... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 318iS] amalkyn novy saci box - Wladas47

Utorok, 13. Novembra 2012, 15:33

ako myslene je to velmi dobre.. za kreativitu =D>

ale myslim, ze v tom airboxe to nebude to, co by to malo byt.. to uz radsej z hliniku, alebo alobalu na kolace odtienit komplet sisku a problem ako tak vyrieseny.. najprv som ti chcel pisat, ze to ti je naco siska, ked je v uzavretom onom.. ale potom som si na dalsich foto vsimol dalsiu dieru na privod vzduchu z dola, cize fajn.. neviem, moc sa mi to nezda, ale tak aspon z toho vrchu ti nieco moze nasat.. podla mna ideal je, ked je okolo volnost, nech moze nasavat odkial sa mu zachce.. kazdopadne pokial ti to funguje ako ma, a si spokojny, tak pekna praca :thumbup:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

wladas47
Autor témy
Auto: 318iS

Utorok, 13. Novembra 2012, 18:48

jokkke napísal:
vyzera to dobreee ucinnost je aka ??

frejerke som dal hodinu jazdy takže jazdila na max 3.....po hodinovej prevážke som otvoril kapotu a hlinikovy predok mal približnu teplotu ako vonkajšie okolie takže teplo to dost odštiti....

majro napísal:
ako myslene je to velmi dobre.. za kreativitu =D>

ale myslim, ze v tom airboxe to nebude to, co by to malo byt.. to uz radsej z hliniku, alebo alobalu na kolace odtienit komplet sisku a problem ako tak vyrieseny.. najprv som ti chcel pisat, ze to ti je naco siska, ked je v uzavretom onom.. ale potom som si na dalsich foto vsimol dalsiu dieru na privod vzduchu z dola, cize fajn.. neviem, moc sa mi to nezda, ale tak aspon z toho vrchu ti nieco moze nasat.. podla mna ideal je, ked je okolo volnost, nech moze nasavat odkial sa mu zachce.. kazdopadne pokial ti to funguje ako ma, a si spokojny, tak pekna praca :thumbup:

Hlinkovo foliju alebo termofoliju ešte stále môžem nahodiť do vnútra boxu....ale to budem riešit skorej až cez leto keď bude teplo ved cez zimu to nasaje až až ladoveho vzduchu....
keďže vrch je prekrity orygo filtrom tak dokáže nastavať aj odtiaľ teda ma podla môjho uváženia až dost voľnosti....
mne išlo hlavne oto aby som ho dáko zakril aby som ho neutopil pri prejazde dákou večou barinou čo sa mi už dost razy stalo kedže auto použivam aj na polnich cestach.....
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Novembra 2012, 19:13

podla mna bol napad bol genialny =D> , akurat prevedenie cele zle... #-o teraz som si vsimol ze vaha je povodne pripevnena o horny plast do jedneho skoseneho rohu pod 45 stupnovym uhlom, preto ti cely box otocilo a podvihlo vysie. mal si vahu nechat na hornom plaste odtial dat hadicu ktora by umožnila namontovat sisku nizsie do boxu a trochu viac dopredu.
a ohladom tej vyrezanej diery môj nazor je ze sa ti vzduch skôr ohreje ked prudi cez asi (30-40cm) dlhý pokrútený husaci krk (pretože krk ide poza chladic a popred motor ktorý ho zohrievajú).... ako keby mal prejst omnoho kratšiu dráhu cca 10cm skoro rovným plastom od ladviniek cez ktory urcite prejde väcsi objem vzduchu a aj rychlejsie + dalsie negativum je prehrievanie laveho brzdoveho kotuca ....
a dalej cele tie odtienenia alobalom a kadejake predelenia mot. priestoru su v 90% somarina lebo siska vzdy taha ohriaty vzduch s priestoru pod kapotou. Proste siska mala byt vo vzduchotesnom airboxe, tak by tahalo vzduch len zvonku od ladviniek co by bolo ideálne....no kedze ti nevosiel vrchny plastovy diel, tak ti taha teply vzduch vrchom cez originalny filter... :(
mna by len zaujímalo aku filtračnú plochu ma tato siska, lebo ak ma plochu priblizne rovnaku ako origo filter tak musí zakonite pri vecsej priepustnosti tahat aj viac bordelu, co pomaly ale isto likviduje motor..... zmysel by to malo len ak by bol material filtra s mensou priepustnostou no s ovela vecsou filtracnou plochou....
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 13. Novembra 2012, 19:30

ono to zas nejdeme rozoberat, ze siska nabere viac svinstva a demoluje motor :D je to z casti pravda, ale nie taka, ze sa to rapidne prejavi na motore, cize si myslim, ze je to aj zanedbatelna vec.. radsej sisku, ako nepretesneny a neservisovany motor, ktory sa ti dojebe o poznanie skor aj bez sisky :D

podla mna je to fajn prevedenie, len na zimu by som skor dal origo airbox, kedze sa ti vplyvon namrazy a podobnych veci s naslednym mrznutim moze vytvorit na siske sajrajt na tej bavlne, a moc prijemne to nieje davat dole.. plus neskor sa ti okreje aj motor, cize motor dhsie za studena, co mu neprospieva dlhodobo :)
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

kiwic
Auto: e87 130i
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Novembra 2012, 19:45

Silno pochybujem, ze kvalitna vlozka (siska)(K&N, JR, Green, Pipercross, ...) saje viac bordelu ako obycajny papierovy filter, inac by sa nepouzivali v motorsporte a pri upravach motorov, ale o tom sa da polemizovat :wink:

Odtienenie si si mal radsej urobit z plechu a vzduch potiahnut od skary vedla svetla ako je origo (mal by kratsiu a priamejsiu drahu k filtru), ale aj tvoje riesenie je celkom v pohode.
E87 130i
VW Lupo 3L 66kw

ex E36 318tds Touring
ex E36 325ti Compact
ex E36 316i Compact

Inst: @michael_tschesak

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Utorok, 13. Novembra 2012, 19:55

kiwic napísal:
Silno pochybujem, ze kvalitna vlozka (siska)(K&N, JR, Green, Pipercross, ...) saje viac bordelu ako obycajny papierovy filter, inac by sa nepouzivali v motorsporte a pri upravach motorov, ale o tom sa da polemizovat :wink:

Odtienenie si si mal radsej urobit z plechu a vzduch potiahnut od skary vedla svetla ako je origo (mal by kratsiu a priamejsiu drahu k filtru), ale aj tvoje riesenie je celkom v pohode.

Siska nesaje viac bordelu ako papierovy filter, ale treba ju casto cistit a nastriekat sprejom na ktory sa zachytavaju ciastocky, co samozrejme 99% ludi ktori si daju sisku nerobi a potom je to horsie ako papierovy filter pretoze im tam bud ide kopa bordelu alebo to maju upchate.

Preto vyrobcovia montuju do aut klasicke filtre, nevyzaduju udrzbu.

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti

Utorok, 13. Novembra 2012, 19:57

no by si sa cudoval, na starej skodovke 125l sa karburator s originalnym filtrom necistil skoro vobec.. ked tam bola siska tak sa trysky a ihla zapchavali kazdy mesiac !
a nie je to fajn prevedenie, dobre to bude az ked bude siska komplet zakrytovana v utesnenom airboxe....
a ked uz by som potreboval nasavat co najchladnejsi vzduch, tak by som ako prve vyhodil cele sanie a dal 4-klapku, tam by vzduch od filtra po ventily v hlave presiel omnoho kratsiu vzdialenost tym padom by mal omnoho menej casu sa zohriat ...
edit: kiwic sisky v motorsporte sa pouzivaju preto lebo tam ma motor zivotnost 10 000km a nie 250 000 ako mame najazdene :mrgreen:
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

wladas47
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 20:22

lukaslh napísal:
podla mna bol napad bol genialny =D> , akurat prevedenie cele zle... #-o teraz som si vsimol ze vaha je povodne pripevnena o horny plast do jedneho skoseneho rohu pod 45 stupnovym uhlom....

už ako som pisal som sa prepočital...dieru som mal rezat o cca 8milimetrou v pravo a nezavadzalo by mi vnutorne uloženia tlmiča a všetko by sadlo tak ako ma....možno to budem prerabat možno nie to sa ešte uvidi podla mojej lenivosti....

majro napísal:
....podla mna je to fajn prevedenie, len na zimu by som skor dal origo airbox, kedze sa ti vplyvon namrazy a podobnych veci s naslednym mrznutim moze vytvorit na siske sajrajt na tej bavlne, a moc prijemne to nieje davat dole.. plus neskor sa ti okreje aj motor, cize motor dhsie za studena, co mu neprospieva dlhodobo :)

cez velke mraze (januar/februar) z týmto autom nejazdím vždy ho nato obdobie ho pekne zazimuvovavam...ved než by sa mi motor zohrial tak by som bol aj 3razy v praci a ja by som asi aj počas šoferovania aj uvrzol :D

lukaslh napísal:
....a ked uz by som potreboval nasavat co najchladnejsi vzduch, tak by som ako prve vyhodil cele sanie a dal 4-klapku, tam by vzduch od filtra po ventily v hlave presiel omnoho kratsiu vzdialenost tym padom by mal omnoho menej casu sa zohriat ...
edit: kiwic sisky v motorsporte sa pouzivaju preto lebo tam ma motor zivotnost 10 000km a nie 250 000 ako mame najazdene :mrgreen:

nad štvorklapkou premyšlam len je to trocha večia investicija a najprv chcem porobiť banality a vady krasi než začnem riešit takéto veci....
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

kiwic
Auto: e87 130i

Utorok, 13. Novembra 2012, 21:30

lukaslh napísal:
sisky v motorsporte sa pouzivaju preto lebo tam ma motor zivotnost 10 000km a nie 250 000 ako mame najazdene :mrgreen:

Cakal som ze to niekto pouzije proti mne :mrgreen: To ale neznamena, ze by seriovy motor nevydrzal napr. 250 000
E87 130i
VW Lupo 3L 66kw

ex E36 318tds Touring
ex E36 325ti Compact
ex E36 316i Compact

Inst: @michael_tschesak

wladas47
Autor témy

Utorok, 15. Januára 2013, 15:24

už nech sa roztopi ta biela blbost vonku nech sa možem pustit do jarnych prerabok auta....nove svetla prerabka air-boxu voll.2 a vymena kapot za nove...už sa neviem dočkat
Ex Mazda RX-7 FC

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 15. Januára 2013, 15:47

az teraz som si vsimol tento pribeh...

ked si dal privod vzduchu z naraznika, konkretne z privodu vzduchu pre brzdy, ako mas teraz rieseny ten vzduchovod co bol povodne urceny k chladeniu brzd?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Šubo
Auto: BMW Power
Kraj: Trenčiansky

Re: [E36 318iS] amalkym novy saci box - Wladas47

Utorok, 15. Januára 2013, 16:18

wladas47 napísal:

keďže som sa trocha prepočítal .

:lol:
naduch ma z grilu,nie od brzd,podla mna by mal mat vacsi priestor ten filter :wink:
I Love My BMW E-36 318iS M44 coupe
Obrázok

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 15. Januára 2013, 16:58

Podla tohto som usudil:

Obrázok

Obrázok
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Šubo
Auto: BMW Power
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 15. Januára 2013, 17:09

sak naduchy od ladviniek su dva,ten druhy daval asi stou hadicou alobalovov ci aka to je,nie?
I Love My BMW E-36 318iS M44 coupe
Obrázok

wladas47
Autor témy

Utorok, 15. Januára 2013, 17:53

chladenie nieje ešte doriešene na 100percent.....zatial brzdy su chladene upravenima podbaltnikma....na jar to budem vele prerabat z novim air-boxom kedže som sa pri tomto prepočital o polcentimatra....
Ex Mazda RX-7 FC

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], TomSQ a 19 neregistrovaných