Dlhšie som tu už nedal fotku svojho umytého auta, takže...
Namiesto toho radšej poviem čo sa na aute porobilo za posledné týždne...
Osvetlenie EČV bolo slabšie na jednej strane, tak som vymenil pre istotu obe svetlá, pôvodne tam boli LEDky, takže tam znova išli LEDky aby to ladilo so zbytkom Licht paketu. Auto pri otvorení krásne zasvieti do biela... Od predných krúžkov, kľúčok, interiéru až po osvetlenie EČV
Cez veľkú noc som dal komplet dole sanie aby som ho vyčistil od toho čierneho sajrajtu. Od kúpy mám odpojené EGR, ale predošlý majiteľ nemal, takže sanie bolo celé zakarbonované ale po asi 6tich hodinách čistenia sa ho podarilo dať do pôvodného stavu... Fotky? Nie sú a to preto, lebo ja som sa musel následne čistiť asi 2 dní a nechcel som sa chytať telefónu počas procesu čistenia... Škoda ale, že som nevyfotil sanie pred a po... Bol to fakt rozdiel...
Potešilo ma, že mám sériovo sanie bez tých prekliatých klapiek, takže o starosť menej
Keď už som čistil sanie, vyčistil som aj trúbku EGR a aj klapku, nech už je všetko pekne čisté
V interiéri sa nedialo nič, dosiahol som black on black štádium, takže som spokojný... Užívam si biele ledky v budíkoch, za čo ešte raz ďakujem Milošovi
Na záver jedno negatívum...
Trápia ma štarty po dlhšom státi... ak auto stojí viac ako 6 hodín, tak ťažšie štartuje, plus po štarte má motor cca 5 sekúnd hrubší a nekľudný chod, no za chvíľu je všetko ok...
Predpokladám, že slzí nejaký vstrek...
Takže auto ide do servisu na kontrolu čerpadla pre prípad, ak by v systéme boli piliny (keď som rozmontoval palivové trúbky nevidel som žiadne kovové častice, hoc som svietil do paliva čo v nich zostalo, ale tak istota je guľomet)
Zároveň sa nechá spraviť kompresia, aby som si bol istý, že motor je OK.
Čo sa týka vstrekov, tak repas stojí 250€ a nový stojí cca 300€... takže jednoznačne pôjdu nové vstreky ak sa potvrdí, že niektorých z nich slzí...
Ako vždy chcem aby auto bolo v 100%...
ps: prišla mi nová záťažová dečka pod sedadlo spolujazdca, vymenil som ju, no stále svieti chyba a nepodarilo sa ju zmazať ani kamošovi s nejakou no-name diagnostikou, tak snád sa to podarí pánom v servise. Za dečku a dodanie ďakujem ako vždy Martinovi z klubu