... všetko o BMW ...
lukaslh napísal:e30 m42 ma na jeden ventil dve pruziny (jednu v druhej), nad pruzinami je podlozka a zaistovacie polmesiaciky, nad tym je hydraulicke zdvihatko ovladane vackou, e36 m42 ma to iste akurat jednu tvrdsiu pruzinu
e36 m44 ma vahadla, ktore na jednej strane podopiera pevne hydraulicke zdvihatko ulozene v hlave na druhej strane je ventil, vacka sa opiera niekde v strede vahadla o taku kruhovu plochu.... konstrukterom vraj islo o to co najviac odlahcit pohyblive / kmitajuce casti a este to omnoho predlzuje zivotnost hydrostelom....
a s tym krutakom, zase compact 318is ide vraj lepsie ako coupe lebo je lahsi a ma kratsi diff (3,45:1) a to dost citit, ja sa bezne pohynam na dvojke na trojke v obmedzovaci to vytiahne len 120cca.... rovnako 323ti compact porovnavaju vykonoste s 325/328 coupe/sedan....
wladas47 napísal:
ty tam uz mas ten isty pomer 3.45 od vyroby, cize nic ti netreba :)
s hmotnostou neviem ako to je, ale co som si porovnal vahy podla tp mojho coupe 318is, tak som bol o 10-20kg lahsi ako compact 1.6..
takže podla teba by bolo dobre nahodit diferak z verzije compakt?
wladas47 napísal:a z inehio modelu to bude plne kompatibilne bez žiadnej upravy?
majro napísal:...diferak na iso je rovnaky, ako ma aj 320i, neviem ale ci aj 318i nema rovnaky.. co sa tykka prevodoveho pomeru, tak tieto tri by mali mat rovnaky, 3.45...
lukaslh napísal:....
1 way - znamena ze lamely sa zopnu len v jednom smere - svori len pri akceleracii
2 way - svori aj pri akceleracii aj pri spomalovani (ubrani plynu)
1,5 way - je rovnaky ako 2 way akurat pri akceleracii svori viac, a pri spomalovani menej
....