... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Re: [E34 525tds] Satan >Zaciatok konca<

Streda, 1. Januára 2014, 01:52

Ach ja mam len ten pocit, ze ked sa odhodlam znova zhodit hlavu ja, caka ma to iste.

masko
Auto: E34, CLK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 2. Januára 2014, 22:54

Ja žasnem, čo a kedy si ty schopný robiť :) Po tejto generálke by si si naozaj zaslúžil veľa ŠŤASTNÝCH km :D

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 5. Januára 2014, 12:58

Tak motor je v aute, naplneny olejom, vodou, pripraveny na start, ale zda sa, ze som precenil kapacitu baterie, a po otoceni klucom sa nic nestalo, 2 dni pocuvania radia s priemernym odberom tak 1A, dokopy asi 25h ju mali pripravit o stvrtinu, nech nezerem, polovicu kapacity, takze ci to nastartuje sa dozviem az dnes, za predpokladu ze si nabijacka zamaka.
K samotnej vymene mozem povedat len tolko, ze ak na ramena nad hlavu nevytlacite aspon 70kg, a na mrtvy tah aspon 100 na serie, tak si kupte zirafu, alebo nieco podobne, keby sme boli o nieco slabsi, alebo ten motor o nieco tazsi tak to uz nepojde, resp. keby sa mi chcelo skladat celo, bolo by to podstatne lahsie, ale to by nebola vyzva nezdvihat ten motor na uroven brady :P
Novy motor vyzera zatial velmi slubne, boli tam povodne zhavice BERU ktore boli ako nove, pri ich zivotnosti a udavanom najazde sa stym museli chodit dlhe trasy. Vsetky tesnenia ktore som vybral boli v stave ako nove, rozumej stale gumene, pruzne, tesniace, obvykle ked rozoberam takyto motor, tesnenia su stvrdnute, lamu sa. Pri pretacani rukou kladie vyrazne vacsi odpor kompresiou. Motor som poriadne vycistil benzinom (jedine na co je toto podradne palivo dobre) co je vidno z fotiek, ako sa prsia ligocu, vana sa musela samozrejme prehodit z mojho aj so sacim kosom co sposobilo ropnu havariu na juznej strane garaze. :mrgreen:
Spojkova sada z mojho korabu vyzera, ze este co to znesie, lamela ma 8.5mm (min. 7.5), a zotrvacnik bol v poriadku, lozisko spojky detto, jedine co bolo naprd, bol maly plastovy kolicek o ktory sa opiera vytlacna paka, tak som ho opravil. Vsetky stycne plochy na spojke som premazal medenou vazelinou, tym zmizlo aj to kviknutie/zavrzganie pri stlaceni spojky. Samotna prevodovka bola zo zadu cela zatecena olejom, bol ostriekany aj tunel, a tiahlo sa to az do zadu auta, proste to valilo.. takze som vymenil gufero unasaca kardanu, a tiahla radiacej tyce z ktore to tieklo asi suverenne, ten unasac asi netiekol, ale ked som mal nove gufero.. Pre zaujemcou o takuto vymenu, a ze by ich bolo dost, pretoze tie prevodovky su zamrdane vacsinovo, treba predlzeny nastavec do goly 36mm, stahovak s celustami 3x120°, a gufera, na tiahlo stoji 3€, a na unasac nejaka no name nahrada 10, BMW 17, a kvalitne gufero od predajcu lozisiek 1.7€ :wink: Prevodovka tiez dostala ocistu, aj vsetko ostatne, radost pozerat od spodu na auto, samozrejme ked clovek nepozera moc do stran, na prahy. :roll:

Uz je von, ano po tej doske a kolese sa stym motorom islo, pretoze kazdy centimeter vysky bol dobry.
Obrázok

Zmrd.
Obrázok

Z ocividnych dovodov prebiehalo vyberanie aj vkladanie vonku.
Obrázok

Vidno aj vycistenu prevodovku.
Obrázok

To vsiakne.
Obrázok

Cistota pol zivota?
Obrázok

Moment predtym nez siel dnu.
Obrázok

A je tam, este asi 3h skladania k tomu a..
Obrázok

.. a uz caka kym sa nabije baterka.
Obrázok

Stahovanie unasaca.
Obrázok

Opraveny kolik, teraz je pevnejsi nez ked ho vyrobili.
Obrázok

Wincik
Auto: BMW 325 TDS

Re: [E34 525tds] Satan >Svita na lepsie casy<

Nedeľa, 5. Januára 2014, 20:22

kurva dobrá robota :thumbup: už len dúfam že ked to naštartuješ tak bude všetko ako má byť

starynovy
Autor témy

Streda, 8. Januára 2014, 19:59

Tak po asi 400km stroj jazdi super, chybycky sa ale vyskytli, doveruj ale preveruj, z povodneho motora som vytiahol krasny BMW termostat, co ma zlakalo ho tam dat miesto mojho aftermarketu, zaroven som si nevsimol ze E36 ma na pozicii 2 na hlave nejake ine cidlo, zrejme spinac na 101°C, E34 tam ma cidlo pre teplomer na pristrojovke. A tu je ta krasna nahoda, clovek nevie kolko ma motor stupnov, a je odjebany termostat.. skusenosti mi uz nieco napovedali, ked po dlhej jazde hlava nepalila ako sialena, tak som zobral K clanok k multimetru, dam to expanzky, 52°C. :roll: Krasna napln novej vody, a zase to rozoberat, ale teraz uz drzi 79°C ako pribity. Este presrobovat to cidlo z poza cerpadla, co samozrejme obnasa zhodenie sania, asi 4 ty krat za 3 dni.. but I aint even mad bro. Kazdy den sam seba pochvalujem za premiestnenie tej expanzky na blatnik kde mi nezavadzia :mrgreen: .
Ked uz som tam bol, tak som konecne upravil fuel pin v LDA cerpadla for moar powaah, a taktiez upravil predvstrek podla studii starovekych skript motoru M21 cim sa odstranil problem s dymenim v ciastocnej zatazi.

Pred
Obrázok

Po
Obrázok

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Januára 2014, 07:53

Kámo ty si frajer :). Pekna pracicka som rad ze sa konecne vozis ;). Obdivujem jak sa dokazes pustit do nastavovania a rozborky dizlu. Mozno na tom nic neni len ja o tom neviem ale ja sa mojej m21 radsej nechcem ani chytat lebo mam z toho motora pocit ze pootocim nejakym sroubkom a uz nenastartujem :D . Dizle su spanielska dedina aspon pre mna :P
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 9. Januára 2014, 11:01

Vdaka, jazdi ako drak :D . Povedal by som ze diesel je zlozitejsi od benzinu len vo volnosti nastaveni, u benzinu moc na vyber nemas, musis drzat AFR, aj predzapal, tu mas ako das, v com by som videl ten problem, kedze vela ludi nevie co robi, a ten motor nejako vyrazne neprotestuje, ale z dlhodobeho hladiska pochoduje rezkym krokom do srotu.

Fajlo
Auto: BMW e38 730d
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 9. Januára 2014, 18:23

áááá, tak tu je tvoje tajomstvo úspechu :) gratulujem, si riadne šikovný chalanisko, aj moje by potrebovalo asi od základu pár vecí takýmto spôsobom riešiť, ale snáď to nejako poriešim.... klobúk dole, veľa šťastných km =D> =D> =D>
p.s.ja ti tak neuveriteľne moc závidím tvoje nervy...neskutočné niečo... 8)
Dodge Charger 5.7 HEMI

BMW e65 730d
VW Passat B7
Audi A6 C6 Allroad
BMW f07 530xD
BMW e91 320d
BMW x5 e53 30d
BMW e38 730d
Škoda Kodiaq 2.0TDI
Škoda Octavia III 1.6TDI
BMW F31 318d
Škoda Superb II 3.6FSI,
VW Touareg 5.0TDI
BMW e61 525dA
Volvo S80 2.9i/LPG
BMW e38 728iA
BMW e39 530iT
BMW E34 Touring, 525TDS
BMW E34, 525TDS
Opel Astra G, 1,6ecotec
Mercedes-Benz E 320CDI
Mercedes-Benz C 270CDI
BMW E34 Touring, 525TDS
BMW E34, 525TDS
BMW E39, 528i
BMW E36, 325iA Cabrio
Peugeot 306, 1.9TD

starynovy
Autor témy

Piatok, 10. Januára 2014, 01:48

Moje nervy uz vyhoreli davno, takze som teraz kludny, treba sa setrit, pride 50-tka a klepne ta :mrgreen: Posledne kusky puzzle su: vyrobit pripravok na nastavenie vnutorneho tlaku cerpadla, nastavit, a potom dufam, za pomoci diagnostiky u PetoK doladit dynamicky predvstrek ak to auto stale nacita, kedze podstatna cast motorovej elektriky chyba.
Potom sa snad konecne pustim do estetickej stranky toho auta, nevyzera moc vabne v poslednej dobe, cele zajebane od oleja, kde tu vykuka hrdza, tie zajebane listy dveri sa rozpadaju.. drobnosti. Ale tie prahy :roll:

darklord
Auto: stara haraburda

Piatok, 10. Januára 2014, 01:56

Ked oni tie tds maju tak strasne pomalu komunikaciu s diagnostikou... Posledne som bol rad ze som mal nervy vydrzat len debilne nacitanie chyb, livedata boli uplne bez sance. Zaujimalo by ma ci je chyba v mojom prijimaci alebo to je proste vlastnost tychto prehistorickych jednotiek. Potom poreferuj ako to slo
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 10. Januára 2014, 19:09

Ja ked som bol este u lukyho na diag, tak to vsetko nacitalo hned, aj live data to citalo pekne.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Nedeľa, 12. Januára 2014, 09:07

moje u lukyho tiež, bez problémov, avšak nie každý má diag. za X tis. €
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Autor témy

Pondelok, 13. Januára 2014, 16:38

Sedeli dvaja inzinieri v BMW, Jeden hovori, Horst, co by sme mohli zmenit medzi M51 v E34 a M51 v E36 z rovnakeho roku aby sme vykazovali cinnost? I zamysleli sa. Po chvili dumania zavrhli napady ako MLS tesnenie hlavy, VNT turbo, dvojstupnove vstreky, ci zmenu vykonu na 120kW.. Zmenme cidlo teploty pre budiky!

Tak spravili ako zamienili, cidlo je rovnake, ale v E34 je 1 pinove, druhy pol je motor, v E36 je oddelene od zeme, a ma dva piny. Vacsiu gynekologiu ako toto som uz dlho nerobil, nebudem predsa davat dole sanie kvoli cidlu nie?

Obrázok

Aby som zabranil novej chlad. zmesy tiect po zemi, pouzil som tento trik, cez prepadovu hadicku som tahal, a tak zatial co bolo cidlo von, voda len kvapkala, ked som prestal na moment tahat, zacala slusne liat, takze vyznam to malo.

Obrázok

Boboo96
Auto: e34 528i

Utorok, 4. Februára 2014, 19:41

presne to cidlo som menil aj ja na jojom ked som menil motor a je to veru dost na hovno :D.. a tiez som nechcel davat dole sanie koli nejakemu cidlu :D...
e34 Touring

starynovy
Autor témy

Re: [E34 525tds] Satan + [E36 316ti]

Štvrtok, 13. Februára 2014, 21:39

Povodne som uz bol ukludneny, zmiereny s tym, ze tu prasivu feliciu si proste necham ako druhe auto, kedze to nepyta nic okrem 15€/100km, a rocnu poistku. Ale Felicia to sa ani neda nazvat autom, a je to cierna skvrna v listoch vlastnictva, v cloveku stale hori malicky plamienok, myslienka, sa toho obstarozneho zasrateho srotu zbavit. I stalo sa, kamos len tak prechadzal bazar, a nasiel compacta, z fotiek vyzeral dobre, uvedene vady boli ze auto vari, a ma prasknute celne sklo. Kedze to bolo kusok od Ziliny nedalo mi to, a v ramci nudy som to siel obzriet. V podstate som sa popozeral asi 5 minut, lahol si do prachu, nastartoval, previezol sa asi 100m, a podali sme si ruky. Konecna suma za tento mini povoz cinila 530€.

Dnes som ho konecne doviezol domov, bol som na jame, a po ceste som si ho ohmatal, takze mozem povedat nieco k stavu, interier je zdevastovany, hlavne stredovy panel komplet, klima panel rovno do kosa. Predne kotuce rovno do zberu. Auto varilo kvoli diere velkej ako malicek v skorodovanom chladici, chladic som vymenil, vsetko v poriadku. Sklo bude treba vymenit, ale je to len v rohu, takze neurguje, necham ked bude teplejsie. Soferova sedacka KO, na jednej strane zlomena opierka na spodku, ak sa to da rozumne rozobrat, pojde to zvarit, ak nie, budem musiet zhanat inu, ale predrata nieje. A teraz to najdolezitejsie, stav kasne je prekvapivy, zospodu je auto uplne zdrave, na prahoch kde tu chytene, na lemoch buble miestami, ale celkovo je to zdrave, staci prebrusit a osetrit, ziadne diery. Dokonca ani tie kocky stabikov ktore tu vidim kupovat takmer denne nemaju ani stopu hrdze. Takze je to pomerne slusny zaklad na male auto do mesta, aj v tomto zbedacenom stave je to dva svetelne roky pred feliciou v kazdom ohlade.

Nejake pocity, E36 je diametralne odlisna od E34, citim sa v tom ako v skatuli od topanok, ale na druhu stranu je to obratne auticko, a lepsie drzi stopu. Motor je len zaklad, teda 75kW, ide to dobre na ten objem, ale musim povedat ze priebeh benzinu mi proste nevyhovuje, radsej by som tam uvital M41, no na kratke trasy kde bude auto vyuzivane je tento motor v pohode.

Neskor pridam nejake fotky. Zatial som na nom spravil demontaz jebnuteho zabezpecenia META, ktore som z toho auta vystrihaval 2h cisteho casu, taktiez kdajeako natahane kable k reprakom sli prec, z tej pristrojovky vysli dve krabice od topanok plne kablov a krabiciek, ale teraz je to v zakladnom stave, tak si to mozem spravit tak ako sa patri. Pedant.. :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Paulos_ a 14 neregistrovaných