... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 520D] Slepá Láska

Pondelok, 18. Novembra 2013, 12:04

stale sa len snazit obhajit si to svoje, ale darmo :)

stavim sa, ze keby si mal moznost velmi vyhodne kupit dve E39, jednu 20d a druhu TDS, za tu istu cenu, tak bez debaty zoberies stvorvalec, ma vyssi krutiak + polozeny nizsie a nizsiu spotrebu, celkovo je to modernejsi motor, to je bez debaty...

test s vodou na motore je uplny bullhshit, na tlmenie vibracii su tam predsa silentbloky

ano rozdiel vo zvuku tam bude, ale aj v spotrebe a prevadzkovych nakladoch...a to porovnavame dva dost nepodarene motory :)

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 18. Novembra 2013, 13:36

nechcem to tu zasierat, ale ja osobne mam tds a prevadzkove naklady za posledne 2r co sa tyka motora okrem vymeny oleja boli 160eur - riadiaca tryska + prepadove hadicky inak nic ine.

(po dialnici spotreba tempomat 110km/h = 6.089L/100km, mimo na dlhsie trasy kombinovane do 7L)

korado
Auto: len V12 a len long

Pondelok, 18. Novembra 2013, 13:53

keby si chcel Alpinu 3.2i tak by som o jednej vedel :wink:
INSTAGRAM: korado_korado

PeqpeK

Pondelok, 18. Novembra 2013, 14:35

eld napísal:
nechcem to tu zasierat, ale ja osobne mam tds a prevadzkove naklady za posledne 2r co sa tyka motora okrem vymeny oleja boli 160eur - riadiaca tryska + prepadove hadicky inak nic ine.

(po dialnici spotreba tempomat 110km/h = 6.089L/100km, mimo na dlhsie trasy kombinovane do 7L)

uz len samotna vymena oleja je drahsia, netvrdim, ze o moc, ale je, dalej zhavice, vstreky, pripadne tesnenia, vsetko je drahsie pretoze je tam o 2 valce viac
to, ze si s nim za tu dobu nemal ziadny problem je uplne individualna zalezitost a uprimne ti k tomu gratulujem :)

ta spotreba nie je teda nic extra, 20d jazdi o liter lacnejsie vid:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 18. Novembra 2013, 15:00

vstreky u TDS všetkých 6dokopy (5x klasické špičky + riadiaca komplet nová) tak do 350€ + 30€ niekomu kto ich nastaví, u priameho vstreku to bude asi o niečo drahšie,
ale zas sa tu porovnávajú blbosti, aj jedno aj druhé majú svoje klady aj zápory, u TDS hlava, u 2,0d čerpalo VP44, dobré TDSko sa kultúrou chodu takmer vyrovná commonrailovým motorom ako napr. 530d, pričom 2,0d je a vždy bude len 4valec, na druhej strane u 2,0d je ten krútiak položený skoro o 500ot. nižšie ako u TDS, takže sa s tým dá asi príjemnejšie jazdiť
a 2,0d sa asi ľahšie opravujelebo okolo motora musí byť miesta na rozdávanie
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

paleccc
Auto: BMW e39 520d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Novembra 2013, 16:13

Zapojim sa aj ja, kedze ako jeden z mala tu mam 520d 8) ja to vidim trochu inak ako poniektori... tento model ma najlepsiu spotrebu v porovnani s ostatnymi e39. jazdim prevazne okresky a mesto a mam od jary do jesene 6.0 presne a to nikdy nejazdim na spotrebu... v zime okolo 7, ale kratke trasy. v pohode som dal v lete 140 km dynamickou jazdou (nakladacky na krizovatkach a za obcami, pri predbiehani) spotrebu 5,4! raz som nemal naftu ani prachy a potreboval som dojst 20 km domov. siel som skoro cely cas 80 km/h na 5ke a spotrebu som mal 4,6 :) na aute som zatial (mam ho 4. rok) z mechanickych casti menil termostat, prevodovku a spojku, tycky riadenia a ramena v predu (spodne myslim). okrem toho iba spotrebak ako brzdy, olej, kvapaliny... je pravda, ze som do toho auta natlacil aj viac penazi, ale nie preto ze som musel, ale pre to, ze som chcel. co sa tyka dynamiky, tak urcite sa nemoze rovnat 530d, ale sam jeden chalan z klubu mi povedal, ked som ho viezol, ze taha ako jeho 525d touring. co sa tyka hlasoveho prejavu auta, tak podla mna uplne vpohode - nie je to 6 valec, ale nie je to ziadna katastrofa, uznavam, ze ked auto stoji za studena, tak pocut, ze motor nie je taky dunivy s hlbokym hlasovym prejavom ako maju 6 valcove nafty. za jazdy je vsak motor maxi kultivovany a tichucky, dobre odhlucneny. autu sa nepaci nahananie na 1 a 2 prevodovom stupni... na 3,4,5 vie potiahnut ozaj dost dobre :D to ale neznamena, ze na 1 a 2 ho nemozte ponahanat... mal som teraz navyse stare zimne pneu, tak sme sa boli trosku vysantit s kamosom a predstavte si, ze sa to da uplne vpohode aj na 520d... cele parkovisko v oblaku dymu a z gum zostali len slicky :D takze ked to zhrniem, tak pre mna bola tato motorizacia stastna volba :thumbup: kedze som este student, tak nepotrebujem spotrebu 8 l ako 530d a jazdim si komfortne a pohodlne za malo penez vela muziky :!:

paleccc

Pondelok, 18. Novembra 2013, 16:22

A chcel by som sa este opytat Haminda, ze kde si dal robit repas prevodovky a kolko ta to vyslo??? ja mam uz druhu a stale to neni ono... na jednej sa mi tazsie radila 1 a 2 a na druhej mi za studena vyradi 5ku, tak nasikmo... proste to neni 100%, tak rozmyslam ci si zozeniem tretiu (nepredas??? :D ) alebo si dam zrepasovat jednu z mojich, alebo poskladam z dvoch jednu....?! sam neviem...

kludne aj pm... vdaka :)

PeqpeK

Pondelok, 18. Novembra 2013, 16:37

stavim sa, ze hovoris o spotrebe, ktoru ti pise palubak :) tento udaj ti je na dve veci

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 18. Novembra 2013, 17:16

Asi tak. A to nehovorím o tom že 520d ide porovnateľne ako 525dT. Tam je rozdiel 70Nm takže to musí byť cítiť určite.
520d na čisto spotrebu, 525d na kompromis a 530d na rýchlejšie presuny s prijateľnou spotrebou. Finito.
Nur Original ist Legal.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 18. Novembra 2013, 18:06

No tak to zase pozor, ja si M51 neobhajujem, to je generacne prezity motor, svetla stranka je len cena udrzby, tu sa bavime o E39, a tam je predsa M57, z tych dvoch videi stacilo pocut ten zvuk, a verdikt je jasny, nahodou pohar s vodou bol dost zabavny sledovat. Snazil som sa vytiahnut kontrast 20 rocneho komorkoveho diesla bez vyfuku vs. super duper priamy vstrek s dvojstupnovym vstrekovanim, a hydraulickymi silentami. A ked uz si to vytiahol, tak bez vahania by som bral 525tds miesto 520d, ktora ma strapni hned rano ked sa zacnu ludia otacat kde je ten zetor, a este pre istotu klakne VP44 500km od domu. Dobre ze planujes zmenu, drzim palce nech najdes Alpinu co bude posluchat (snad za pol roka nebudeme citat "benzin uz nikdy!", idem elektromobil). :lol:

PeqpeK

Pondelok, 18. Novembra 2013, 18:45

starynovy napísal:
No tak to zase pozor, ja si M51 neobhajujem, to je generacne prezity motor, svetla stranka je len cena udrzby, tu sa bavime o E39, a tam je predsa M57, z tych dvoch videi stacilo pocut ten zvuk, a verdikt je jasny, nahodou pohar s vodou bol dost zabavny sledovat. Snazil som sa vytiahnut kontrast 20 rocneho komorkoveho diesla bez vyfuku vs. super duper priamy vstrek s dvojstupnovym vstrekovanim, a hydraulickymi silentami. A ked uz si to vytiahol, tak bez vahania by som bral 525tds miesto 520d, ktora ma strapni hned rano ked sa zacnu ludia otacat kde je ten zetor, a este pre istotu klakne VP44 500km od domu. Dobre ze planujes zmenu, drzim palce nech najdes Alpinu co bude posluchat (snad za pol roka nebudeme citat "benzin uz nikdy!", idem elektromobil). :lol:

v E39 nebol az taky super duper, este nebol commonrail, snim by bola este zaujimavejsia :)

ale s tou vp44 mas pravdu

Haminda
Autor témy
Auto: e39 520D

Pondelok, 18. Novembra 2013, 19:35

korado napísal:
keby si chcel Alpinu 3.2i tak by som o jednej vedel :wink:

Ano videl som, 007 :) Tá modrá jej slusi, ale to je asi vsetko co by mi na nej vyhovovalo.
Bez urazky, plyn do takeho motora podla mna nepatri..

Haminda
Autor témy
Auto: e39 520D

Pondelok, 18. Novembra 2013, 19:42

paleccc napísal:
A chcel by som sa este opytat Haminda, ze kde si dal robit repas prevodovky a kolko ta to vyslo??? ja mam uz druhu a stale to neni ono... na jednej sa mi tazsie radila 1 a 2 a na druhej mi za studena vyradi 5ku, tak nasikmo... proste to neni 100%, tak rozmyslam ci si zozeniem tretiu (nepredas??? :D ) alebo si dam zrepasovat jednu z mojich, alebo poskladam z dvoch jednu....?! sam neviem...

kludne aj pm... vdaka :)

Neodporucam ich... no comment.
Repas urobit tak aby to aj stalo za to ti urobia iba v BMW servise. Ale tam sa to pohybuje okolo tych 2000 €.
Opytam sa jedneho znameho ci ma este nahradnu prevodovku (pod 100€ ](*,) )

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Pondelok, 18. Novembra 2013, 19:55

2000 € za repas? Tak to potom nehovoris o manuale.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

paleccc

Pondelok, 18. Novembra 2013, 20:42

asi som tu prechvalil to moje auto a teraz sa mi za to vypomstilo... v inej sekcii som akurat riesil brzdy... a teraz som sa vratil od mechanika, vymenil brzdovku a zatim vsetko OK, ale povedal, ze odchadza riadiaca jednotka ABS... toto bolo naschvááááál :evil: tak mam od teraz aj ja co riesit...

co sa tyka tej prevodovky tak ich je strasne malo... zhanam na nete priebezne... vzdy ked ma napadne. len nexcem mat doma prevodovkovy sklad :D nejako na to nemam stastie...

a este mi neda nereagovat na poznamku, ze by som sa mal rano hanbit ked nastartujem... na kde sme?! to by ma teda ani nenapadlo... ja mam svoju 520tku rad aj po muzikalnej stranke :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných