiť CAN BUS Decoder z E83 na Z4 E85 – ide len o výmenu niekoľkých vodičov. Mierne úpravy si vyžiada aj horný výrez na palubovke.