... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
snake.mino
Autor témy
Auto: X5 E53
Kraj: Trenčiansky

Re: [E53 X5 3.Oi] kde vsade sa da vymenit olej?

Utorok, 15. Júla 2014, 15:25

este tak rozmyslam ze ako casto treba vymenit olej v prednom diferenciali a v zadnom diferenciali... vsade inde uz vymeneny bol... teda myslim rozvodovku a prevodovku... ale treba to aj v diferakoch a ak ano tak ako casto?
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Júla 2014, 15:29

Tak ked si nemenil este tak vyme a mas aspon na 90tis urcite pokoj ale t uz vacsinou to ma iny majitel :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

snake.mino
Autor témy

Nedeľa, 20. Júla 2014, 12:01

nie nie... moje auto bude moje aj o 90 tis km... :D teda aspon dufam ze sa neudeje nieco vazne zle...
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

snake.mino
Autor témy

Re: [E53 X5 3.Oi] a zase raz ten olej...

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 15:19

ahoj dennicek... zase spravy co moc nepotesia... :? X5 stala skoro cele leto v garazi lebo robime zamkovu dlazbu a vozit sa mam na com tak som ju nehal pekne v garazi a zistil som ze niekde z nej mi zacal kvapkat olej... vyzera to na motorovy... lebo vana od prevodovky je krasne sucha... a vyzera to tak ze auto si este chvilku v garazi postoji kym sa dokonci co sa ma... a jeho prvy cesta bude asi hned do servisu...

neviete mi niekto len tak z brucha poradit odkial sa to moze jeb..t ten poondiaty olej ked auto fakt dlho stalo v garazi? ci vas nahodou len nieco nenapadne ze odkial to moze tiect? mam podozrenie na veko ventilov lebo to tecie skoro s kazdej strany proste cely komplet motor je zasrany od oleja...

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 16:19

veko ventilov, priruba olejoveho filtra, vana.
popripade to moze byt z posilovaca, ten lubi tiec a kvalita hadic stoji za prd, tecu aj nove.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 16:52

Po tak dlhej dobe pochybujem ze olej zacne pretekat cez veko ventilov kedze jeho hladina nieje az tak vysoko, ale v kazdom pripade nezaskodi vymenit tesnenie, hlavne ak pises ze cely motor je zadrbany od oleja.

K tomu vytekaniu, skusim len tak strelit.
Skontroluj rurku pre mierku hladiny oleja na mieste kde sa zasuva do olejovej vane, je mozne ze tesniaci O-kruzok uz vytvrdol a prepusta.
Popripade este housing olejoveho filtra.

Jararak ma predbehol. :D
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

snake.mino
Autor témy

Nedeľa, 5. Októbra 2014, 16:57

dakujem vam pani... pokontrolujem to vsetko.. hned ako budem moct vybrat auto z garaze... :D

snake.mino
Autor témy

Piatok, 17. Októbra 2014, 10:49

auto este stale nemozem vybrat z garaze... ale lezal som pod nim a prva cesta bude do servisu... uz mam objednane klinove remene lebo boli popraskane... obidve predne vonkajsie manzety lebo sa mi zda ze tade sa tlaci uz vazelinka a asi aj t osposobovalo to mikro pukanie pri rozbiehani a plne zatocenom volante no a tesnenie veka ventilov... housing olejoveho filtra a vsetko ostatne skontrolujem spolu s mechanikom...

snake.mino
Autor témy

Piatok, 13. Marca 2015, 20:45

pani tak toto by asi necakal nikto... konecne som prisiel na to kade sa straca olej a nie... nebolo to vobec obvykle miesto... :!: hajzel olej sa stracal cez prasklinu na veku ventilov... ale tu prasklinu vobec nebolo vidiet a vobec nebola na obvyklom mieste... az po stlaceni prstom sa dala lokalizovat... neaky odbornik co nevie ze na vrtuli je opacny zavit musel tam mat zalozeny kluc a musel po tom jebat kladivom lebo mu to ,,neslo povolit ked to zatahoval,, a trafil kladivom veko... #-o :-D proste katastrofa... v kryte na vrtuli vyhryzena stipackami diera... #-o no skratka auticko bolo predtym asi naozaj v rukach odbornikov [-X (podotykam len autorizovane servisy) a muselo dostat a aj dostalo vela lasky odo mna... asi tak za 800 + !!! euro... =D> a co vsetko dostalo?
origo BMW veci ziadne nahrady!!
- veko ventilov
- plastovy kryt vrtule
- remenicku na vrtuli (madari vrtulu tak dotiahli ze sme ju museli rozbit aby sme to povolili s bolo to lacnejsie ako viskospojka)
- novu chladiacu napln
a v nahrade ktora sa davala pravdepodobne do prvovyroby:
- remene Contitech
- vsetky 3 kladky na pohon prislusenstva INA
- vodne cerpadlo Graf
vobec by to nebolo tak nakladne nebyt toho veka ventilov za ktore pytaju naozaj palku cca 350 eciek a este tan plastovy kryt tiez 60 euro a bolo to nutne vymenit len koli tomu ze na tom pracovali neaky majstri sveta a bolo to dojebane ,,naslovovzatymi odbornikmi,, mohol som sa ja cudovat preco nikto nevymenil remene ktore boli uz v katastrofickom stave... pozdravujem odbornikov bud do kosickeho alebo prazskeho autorizovaneho servisu BMW...
hlavne je ze mozem zas spokojne jazdit... a auto mi robi radost \:D/ za ktoru tak 800e rozhodne stoji... :thumbup:

na obrazkoch mozno vidno prasklinu veka ventilov... potom tesnenie ktore je na predaj a este dake dalsie veci...

inak zvysilo mi jedno tesnenie pod veko ventilov na motor 306S3 M54B30 zabalene origo BMW rad ho posuniem niekomu kto ho vyuzije... (dvovod je ze v BMW nevedia ze veko ventilov pride uz aj s tesnenim a netreba tesnenie objednavat zvlast)
Prílohy
DSC_0458.jpg
DSC_0457.jpg
DSC_0456.jpg
DSC_0453.jpg

snake.mino
Autor témy

Re: [E53 X5 3.Oi] PODLOZKY??

Štvrtok, 21. Mája 2015, 08:34

zdravicko pani. chcem sa vas opytat kto ma s tym skusenosti ze ked chcem dat na E53 podlozky mozem dat len dozadu na zadnu napravu alebo musim dat rovnako hrube aj dopredu na prednu napravu koli DSC? rozmyslam nad 25 alebo 30mm konkretne tieto... mate s nimi niekto neake skusenosti?

DAKUJEM za reakcie

http://autotechnik.sk/diely/1724/rozsir ... 8850&t=370

snake.mino
Autor témy

Streda, 9. Septembra 2015, 13:48

:idea: tak skusim este raz jednu technicku otazku... ak opakujem temu vopred sa ospravedlnujem, hladal som a nenasiel som ak mi viete pomoct tak ma prosim nasmerujte na vlakno kde sa toto riesilo dakujem...

je mozne na e53 kde je pohon na vsetky 4 kola dat dozadu 3cm podlozky a dopredu 2 cm podlozky? nesposobi to nejeke problemy diferencialom alebo stabilizacnemu softweru alebo akejkolvek sucasti auta :?:

otazka dva... mam origo kola styling 63 na e53 chcel by som to dat co najviac von aby to nesuchalo kolko cm mozem dat ma niekto skusenost? dozadu 3 a dopredu 2 bude ok :?:

:arrow: a chcem vediet ci to bude ok aj koli suchaniu a aj koli DSC a diferencialom a tak...
dakujem za konstruktivnu odpoved

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 10. Septembra 2015, 10:13

sice E70 xDrive, ale vpredu mám 1,5 cm a vzadu 2 cm, žiadne problémy

snake.mino
Autor témy

Streda, 30. Septembra 2015, 12:13

dik za odpoved

snake.mino
Autor témy

Nedeľa, 22. Novembra 2015, 16:19

zdravicko pani. otazka na tych ktori su zdatni v Diagnostike... ked si chcem kupit daky kablik len na take ,,hrajkanie,, co najjednoduchsi aby som si vedel precitat chyby a zmazat ich s co najprivetivejsim programom a za co najnizsiu cenu co mi odporucate? mne osobne sa paci BMW scanner 1.4.0 precita mi to E53 ??? a co tie novsie 2.01 o co su lepsie teda okrem toho ze su drahsie? alebo co hovorite na diagnostiku delphi DS 150e... na BMW mi pride sympatickejsi ten bmw scanner ale zase ta delphi vie aj ine znacky... co by ste mi ako zaciatocnikovi poradili? P.S. mam WIN 7 a auto je e53 rv02 vopred dakujem za odpovede...

Bruti
Auto: E70 X5 3.0 SD
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 22. Novembra 2015, 17:43

jednoducho sa spoj s ice.blade
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných