tak aby to nevypadalo že zahálím tak nějaký věci se určitým směrem zase pohnuli :) ještě před zimou proběhl malej servis v podobě Výměny vzducháče , paliváče , a origo BOSCH lambdy ... člověk by neřekl jakej lambda dokáže udělat rozdíl no , hnedka se pružnost motoru zlepšila takže aspoň něco je znát že to nebyli vyhozený dva táci

No pak začlo zkupování nějakých dílů :)
V případě bádání a zkoušení - změna časování :)

Tímto díky ještě jednou luckymu325 za zprostředkování z jůesej :)
Pak aby se motoru trochu odlehčilo podařilo se sehnat haluz v podobě jetronic/karbec setrváku kterej váží cca 6.3kg :)

aneb najdi co chybí napravo
Noooo pak další změna časování v podobě Schrick vačky (podle prodejce 288" - jelikož to byla taková OBR KUNDA - ALPINAK07 tak mu nevěřím ani to :) podle rysky na otevření ventilu by to odpovídalo spíš na 282" ) vačka musela na renovaci , je vyleštěná , a rovnou jsem ji dal nově přenitridovat aby se neprojela zbytečně a něco vydržela (vědět co mě to bude stát nervů tak se na to vyseru a koupím za 330E novou - ušetřil a zamrdal

)

Ano ty rýhy v uložení vidím

ocividne nejakej tejden jezdila na sucho , je to vyleštěný...to musí stačit ... oprava tvrdochromem je za dalších 1500 a na to už fakt seru
překrytí ventilů bych řekl totožný jako serie ...

Paleček , takovej...ehm, baculatější

Od jednoho nejmonovanýcho člověka který svůj projekt upěnlivě tají (stějně to všeci ví

) sem si půjčil jednotku na zkopčení , původně ten motor (2.7) mě být můj ale co už , DÍK ANONYME !

od autora čipu sem se dověděl že je tam upravená palivová mapa , což potvrzuje spotřeba trošku to šlo asi o 2L nahoru , ale musím říct že jsem nečekal že by to mohlo být poznat , pravda , z vyfuku teče benzin jak je to nakrmeny pekne ale v mým případě se mi to hodí , že vy vyšších točkách je dávka paliva větší

:) jako pružnost je zase o kus dál i na mým vydechlým motoru :) v 7000ot když se řadí tak to pak jede taky jinak , jak další kvalt chytne dej uplně v jinejch otáčkách ... uaaaa :) jen čekám kdy si s nějakým koníkem podáme ruku

pak takovej plán do budoucna je zástavba dodatečných budíčků , podařilo se koupit redukci mezi OIL filtr a prirubu/blok na zašroubování čidýlek ... žadný laborování místo vypoštáku u vany atd...

jinak mě čeká výměna oil vany (strženej závit výpušťáku) zadní uložení tlumiču je nějaký pofiderní ...
a co dál ? valí se tu klika ze singlvanos 2.8 a pak už chvilku pošetřit na Wiseco písty a 2.9