Dnes bol znova den straveny v servise u kamosa. Siel som za nim hlavne koli klime, ktora mi nefunguje uz od kupy auta
(ano ano, su to 2 roky aj 3 mesiace
) a nemal som cas a chut to nejak riesit. Vzdy bolo podstatnejsie nieco ine. Takze som si priniesol "novy" kompresor - z auta, z ktoreho mam aj motor, nejake hadice, vysusac a sadu tesniacich gumiciek.
Pri pokuse prehodit hadice sme prisli na to, ze ich mam trocha ine ako tie, ktore som si priniesol
(nepodarilo sa mi vypatrat, ze preco. Mozno koli tomu, ze kompresor je z Xdrive-u).Takze z prehadzovania hadic nic nebolo a pouzili sa povodne. Vymenil sa len kompresor. Na moje pocudovanie, stary bol OK a klima mi fucala z kazdej strany cez tesniace O-kruzky.
Najhorsie vyzeral ten najvacsi, ktory je na vysokotlakovej hadici, ktora je uchytena o kompresor
(foto nizsie).. Bol totalne na sracku. Ostatne kruzky boli +- ok ale trochu roztahane.
Po skompletizovani klimy dosiel kamosov znamy, nejaky macher na klimu a v aute mal masinky, ktore som v servisoch nevidel. Digitalnu sondu na freon, flasu s napnou. Ziadna automaticka plnicka - vsetko robil rucne. Klima sa napustila a na moje pocudovanie, ziadna netesnost sa neprejavuje. Takze konecne mozem vysmiaty cestovat v "chladku".
Este by som rad poznamenal ze nam nechcelo zopnut kompresor koli tomu, ze mam zly snimac teploty. Ukazoval -40. Ked sme ho vyskratovali na +50, klimakompresor sa zopol.
Okrem klimy sa pretesnili servo hadice. V zime som prehadzoval servo aj s hadicami ale tie origo BMW spony, ktore drzia hadice boli nejake zle a slzilo mi z nadobky.
Ako posledne som menil pneu. Jedna zadna pneu sa poskodila tak, ze popraskala po obvode. Takze som kupil nove 235/35/19 Hankook Ventus Evo. Su neskutocne tiche po ceste zo servisu som im dal zabrat v zakrutach. Drzia neskutocne. V predu mam nove Kumho a po cca 1000km musim pochvalit. Su tichucke a tiez krasne drzia aj v zakrutach pod plynom a pocas agresivneho jazdenia. Pneu sa natiahli menej ako predosle ale zaujimave je, ze uz vobec nesucham ani pri maximalnom prepruzeni. Ked sme porovnali natiahnutu novu Hankook gumu tak bola menej "obezna" ako Federal. Takze nemusim davat sustruzit podlozku a fitment ostava bez suchania
No a prekvapenie na koniec...prestalo mi hucat v aute. Mam na mysli to WUWUWUWUWUW. Nechapem ako je to mozne kedze som za ten cas, co mam auto vymenil 5 sad pneu. Teraz som dozadu nahodil nove a zrazu je ticho ? Myslim ze by to bola velmi velka nahoda aby som z 20 pneu vzdy kupil sadu, kde je jedna pneu poskodena a tu poskodenu pneu som dal vzdy na zadnu spolujazdcovu stranu.
Moja teoria je, ze po vymene loziska, ktore som menil par dni dozadu sa tento hluk eliminoval a hucala uz len poskodena pneu ktora bola na tej istej strane kedze po vymene loziska sa ten hluk zjemnil. Presiel som zatial cca 100km ale budem to pozorvat aj nadalej. Zatial spokojnost. V aute mam ticho ako v hrobe a dufam, ze zvuk sa nevrati alebo neobjavi zajtra. Ak ano, tak ide na rad poloos
Ako vzdy nejake fotoze :