pani tak toto by asi necakal nikto... konecne som prisiel na to kade sa straca olej a nie... nebolo to vobec obvykle miesto...

hajzel olej sa stracal cez prasklinu na veku ventilov... ale tu prasklinu vobec nebolo vidiet a vobec nebola na obvyklom mieste... az po stlaceni prstom sa dala lokalizovat... neaky odbornik co nevie ze na vrtuli je opacny zavit musel tam mat zalozeny kluc a musel po tom jebat kladivom lebo mu to ,,neslo povolit ked to zatahoval,, a trafil kladivom veko...

proste katastrofa... v kryte na vrtuli vyhryzena stipackami diera...

no skratka auticko bolo predtym asi naozaj v rukach odbornikov

(podotykam len autorizovane servisy) a muselo dostat a aj dostalo vela lasky odo mna... asi tak za 800 + !!! euro...

a co vsetko dostalo?
origo BMW veci ziadne nahrady!!
- veko ventilov
- plastovy kryt vrtule
- remenicku na vrtuli (madari vrtulu tak dotiahli ze sme ju museli rozbit aby sme to povolili s bolo to lacnejsie ako viskospojka)
- novu chladiacu napln
a v nahrade ktora sa davala pravdepodobne do prvovyroby:
- remene Contitech
- vsetky 3 kladky na pohon prislusenstva INA
- vodne cerpadlo Graf
vobec by to nebolo tak nakladne nebyt toho veka ventilov za ktore pytaju naozaj palku cca 350 eciek a este tan plastovy kryt tiez 60 euro a bolo to nutne vymenit len koli tomu ze na tom pracovali neaky majstri sveta a bolo to dojebane ,,naslovovzatymi odbornikmi,, mohol som sa ja cudovat preco nikto nevymenil remene ktore boli uz v katastrofickom stave... pozdravujem odbornikov bud do kosickeho alebo prazskeho autorizovaneho servisu BMW...
hlavne je ze mozem zas spokojne jazdit... a auto mi robi radost

za ktoru tak 800e rozhodne stoji...
na obrazkoch mozno vidno prasklinu veka ventilov... potom tesnenie ktore je na predaj a este dake dalsie veci...
inak zvysilo mi jedno tesnenie pod veko ventilov na motor 306S3 M54B30 zabalene origo BMW rad ho posuniem niekomu kto ho vyuzije... (dvovod je ze v BMW nevedia ze veko ventilov pride uz aj s tesnenim a netreba tesnenie objednavat zvlast)