Ospravedlňujem sa, že som skôr nenapísal, držali ma doteraz na polícii, kým som nahlasoval skutočnosti, bolo to zdĺhavé a klasicky nič netrvalo krátko

Nemal som právny nárok podať trestné oznámenie skôr, nakoľko vozidlo malo v technickom preukaze iného majiteľa/držiteľa ako som ja. JA som kúpil striebornú 530i V8 (teraz známu ako 540d bnykollasa) a zároveň som sa majoritným podielom podielal na kúpe vozidla 525i tmavomodrej farby. Strieborné auto bolo napísané na mňa, modré auto bolo napísane na bnykollasa. Strieborné auto som mu prenechal (keďže mladík túžil po V8, a ja som mu chcel pomôcť splniť sen) a ja som používal modré 525i. Pomáhal som mu finančne, fyzicky a skrz môj talent aj časovo skoro celé roky, tak aby si mohol dovoliť všetko po čom túžil. Na jeseň/zimu 2014, vzťahy ochladli, nakoľko mi odmietol viac krát poskytnúť moje veci ktoré som mal u neho v úschove, odmietal mi poskytnúť pomoc/vrátiť náradie ktoré som potreboval na opravu a chod svojich vozidiel. Vyriešili sme si to tým, že som ja ustúpil a uznal som, že mi nemusel veci dať - keď na to nemal náladu. Keď prišiel čas prepisovať TP, Martin Gablas prepísal bez upozornenia vopred strieborné auto na seba, a v noci 16.3.2015 ma vylákal v noci ku modrému 525i, s tým, že "všetko je odteraz jeho" "mám mu vydať kľúče od 525i, lebo je to na neho napísané". Keď som sa opýtal, že či mi bude vrátené strieborné auto sa zasmial a chrsol mi do tváre, že už nebude, lebo sa v ten deň ráno na neho prepísalo. Z miesta som odišiel, ráno som si tam už auto nenašiel.
Nemohol som teda podať žiadne oznámenie na odcudzenie veci, keďže nemám právny nárok na vec. Tam je vysvetlenie, prečo ak som chcel čokolvek uvidieť, musel som podpísať papier. Viacero klubákov mohlo vidieť, že pri odovzdávaní vecí mladík vyslovil, že skôr ako mu papier nepodpíšem nedostanem odhlásený TP na moje meno.
Nechcem nijako kydať špinu na nikoho, bnykolass vie, že vravím pravdu a opisujem skutočnosť tak ako sa stala, preto sa k tomu nevyjadruje. Ako vždy nemám záujem sa s nikým naťahovať. Je to prejav dobrej vôle, že ostatných varujem pred touto osobou, jej mafiánskymi praktikami na dosiahnutie (PAŤ KORUNOVÝCH) cielov. Keď bol ochotný pichnúť dýku do chrbta bez zaváhania priateľovi (najlepšiemu!), tak si treba spraviť vlastný názor, čo urobí, keď uvidí vo Vás potencionálny zisk.