Niekto ide chlastat do klubu, niekto je v kruhu rodiny, a niekto je sam v garazi.. Tak nejak som to odkladal, a vyrazil az o osmej vecer, ale do pol dvanastej som stihol rozobrat cely traktor, célý. Potom aby sa nepovedalo ze som uplne antisocialny kokot bez hodnot, vysiel som na kopec a pozrel si ohnostroje.
A teraz chvilka na zamyslenie nad tym, kto to posral, na fotkach dole vidno tesnenie hlavy, je tak podfuknute, ze keby tam nebolo ziadne asi by to chodilo rovnako. Podla stlacenia tesnenia ktore porovnavam s GOETZE ktore som odtial vytiahol po prvej oprave vidno, ze pritlak je uz slabucky, je zlisovane tak o polovicu menej. Dalej pekne vidno kde to prebilo, 3-ti valec, dost ocividne, 4-ty asi najviac priamo do vodneho kanala, a nieco malo na 6-tke, a tu je zapletka, ze na tom original GOETZE to bolo prebite v rovnakom mieste na 6-tke ako tu, akurat teraz to uz netesnilo takmer nikde. Je mozne vidiet aj prepalujuci sa firering medzi valcami, to je priamy dosledok nedostatocneho pritlaku, a chladenia tesnenia. Takze by som to videl tak, ze za jedno po oprave uz niesu schopne tie sroby vyvinut dostatocny tlak na tesnenie, a za druhe je pravepodobne zvlneny blok.
Treti valec, je vidno aj tu chabu odtlacku v mieste vodneho kanalika, na originali bol ten nezlisovany stred vystupeny tak 0.2mm nad rovinu.
Ten je, ako sa povie, uplne v pici, posledny start ktory ten motor spravil, ked som auto posuval v garazi dokazal natlakovat hadice do tvrda za minutu chodu.
Inkriminovane miesto na siestom valci, tam bude pravdepodobne nerovnost bloku.
Vidno zmenu farby, a obhorenie na stranach, s tymto tesnenim bolo najazdene par sto km uplnym dochodca eko killer style, co je nic, a itak je to prepalene, pokracuje to vyhorenim makkeho materialu pod kovom, a nakoniec prepalenim samotneho plechu, cim sa prerazia dva susedne spalovaky a je koniec.
Detail bloku, kadial tiez prenikaly spaliny, aj po hlave, pekne z oboch stran. Do pozornosti by som dal aj hrdzu na povrchu bloku, to dokazala za zhruba dva tyzdne obycajna voda naliata v chlad. systeme, je to smerovane hlavne kretenom co si myslia ze destilka na leto je v pohode.
Za tri hodiny uz dodychal, dal sem alternator ven, a vlastne je pripraveny na extrakciu, teraz uz len zhodit kardan a prevodovku.
Why? For the glory of Satan of course!