Piatok, 18. Januára 2013, 04:38
Spotreba Bratislava > Praha > Bratislava priemer 7.1 l/100km pri 180km/h
Tak sme absolvovali niekolko vyletov aj do kopca aj po rovine a mozem povedat ze na tak tazku Bertu je to pekny vysledok.
Zacnem s predoslym fotkam z Banskej Stiavnice kde o kopce nieje nudza a rucicka sprittmetra sa vysplha pri rozbehu v serpentinach aj nad okamzita analogovy ukazovatel 20l/100km ale po zjazde z kopca a hlavne vo chvili ked mozem konecne pozriet na spotrebu bez toho aby som sa zrutil do rokliny niekde pri Kremnici sa neukazalo viac ako priemer digitalny ukazovatel BC 8.2 l/100km. Pri prejazde terenom ked sme boli navstivit nejake jazera vo vrchoch tak tam ukaze analogovy ukazovatel samozrejme aj max 25l/100km. Som sa rozbasnil.
Takze prilozene fotky su pre tych, ktorych zaujima bezna doprava po meste + presuny na dlhsie vzdialenosti medzi mestami. Takze vylet pozostaval z natankovania plnej nadrze, nakup a behacky po meste takze k priemeru treba priratat este zopar desiatok kilometrov doma. To najdolezitejsie prichadza teraz kedze s dietatom sa meni povaha zeny tak sa meni aj jej okolie, po zakupeni dialnicnej znamky a po tom co som zbadal v spatnom zrkadle tabulu Bratislava mi zena zavelila aby som nebol dokakany a nedodrziaval predpisy uber seriozne. Po prekroceni 150 km/h a kedze sa jedna o nove auto v zabehu som zbadal zasebou BMW X6 bielej farby znacku som nestihol, lebo pri mojej rychlosti ma trhlo ako keby som stal pri ceste a okolo mna prejde 60 km/h nejake vozidlo. V tom zena zavelila vsak sa na neho zaves co som pri pohlade na tacho zavrhol ze uz aj tak idem 150 a zoberu mi vodicak. Dialnica prazdna a zo zdnych sedadiel zvysujuce sa otacky mojej zeny "tak pridaj nech ho dobehneme vsak ked moze on..." po dobehnuti vidim na tachometri <180 a pytam sa zeny ci staci, ona ze nebude pocas jazdy vyberat decko z sedacky a preto kym spi tak mam urazit co najviac kilometrov spolu s "tym bielym vpredu" jej nemozem vysvetlovat ze to biele je o 2 triedy vyssia rada BMW ze mame X1 a on ma X6. Asi v kilometrovom odstupe sme prisli az na hranice obaja "spomalili" prekrocili rieku Moravu 60-80 km/h a po brno sme boli zase rozbehnuti na otackach. Asi mal tiez spolujazdkynu. Nekde pri Brne si ma vsak vsimol v spatnom zrkadle a pridal asi na 220 km/k co som ja novemu autu nechcel robit.
1. Zena neznasa s dietatom rychlu jazdu, predtym sme mali E-30 cicku a tam len na volante citit aka je rychlost. Na prevodovej pake zase stav vozovky.
2. Keby vedela ze ideme 180 km/h tak ma spomali kedze ja som tak dobre odpruzene auto este neriadil sam som spociatku netusil ze ideme tak rychlo, niekde pri Brne som jej to povedal. Nechcela mi verit a to si vsetci predstavte stav panelovej dialnice no NDR ich mali v lepsom stave. Run flat totalne drzia stopu bolo sucho a vnutorny hluk bol na urovni 60 km/h v beznom aute. Motor ani pri rychlej jazde nie je az tak pocut. Najvacsi hluk co sa ocakavat sposobuju "kamionisticke" spatne zrkadla, a obrovske "ladviny" ladvinky s naporovym svistanim ktore je asi najviac pocut. Keby X1 mala lepsiu aerodynamiku tak zerie podstane menej.
Dokoncim to tym ze v Prahe sme nabehali zopar desiatok kilometrov a podobnou rychlostou sa odohral navrat domov tiez prevazne po prazdnej dialnici neslo o ohrozovanie priame ale mozno seba koli stavu vozovky by som tam ja nechal 110 km/h. Naozaj nepatrim medzi vodicov co zaplnaju kriminoviny alebo ohrozuju na starej ceste z Nitry do Ziaru n. Hronom (mam na mysli pamatnikov rodeo predchadzanie) jednoducho v meste ma najdete podla toho ze mate chut blikat svetlami. Ano pred Stupavou merali, ale vsimol som si to okrem toho odchytavali DE, F, CZ, PL mali sme stastie a som rad ze som mohol priniest recenziu spotreby, pohodlia a velkej rychlosti. Tymto odporucam SUV na panelovu dialnicu aj rodinam s najmensimi detmi. Na zaver by som chcel podakovat babatku ze celu cestu tam aj naspat spinkalo a Vam za precitanie.
-
Prílohy
-

- No comment
Naposledy upravil/-a
Hower v Piatok, 18. Januára 2013, 13:13, upravené celkom 2 krát.
Ex: BMW 318i sedan E30 dolphin greyIn: BMW X1 xDrive 1.8d white pribeh