Marec 2015
Vymenený mechanizmus sťahovania spolujazdcovho okna (
38€ s robotou). A vytiahnutie malých preliačin (fotka) -
15€. Išlo to horšie ako sa čakalo, pretože BMW má kvalitné plechy

. Chalan je z Komjatnej tel.k. 0907 120 539.

Vytepoval som Mperformance koberčeky, lebo na jeden z nich sa mi vylialo trocha aditíva do benzínu a smrdelo mi celé auto z toho.

Olej sa menil 9/2014 a ako vieme M54 je hladný na olej hlavne na krátke zimné trasy a športovú jazdu - čo u mňa platí. Dolial som teda 1liter oleja 5w30. Vychádza mi teda cca 1l/5000km, takže zatiaľ počkám s plánovanou výmenou separátora, hadíc, tesnení - Vanosu, rozvodov, šróbov a veka ventilov. Všetko je súché. Nebudem hasiť čo nehorí a skúsim inú vyskozitu Shell Helix Ultra 5w40 Schválanie:LL-01. E46 2,2 125kw M54 treba tlačiť dosť do otáčok a toto by mohlo pomôcť. Dokonca to vyjde lacnejšie.
Doteraz v poradí 5w30 Schávalenie:LL-04 BMW LL, Castrol LL, Shell a teraz BMW LL. Musím ale povedať, že bola chyba vrátiť sa ku "Castrolu". Pri tretej výmene (za Shell) som spozoroval minimalizovanie vibrácií a hluku motora. Pri benzíne je to cítiť a teraz pri BMW LL sa tie jemné vibrácie a hluk motora vrátili. Takže do budúcnosti
5w40 Shell Helix Ultra alebo
5w30 Mobil ESP Formula.

Výmena dvojročných stieračov KAMOKA za BOSCH Aerotwin
15€.

Prívod vzduchu pre šprotový filter K&N.

Rozpera od nadra
28€. Zmenu je cítiť

.

Sachs tlmiče séria s prachovkami a dorazmi predaná klubákovi do BA. Doložil som
90€ +
30€ robota a dal som tam
Sachs tlmiče
Mtech2 Avantage, Sachs prachovky a dorazy. Na krabici už chýba logo avantage a štítok na tlmičoch je biely s kódami
290 949, 290 950 - Mtech2.
V deň po výmene som mal cestu v noci do ZA - 65km cez Zázrivú. Zobral som to športovejšie a dovolil som to čo predtým nie. Hlavne kvôli tomu, že auto sa už nenakláňa. Čo bol hlavný dôvod výmeny. Tlmiče sú tuhšie, pevnejšie, lepšie držanie a rýchlejšie reakcie auta na volant všetko s rovnakým komfortom. Spokojnosť veľká a ešte to dosadne. Prezujeme na 225/40, 255/35 R18 a uvidíme ako sa to prilepí.

Set 2ks žiarovka
H7 OSRAM Night Breaker Unlimited 12V 55W PX26d. Až 110% viac svetla na vozovke (20% jasnejší než predchádzajúce verzie: Night Breaker Plus - najsilnejšia OSRAM halogénová žiarovka pre automobily), až 40 m dlhší svetelný kužeľ svetla, až o 20% belšie svetlo.

Na sezónu/odskúšanie väčšieho rozmeru. Bridgestone Potenza 255/35 R18 DOT13 4,5mm, vnútorné boky 3mm
50€.