Pocity a dojmy sú po mesiaci a asi 3000km za nami viac ako pozitívne. Je to veľmi pohodlné, dynamické a príjemné vozenie. O motore ani neviem, oproti BMW je viac utlmený a ani to zrýchlenie a dynamika nie je pocitovo tak výrazná. Je to ale klam, treba dávať pozor, sily má na rozdávanie. Celkovo fakt neviem, čo by som mu vytkol. Trošku socka na S-klasse ale vynahradil to stav, ktorý je perfektný, maximálne zachovalý, interiér ako nový, motor + prevodovka tiež. Akurát po kúpe sme menili jeden vzduchový tlmič, vrtuľu na klímu (je tam elektrická na rozdiel od BMW), preventívne som dal spraviť aj olejový servis. A jazdíme...
Je to pre mňa spotrebák na každodenné jazdenie, nebudem z toho robiť cukrík, ale starať sa samozrejme budem a chcem. Prevádzka zatiaľ nič hrozné, olej som dal 5W-50, sviečok ide 16 - na každý valec dve ale zatiaľ som ich nemenil. Inak na motore nie sú žiadne "kurvítka" typu vanos a pod. Aspoň o nich neviem a na túto M113 som nepočul nikdy nič zlé. Spotrebovo je na tom úplne smiešne vzhľadom na objem a výkon. Tatry a späť sme otočili za 9.4/100, kombinovaná prevádzka vychádza tiež okolo tých 10/100, maximálne som zatiaľ mal 11.17! Všetko od plnej do plnej, palubák ukazuje kúsok viac. Chcel som aj LPG, ale nemá to zmysel žiadny. Takže ani veľa peňazí to nezožerie. Čo sa týka servisu uvidím časom...
Chcel som veľmi E38, ale pekná longová V12 na trhu nie je a ceny obyčajných sú extrémne nadhodnotené rozhodol som sa zase pre hviezdu a vôbec neľutujem. Asi už do E38 nakoniec nepôjdem (to by sa muselo objaviť neviem čo v ponuke), je to predsa relatívne staré auto a oproti W220 aj dosť archaické. Je cítiť, že sedmička prišla na trh o pár rokov skôr
Neviem čo by som ešte takto narýchlo napísal, ale keby niekoho niečo zaujímalo napíšte