... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
miro 33
Autor témy
Auto: E39 528i
Kraj: Nitriansky

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" - bláznivý Apríl

Streda, 30. Apríla 2014, 06:55

práce na oživovaní pokračujú [-o<
Prílohy
image (2).jpeg
image (3).jpeg
toto je to miesto ,ktoré bolo plné vody
image (4).jpeg
image (5).jpeg
image (1).jpeg
image.jpeg

miro 33
Autor témy

Sobota, 3. Mája 2014, 21:46

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

miro 33
Autor témy

Sobota, 3. Mája 2014, 21:48

moja výbavička na umývanie.
Obrázok
Už nech je auto v poriadku a doma, nech ho môžem hýčkať a následne drať

miro 33
Autor témy

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" - očistená koža

Sobota, 17. Mája 2014, 21:27

konečne som sa dnes vrhol na očistenie kože. za tie roky sa to pekne zašpiní.
som bol prekvapený , že aj zadné hlavové opierku boli dosť špinavé.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

miro 33
Autor témy

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" - a zase opravy

Piatok, 8. Augusta 2014, 10:56

no moc bezporuchového času som si s autom neužil. zase sa opravovalo.
prvá vec bola , že som začal po daždivých dňoch v júly riešiť problém zatekania cez zadné dvere. Po pátraní na internete som zistil, že by som to mal zvládnuť aj sám. Tak som sa do toho pustil. Skúsenejší vedia kde je problém. Nijako inak to nebolo ani u mňa. takže zatekanie spôsobovalo , že to tlmenie pod tapacírom na zadných dverách sa odlepovalo a voda tadiaľ pretekala do interiéru. Keď som mal rozobraté dvere , napadlo ma, že skúsim nazrieť aj pod koberec. Samozrejme , že bol nasiaknutý vodou. No čo, nič iné ako jeho vytiahnutie a sušenie na vzduchu mi neostávalo. Našťastie koberec v E39 je v polovičke auta delený, teda skladá sa z dvoch častí. nebolo ani treba veľa rozoberania. Ja som rozobral aj stredový tunel ale, myslím. že by som ho vytiahol aj bez toho. Keď už som mal interiér vyhadzaný tak som koberce nechal vytepovať. Horšie bolo , že na pravej strane sa chytila aj hrdza. Rozhodol som sa riešiť to len laminovaním.
nejaké trápne fotky do príbehu dám tiež.
Obrázok
Obrázok
Obrázok takto nejako to tam zaťeklo
Obrázok
Obrázok
Obrázok
tu je pekne vidno , kde sa ten koberec delí na dve polovice
Obrázok
Obrázok
ryšavá vtierka
Obrázok
Obrázok

no keď som po dvoch týždňoch auto dosušil a doskladal tak po 3 dňoch zase ďalší problém. Veď čože, načo mi bude pojazdné auto.
Idem si z roboty domov, hodím tempomat na 50km/h, vychutnávam si hudbu a zrazu cítim ako auto spomaľuje? pozriem na tacho tam 40tka. čo je?? "čo som nedal ten tempomat " pomyslel som si #-o . Stlačím plyn , nič. stlačím brzdu tvrdá. Už som tušil, vypnem rádio a nič nepočujem. "veď mne zdochlo auto". Našťastie som bol pár metrov od parkoviska. odstavím auto, skúšam naštartovať a nič sa nedeje. Kontrolky svietia, točiť toči a nič. Baterku som vylúčil. ďalej som už netušil :oops: , jediné čo som vedel , je že môžem zavolať mechanikovi. ten sa po chvíľke dorútil za mnou. Tiež nemal šajn čo sa deje. Tak sa vrátil do dielne po vozík , a poď ho zase auto odtiahnuť. Jak kkt som sa cítil. Ten debilný pocit keď vidím ako auto ide na vozíku. Po pátraní sa zistilo, že problém spôsobuje palivové čerpadlo. Tak som objednal nové z DS Auto( vďaka za spoluprácu) vymenilo sa čerpadlo aj filter a auto ide. No som fakt zvedavý ako dlho mu to vydrží.
keď už trapoším tak nech poridne. tu sú fotky
Obrázok staré čerpadlo
Obrázok

ako už druhý krát , čo ma auto nechalo niekde. našťastie v tom nešťastí som bol na parkovisku alebo v jeho tesnej blízkosti. takže som nemusel ešte aj zavadzať premávke. to by som to auto asi od jedu rozkopal.
tak teraz ho môžem zase s láskou čistiť, leštiť ](*,) ](*,) ](*,) aby sa mi odvďačilo nejakou poruchou.

miro 33
Autor témy

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" - aké pneu dozadu???

Utorok, 26. Augusta 2014, 11:52

no konečne som sa po polroku dokopal k výmene predného nárazníka. Exteriér je už na 80% facelift. ešte lišty dať do laku a mohlo by to byť OK. či???
Obrázok
Obrázok
Obrázok

idem kupovať nové pneu dozadu tak by som sa rád opýtal na vaše skúsenosti, názory. V predu mám Vredestein Ultrac Vorti XL a dozadu sa mi pozdávajú
--Vredestein Ultrac Vorti XL tak isto a budú všetky 4 rovnaké
--Vredestein Ultrac Sessanta XL alebo , len sa trošku obávam tej vzorky, ako budú na mokro. aj keď sú na ne chváli .
--Nokian zLine XL ,

čo vy na to??

miro 33
Autor témy

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" - aké pneu dozadu???

Piatok, 12. Septembra 2014, 13:53

Takže od poslednej opravy ubehol až mesiac, tak zase som išiel pozrieť mechanikov, nech sa niečo spraví na aute. Tento krát to bola viac menej údržba. Keďže sme mali voľný piatok v auguste skočil som na výlet do Turčianskych teplíc. Trochu sa pracovalo s diagnostikou a káblikmi pod sedačkami. Nejaká čierna krabička sa mi odtrhla spod spolujazdcovho sedadla. Senzor airbagov alebo ako správne by som to nazval.
Obrázok
Obrázok
Zistili sme , že aj jeden subwoofer mi vzadu odišiel. Tak sme vymenili.
Obrázok
Zbastlitli sme zapojenie hmloviek v nárazníku , potom som dal vyčistiť a naplniť klimatizáciu.
spoločnosť mi robili veľké sestry z Baworska.
740iL a X6-50i
Obrázok
Obrázok
Cestou domov som sa zastavil v Žiary nad Hronom pre 17“ palcovú“ dojazdovku z E46 ktorú po úprave stredovej diery plánujem použiť ako rezervné koleso. Ďalej som ešte objednal letné gumy na zadok. Rozhodol som sa pre Nokian Z line.
Zaujímavé ,teda pre mňa určite, že staré gumy boli nerovnomerne zodraté. Pravá strana mala o 1mm viacej zodratú vzorku ako pravá pneumatika.
Tušíte čím to môže byť??

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Nebojte sa auto nie je ešte ani z ďaleka v poriadku.
Pred nejakým časom som pri štartovaní počul taký zvláštny zvuk. Ako keď sa niečo zadrháva. Niekedy to spravilo niekedy v pohode. Ale čím viac tým častejšie to bolo počuť. Podozrenie padlo na štartér. Pýtal som sa aj mechanikov , tí to len potvrdili. Potom som zohnal človeka čo repasuje štartéry a ten tak isto povedal , že nie je v poriadku. Najväčšia škoda na tom bola tá, že som nemohol ísť na tom do Chorvátska na dovolenku. Teda mohol ale nemal som toľko odvahy. Tak som to medzitým dal opraviť. A takáto pekné kúsky boli v tom štartéry. Takže asi nebol ozaj na 100%. V sobotu sa to chystám nahodiť nazad. Teda nie ja ale Dexter ktorý mi pomáhal demontovať štartér. No dóóóbre , on to celé robil . Takže vďaka Dex. Po týždni bez auta už mám absťák. Stále vyzerám von oknom, že kde je nech sa idem povoziť. Už sa lúčim s myšlienkou , že budem mať voľakedy pokoj s tým autom.
Obrázok
iba takúto krátku násadu bolo treba na demontáž štartéra.
Obrázok
Obrázok
ujco štartér toto zo seba vygrcol
Obrázok
Obrázok
Obrázok

a aby som nezabudol, Adrian_B mi posunul vyhrievaciu dečku zo svojej sedačky čo menil na svojej sedme. Takže do zimy by som to chcel dať spraviť nech aj mne kúri pod zadkom.

miro 33
Autor témy

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car"

Štvrtok, 18. Septembra 2014, 12:01

len tak fotky z mobilu
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Septembra 2014, 20:22

Ahoj, co sa vlastne stalo motoru? Su zname pripady kedy motor nasal vodu cez podtlak z brzdoveho posilovaca a nasledne mu to dalo cez papulu, mam pocit, ze to je aj tvoj pripad. Btw ak si nemenil, tak sa priprav na vymenu posilovaca, tento uz bude na draka, zhanaj z e38, tam to bolo riesene inac a netiekla tam voda.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

miro 33
Autor témy

Piatok, 19. Septembra 2014, 09:15

Jaro dik za nový poznatok :thumbup: . to som ani len netušil.Je možné,že to bola príčina. Neviem čo presne myslíš to otázkou čo sa stalo motoru. stranu dozadu to je rozpísané. Myslím, že to bola kombinácia viacerých vecí čo to spôsobila.
ten posilovač budem teda pozerať. Dik

Martin540
Auto: V8

Piatok, 19. Septembra 2014, 11:09

:thumbup: paci sa mi tato e39, taky decent aj kola :) akurat pozeram ze mas teraz s nou dost prace :-k
drzim palce a pevne nervy :) Ako si pisal... niekedy dame stretko a pokecame :)
BMW e39 540i 6q 99´

miro 33
Autor témy

Štvrtok, 20. Novembra 2014, 08:51

pribudli ďalšie serepetičky: chýbajúci výstražný trojuholník z pôvodnej výbavy auta, tapacír prednej kapoty ktorý som tiež nemal.
Chrómové ľadvinky. chcem to vyladiť na Facelift look.
a pre istou som si zadovážil aj zámok zadného kufra, nakoľko mi behom jedného roka odišli už dva. teda Iba ta sprostá strunka sa vždy roztrhne. Teraz naposledy som ju len natiahol a spravil nové očko, ale neverím , že to vydrží dlho.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

ďalej ma trápi brzdový posilovač. Raz som mal v tom priestore vodu.Aj sa to chovalo divno. Odvtedy nič. žiadne divné zvuky ani voda. neviem koľko presne tej vody tam bolo(mechanik to otváral a vravel , že tam bola voda). Ale priestor vyzerá zaprášený dosť, dokonca aj prítomnosť článkonožca ma upokojuje ale asi to aj tak vytiahnem a pozriem či tam neni voda , ešte pred tým ako bude mrznúť. A odfotil som aj založenie kabínového filtra, teda toho plastu. je to správne poskladané??
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Ak by mal niekto najlepšie z E38 takýto posilovač na predaj , kľudne sa ozvite.
Obrázok

miro 33
Autor témy

Piatok, 9. Januára 2015, 14:23

ešte pred Vianocami som dal Dee Dee darček. Poslal som ju do wellnessu.( kúpanie, peealing, zábaly. ) S kamošom som na aute spravil komplet detailing.Všetku prípravu som robil ja.Leštenie robil poväčšine kamoš.ja som chodil len z DA leštičkou.na Rotačku alebo brúsku si ešte netrúfam.
prácu si pozrite tu, ak máte záujem : http://www.autodetail.sk/index.php?opti ... Itemid=155
zbytočne budem ten kopec fotiek dávať aj sem.
Popritom som poriešil aj vyhodenú sťahovaču zadného okna. ako vidno na fotke tak ta vodiaca kocka vyskočila zo svojho miesta.tak som to dal len naspäť a okno odpojil. Obrázok
pozrel som sa aj na nádobku ostrekovačov, lebo mi unikala stále voda. Nič závratné som tam nenašiel. Z nádobky vedie nejaká hadička (prepadová hadička???) ktorá bola na konci volná a tadiaľ mi stále tlačilo vodu keď som zapol ostrek. tak som ju zaslepil a serem na ňu. na Jar sa chystám vymeniť všetky hadičky ostrekov, nakoľko tieto pôvodné časom stvrdli a sú strašne krehké a náchylná na poškodenie.
keďže mám Dee Dee rád tak sa o ňu starám ](*,) ](*,) , za čo sa mi ona odvďačuje stále novými problémami a chybami. :evil: :evil:
aby som sa nenudil tak si povedala , že ma obdarí darčekom v podobe roztrhnutého lanka prednej kapoty.Našťastie sa odtrhlo v kabíne pri páčke otvárania.
opravu som vyriešil jednoducho tak , že som do bovdenu navliekol bicyklové lanko. Nie je to presné ale účel spĺňa.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
toto sa mi stalo už druhý krát v roku, tak môžem kašlať na to stále zhánať alebo kupovať origo. toto stálo 0,4€ a výmena trvala pár minút.
Problém bol pravdepodobne v tom , že bovdeny ktoré vedú do samotných zámkov kapoty boli vysunuté a pri otváraní kapoty bolo veľké pnutie lanka, ktoré to nevydržalo.
Obrázok
na nete som popozeral videjka ako na to. Vybral som oba zámky, poriadne očistil, premazal a zložil naspäť. Momentálne to ide ľahučko tak snáď to aspoň rok vydrží. žiaľ z tejto opravy nemám foto dokumentáciu.
Popri detailovani sa odporúčala aj baterka. neviem čo je vadilo. Tak som zakúpil novú od Exide
Obrázok
sranda ako sa pri úplne nabitej alebo novej baterke opravia pixely na budíkoch.
Obrázok
jak nové. Samozrejme , že postupom času sa to vracia do pôvodného vypadného stavu. ale zatiaľ to je dosť čitateľne
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" zase nejaké <> viny

Piatok, 9. Januára 2015, 15:20

paradna starostlivost :thumbup: klobuk dolu :thumbup: :thumbup:

ALAS
Auto: E39 525d

Re: E39 528i - Dee Dee 666"Devils Car" zase nejaké <> viny

Piatok, 9. Januára 2015, 16:40

Palec hore. :thumbup:

Z "opravenych" pixelov sa velmi netes, to je iba teplotami, ked sa ohreje tak to bude ako predtym. :lol:
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: rapidwinner a 22 neregistrovaných