no moc bezporuchového času som si s autom neužil. zase sa opravovalo.
prvá vec bola , že som začal po daždivých dňoch v júly riešiť problém zatekania cez zadné dvere. Po pátraní na internete som zistil, že by som to mal zvládnuť aj sám. Tak som sa do toho pustil. Skúsenejší vedia kde je problém. Nijako inak to nebolo ani u mňa. takže zatekanie spôsobovalo , že to tlmenie pod tapacírom na zadných dverách sa odlepovalo a voda tadiaľ pretekala do interiéru. Keď som mal rozobraté dvere , napadlo ma, že skúsim nazrieť aj pod koberec. Samozrejme , že bol nasiaknutý vodou. No čo, nič iné ako jeho vytiahnutie a sušenie na vzduchu mi neostávalo. Našťastie koberec v E39 je v polovičke auta delený, teda skladá sa z dvoch častí. nebolo ani treba veľa rozoberania. Ja som rozobral aj stredový tunel ale, myslím. že by som ho vytiahol aj bez toho. Keď už som mal interiér vyhadzaný tak som koberce nechal vytepovať. Horšie bolo , že na pravej strane sa chytila aj hrdza. Rozhodol som sa riešiť to len laminovaním.
nejaké trápne fotky do príbehu dám tiež.

takto nejako to tam zaťeklo

tu je pekne vidno , kde sa ten koberec delí na dve polovice

ryšavá vtierka

no keď som po dvoch týždňoch auto dosušil a doskladal tak po 3 dňoch zase ďalší problém. Veď čože, načo mi bude pojazdné auto.
Idem si z roboty domov, hodím tempomat na 50km/h, vychutnávam si hudbu a zrazu cítim ako auto spomaľuje? pozriem na tacho tam 40tka. čo je?? "čo som nedal ten tempomat " pomyslel som si

. Stlačím plyn , nič. stlačím brzdu tvrdá. Už som tušil, vypnem rádio a nič nepočujem. "veď mne zdochlo auto". Našťastie som bol pár metrov od parkoviska. odstavím auto, skúšam naštartovať a nič sa nedeje. Kontrolky svietia, točiť toči a nič. Baterku som vylúčil. ďalej som už netušil

, jediné čo som vedel , je že môžem zavolať mechanikovi. ten sa po chvíľke dorútil za mnou. Tiež nemal šajn čo sa deje. Tak sa vrátil do dielne po vozík , a poď ho zase auto odtiahnuť. Jak kkt som sa cítil. Ten debilný pocit keď vidím ako auto ide na vozíku. Po pátraní sa zistilo, že problém spôsobuje palivové čerpadlo. Tak som objednal nové z DS Auto( vďaka za spoluprácu) vymenilo sa čerpadlo aj filter a auto ide. No som fakt zvedavý ako dlho mu to vydrží.
keď už trapoším tak nech poridne. tu sú fotky

staré čerpadlo
ako už druhý krát , čo ma auto nechalo niekde. našťastie v tom nešťastí som bol na parkovisku alebo v jeho tesnej blízkosti. takže som nemusel ešte aj zavadzať premávke. to by som to auto asi od jedu rozkopal.
tak teraz ho môžem zase s láskou čistiť, leštiť
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
aby sa mi odvďačilo nejakou poruchou.