Tak motor je v aute, naplneny olejom, vodou, pripraveny na start, ale zda sa, ze som precenil kapacitu baterie, a po otoceni klucom sa nic nestalo, 2 dni pocuvania radia s priemernym odberom tak 1A, dokopy asi 25h ju mali pripravit o stvrtinu, nech nezerem, polovicu kapacity, takze ci to nastartuje sa dozviem az dnes, za predpokladu ze si nabijacka zamaka.
K samotnej vymene mozem povedat len tolko, ze ak na ramena nad hlavu nevytlacite aspon 70kg, a na mrtvy tah aspon 100 na serie, tak si kupte zirafu, alebo nieco podobne, keby sme boli o nieco slabsi, alebo ten motor o nieco tazsi tak to uz nepojde, resp. keby sa mi chcelo skladat celo, bolo by to podstatne lahsie, ale to by nebola vyzva nezdvihat ten motor na uroven brady
Novy motor vyzera zatial velmi slubne, boli tam povodne zhavice BERU ktore boli ako nove, pri ich zivotnosti a udavanom najazde sa stym museli chodit dlhe trasy. Vsetky tesnenia ktore som vybral boli v stave ako nove, rozumej stale gumene, pruzne, tesniace, obvykle ked rozoberam takyto motor, tesnenia su stvrdnute, lamu sa. Pri pretacani rukou kladie vyrazne vacsi odpor kompresiou. Motor som poriadne vycistil benzinom (jedine na co je toto podradne palivo dobre) co je vidno z fotiek, ako sa prsia ligocu, vana sa musela samozrejme prehodit z mojho aj so sacim kosom co sposobilo ropnu havariu na juznej strane garaze.
Spojkova sada z mojho korabu vyzera, ze este co to znesie, lamela ma 8.5mm (min. 7.5), a zotrvacnik bol v poriadku, lozisko spojky detto, jedine co bolo naprd, bol maly plastovy kolicek o ktory sa opiera vytlacna paka, tak som ho opravil. Vsetky stycne plochy na spojke som premazal medenou vazelinou, tym zmizlo aj to kviknutie/zavrzganie pri stlaceni spojky. Samotna prevodovka bola zo zadu cela zatecena olejom, bol ostriekany aj tunel, a tiahlo sa to az do zadu auta, proste to valilo.. takze som vymenil gufero unasaca kardanu, a tiahla radiacej tyce z ktore to tieklo asi suverenne, ten unasac asi netiekol, ale ked som mal nove gufero.. Pre zaujemcou o takuto vymenu, a ze by ich bolo dost, pretoze tie prevodovky su zamrdane vacsinovo, treba predlzeny nastavec do goly 36mm, stahovak s celustami 3x120°, a gufera, na tiahlo stoji 3€, a na unasac nejaka no name nahrada 10, BMW 17, a kvalitne gufero od predajcu lozisiek 1.7€

Prevodovka tiez dostala ocistu, aj vsetko ostatne, radost pozerat od spodu na auto, samozrejme ked clovek nepozera moc do stran, na prahy.
Uz je von, ano po tej doske a kolese sa stym motorom islo, pretoze kazdy centimeter vysky bol dobry.
Zmrd.
Z ocividnych dovodov prebiehalo vyberanie aj vkladanie vonku.
Vidno aj vycistenu prevodovku.
To vsiakne.
Cistota pol zivota?
Moment predtym nez siel dnu.
A je tam, este asi 3h skladania k tomu a..
.. a uz caka kym sa nabije baterka.
Stahovanie unasaca.
Opraveny kolik, teraz je pevnejsi nez ked ho vyrobili.