... všetko o BMW ...
michaltt napísal:Zdravy flame je v poriadku. Narazal na swandesovu 330d (tusim nevedel vybrat vstreky, trebalo ich vybuchat).
Zo srandy som napisal, ze treba kupovat atmosfery a panko sa do mna pustil ze mam mrtvu hajtru co vela zerie.
Ja to beriem, benzin zerie vela ale spotreba je vecou priorit (pri kupe auta). Obe motorizacie maju svoje pre a proti a kazdy nech si jazdi na com chce ale jednostranne tvrdit (v roznych temach na fore), ze diesel je ta naj volba (dedukujem z jeho slov) mi pride trocha detinske. Pre mna osobne je diesel skvela volba do premiestnovadla, kde nepotrebujem mat nejake pocity. Popripade to cipnut a jazdit s vacsim vykonom za rovnaku alebo mensiu spotrebu. Benzin si kupuje ina skupina ludi. Aky ? To vsetci vieme. Ak by bol diesel taka jasna volba, tak cely motosport uz davno migruje na naftu. A nehovoriac o spotrebe ktoru ovplyvnuje vela faktorov (objem, vaha auta, typ agregatu). A ci sa dostanem do Chorvatska za 6,5 alebo za 8 mi je totalne ukradnute. Ten rozdiel v spotrebe mi vynahradia ine veci.
Krutak je kapitola sama o sebe.
Fuxxo napísal:
z toho prispevku zase citit ze benzin je urcite lepsi jak dizel ze :-) nemyslim si ze dizel je skvela volba do premiestnovadla (urcite v meste je lepsi benzin ako premiestnovadlo napriklad), a ze niesu z neho pocity, lebo v 330d je tych pocitov kopec, pri kazdom zoslapnuti plynu, nebavime sa o nejakom vylagrovanom 105 konovom tdi, a ked sa pozrem este na tu novu alpinu co ma 350 koni, tak potom sa hrame na inom pieskovisku uz.. a ty ked spravis 500km za rok, jasneze ti je jedno co tankujes, ale ked niekto robi aspon 20 000 rocne, tak si myslim ze to je troska rozdiel tankovat za 6.5 alebo za 8 a viac (urcite viac).. a s tym motorsportom by som si tiez nebol taky isty uz, lebo sa pozri kolko je dizlov napriklad v lemans :-)
nehovorim ze benzin je napicu, to urcite nie, predtym som mal benzin a tento rok budem mat zase benzin, ked pojde vsetko podla planu, ale ten dizel je proste strasne navykovy, pokial zvolis spravnu motorizaciu.. hej krutak je kapitola sama o sebe :-) ktora sposobuje prave tie pocity ktore si myslis ze dizel nema..
ale nechcem zase flame rozvijatvies co som ti pisal ohladom toho flamu, toho sa drzim, sem to pisat nebudem lebo to 3/4 ludi zase inac pochopi
ale dobry podpis mas
![]()
![]()
a brzdy uz mali byt na aute pici![]()
pezot co chces robit dva tri tyzdne more
rixo napísal:lemans a kde ešte kralujú naftové autá ? v nejakých okresných súťažiach autocrossu alebo pretekov do vrchu ?
slabučký argument
Ja osobne neodsudzujem diesel, ale ak na hranie tak benzín a ak chcem honiť kilometre tak hitlerov pohon