Teraz niečo k autu.
E39 528i +LPG .rok výroby podla VIN dekódera 7.7.1998. Výbavu už poznáte
Farba OrientBlau ma dostala hneď. Z výbavy si užívam hlavne hudbu. Určite sú aj lepšie zostavy ale pre mňa je toto parádne. Nedostatky na aute boli tieto. Zadné ľavé okno nešlo dobre sťahovať. ľavý speťák sa nedal nastaviť v smere zľava –doprava . Pravý speťák mal poškodený mechanizmus sklápania, sám sa nesklopí. Tiekli hadičky serva. Rádio občas prestalo hrať. Na laku sú nejaké oderky, ale na to že to má 15 rokov to je super.
Po ceste z východu sa vytiahla jedna hadička z ostrekovačov. Takže boli chvíľku nefunkčné. Letné kolesá som nemohol nahodiť, nakoľko kamoš nemal(možno stratil) vymedzovacie krúžky. Stredová diera na diskoch má úžasný rozmer 77mm. Objednal som vymedzovacie krúžky a mohol som nahodil aj letné 18tky. Inak vôbec som nebol spokojný z pneumatikami čo tam boli. Vzadu prémiové Wanli

vpredu Avon , to by ušlo ale dezén už nebol moc veľký. Ale riešiť som to chcel až na jar.
Po troch dňoch som sa vybral na výlet k bratom Čechom do Českého Krumlova. Išiel som spodkom cez Rakúsko. Tak som si vyskúšal aj pekné diaľnice. (Inak odporúčam navštíviť Český Krumlov). V deň návratu pršalo tak sme išli domov už pred obedom. Bola to prvá jazda za dažďa na BMW takže som išiel pomalšie ako na Fóbií. Na diaľnici na jednom úseku kde sa schádzalo na Slovensko som dostal šmyk a poboškal som zvodidlo.
Išiel som 80km keďže všade boli značky: pozor radar a bolo napršané. Posádke sa nič nestalo. Vypadla hmlovka z držiaka a stratil som prednú SPZ. Inak nič. Ani žiaden škrabanec. Doteraz nechápem čo sa stalo. Aby toho nebolo málo začali mi vypadávať stierače. Proste sa zasekli a nič. Páčkou som mohol prepínať do akejkoľvek polohy ale nič sa nedialo. Musel som zastaviť vypnúť a naštartovať auto. V rakúsku sa to ešte dalo. Majú odstavný pruh. Ale keď mi to prvý krát spravilo na D1 , tak by ste mi ani zastrúhaný vlas nestrčili do riti. Už sa aj stmievalo. Na D1 mi to vyplo dva krát. Ledva som našiel ten úžasný odstavný ostrovček. Už som začínal byť nahnevaný na auto. Pravdu povediac mal som aj strach aby sa nič nestalo. Ale domov sme prišli v poriadku. Samozrejme , že potom mi tie debilné stieraču nevypadli už ani raz. Ale dal som to opraviť.
Po tomto výlete som sa čo najskôr dohodol s mechanikom na servise auta.
Robil tieto veci.
Výmena motorčeka stieračov
Preventívna Výmena oleja v prevodovke
Výmena tesnenia veka motora, a tesnenia gufera
Výmena servo hadíc.
Výmena zadných tyčiek stabilizátora
Po skúsenosti na diaľnici som okamžite menil gumy za nové. Dozadu Kumho Ecta 275/35 r 18 od jedného klubáka (dik VaNoS) dal za dobrú cenu , predné fungel nové Vredestein 235/40 r 18