Tak s odstupem nějakého času, jsem se rozhodl pořídit další e36tku (už pátou v pořadí)
Jelikož toho dost najezdím tak jsem potřeboval nějaký levný málonákladný dailycar. Moc dlouho jsem nehledal a koupil jsem první co mi příšlo jakž takž ok, byl to Opel Vectra 2.2DTI, no co už, nebylo to pro mě to pravé ořechové. Ale byl jsem spokojen. Jak je u mě zvykem, tak občas sedím a pokukávám v inzerci po různých BMW a vždy jsem narazil na něco zajimavého, například 525TDS e39 která vypadala top, ale po zkušební jízdě jsem řekl ne. Zklamaným se stavy aut v ČR jsem tak trochu rezignoval a řekl jsem si "žádné BMW nebude" dojezdím opla a až potom se uvidí co dal. Jenže zase bych nesměl sedět na internetu a prohlížet inzeráty. Všimnul jsem si jedné zajimavé 318i v automatu, v packetu a hlavně LPG!, dle fotek i slušném stavu. Prodávala se docela dlouho, jelikož majitel původně za ní chtěl docela nesmysl. Momentálně byla za + - přijatelnou cenu. Podíval jsem se na inzerat, zhodnotil, že je to pěkný auto a inzerát zavřel, dále jsem to už nějak neřešil. Jenže, ten inzerát jsem nesměl ukázat své přítelkyní. Když jsem ji ho ukázal tak mě začala lámat ať tam zavolám atd. O víkendu jsme podrobili výlet na Pálavu, kde mě ona celou cestu přesvědčovala o tom proč to auto může být dobrý, její nátlaku jsem neustal a nakonec jsem na inzerát zavolal. Auto dle inzerenta bylo v pěkném stavu 1. majitel v Čr, dovoz z DE po prvním majiteli. Spousta nových věci na autě, proinvestováno hodně peněz, do spotřebních věci atd. No řekl jsem si dobrá, dáme si teda v neděli 200km výlet, podíváme se na to, a kdyby to třeba nebylo rezavy v jakž takž stavu tak to vezmu. Po příjezdu do malého městečka na severovýchodě Čech a po nalezení místa stanoviště na mě vykoukl hezky sedan v bostongrun metallic. Dle zkušenosti s předchozími nákupy aut jsem stále zachovávál kamenný výraz a šel prozkoumat stav auta. Stav byl celkem slušný, avšak pár věcí se našlo: děravý vlnovec sání, drobné promačkliny, oděrky na karoserii, lcd display u budíku svítil jen z půlky, karoserie stav moc pěkný akorát povrchová rez na LZ lemu, spodky levých dveří a jediné uhnilé uložení předního stabilizátoru. jinak kastle nikdy nebouraná, na svůj věk moc hezká. No co si budem povídat. Po smlouvání jsem to auto vzal
Cesta 200km zpět bez problému. Takže auto opravdu funguje

zatím jsem spokojený, hlavně náklady na 1km, vychází v přepočtu na 1,6kč = 0,06 euro na km, což je lepší než v nějakém poruchovém starém dieselu.
Plány s autem jsou následujicí:
Opravit uložení stabilizátoru -
doneOpravit dálkové odemykání -
doneNový vlnovec sání -
doneDodělat Malý BC - klidně i velký, hlavně ať tam nejsou ty příšerné analog. hodiny -
done,
edit dodelát velký BC, ten malý je tam jak pěst na oko
Oprava L blatníků a l. dveři
Nové LZ dveře
doneOprava nebo výměna potrhaného volantu -
doneOpravit budíky
Lípu pod M-Packet -
done16 nebo 17 kola
done než mě neomrzíBrzdy z R6
Možna přestavba na manual - ten automat mi přijde občas strašně tupej

(asi zhýčkanost z novějších aut)
dilemazadní el. okna
dekor panelu kolem řadičky
folie?vymyslet co s podvozkem
?No a samozřejmě běžná údržba jak se patří
K výbavě:
Daten für die Fahrgestellnummer:
Modellbezeichnung: 318I
Ausführung: Europa
Typschlüssel: CA01
E-Code: E36 (4)
Karosserie: Limousine
Lenkung: links
Türen: 4
Motor: M43 - 1,80l (85kW)
Antrieb: Heckantrieb
Getriebe: automatisch
Außenfarbe: Bostongruen Metallic (275)
Innenraum: Dove grau/leder/anthrazit
Produktionsdatum: 17.10.1996
Werk: München
Code Sonderausstattung Optional Equipment
S243A Airbag for front passenger
S255A Sports leather steering wheel
S277A BMW LA wheel/double spoke
S305A Remote control for central locking
S314A Door mirror / driver's lock, heated
S320A Deleted, model lettering
P337A M Sports package
S410A Window lifts, electric
S415A Sunblind for rear window
S435A Fine wood trim
S428A Warning triangle and first aid kit
S431A Interior mirror with automatic-dip
S464A Ski bag
S473A Armrest front
S481A Sports seat
S494A Seat heating driver/passenger
S498A Headrests, rear, mechanically adjustable
S502A Headlight cleaning system
S510A Headlight aim control
S520A Fog lights
S528A AUTOMATIC AIR FLOW CONTROL
S534A Automatic air conditioning
S540A CRUISE CONTROL
S442A DRINK HOLDER
S552A On-Board computer w/ remote control
S662A Radio, BMW Business CD
A676A HiFi Loudspeaker system
S704A M Sports suspension
S709A M Sport Leather Steering Wheel, Multifunction
L801A National Version Germany
S863A Retailer Directory Europe
S879A On-board vehicle literature German
P971A Exclusive package
Auto je momentálně u přítelkyně a bude tam stát tak cca 14 dni než budu mit čas si ho odvézt domu :-)
Dvě SPY FOTO:

více foto snad brzy