Sobota, 5. Augusta 2017, 17:00
ahojte, od Januára 2017 som sa stal v poradí 3. majitelom mojho prvého bmw a z toho som druhý na Slovensku.
Vozidlo bolo dovezené po prvom majitelovi niekedy na prelome rokov 2007 a 2008 z Nemecka po skočení operatívneho leasingu. Moje hladanie a rozhodovanie o tom správnom kúsku trvalo približne rok. Nakoľko bola peťka mojim dlhoročným snom, najviac som hľadal E60 Sedan/Touring ale zvažoval som aj E90 Touring alebo E46 Touring. Nakoniec som sa rozhodol pre E60 530d xDrive v príjemnej výbave a bola to dobrá voľba. Auto som kúpil pri nájazde približne 152 tisíc overených km.
Auto vlastnil pán v najlepších rokoch ktorý si už kúpil nejaké Fko. Na obhliadke som nezistil prakticky žiadne nedostatky až na trochu oleja na prednej nápravici.
Testovacia jazda dopadla tiež na výbornú a preto som sa auto rozhodol kúpiť. Aj ked bolo auto na prvý pohlad v dobrom stave, išlo do servisu pár dní po kúpe na obhliadku a výmenu oleja a filtrov. Po zdvihnutí bolo jasné že únik oleja bol dlhodobý a motor a okolie bolo značné znečistené. K olej servisu a filtrom sa teda pridala výmena tesnenia sania, zaslepenie výrivých klapiek, výmena separátora oleja, velký aj malý termostat, vypálenie DPF, tesnenie na turbe a umytie motora.
Po viac ako pol roku každodenného jazdenia (zaklopem) všetko funguje na výbornú a únik oleja sa úplne zastavil. Servis som ale musel pred týždňom navštívit ešte raz koli výmene lavého spodného ramena ktoré som bohužial dorazil ja ked som spadol s kolesom z vysokého obrubníka a rovno aj dostaveniu ručnej brzdy. Za tento čas som tiež stihol na aute nakodit denné svietenie na dialkové svetlá a US svietenie smerovky, spraviť Logic7 Retrofit a kúpiť R17 disky a nové letné gumy. Auto prebehlo obnovou laku a leštením a bola nanesená keramická ochrana. - fotky z prác pridám postupne.
Moje pocity z BMW sú teda výborné a verím že to tak bude pokračovať aj naďalej.
-
Prílohy
-

- Návšteva v Rakúsku už na nových kolach
-

- Denné + parkovačky a US smerovky
-

-

- Fotené tesne po kúpe.
-

- Fotené tesne po kúpe.