Ahojte, fórum sledujem už dlhšiu dobu a tento rok som sa rozhodol pre kúpu môjho prvého BMW. Je to e46 320i 125kW. Bolo dovezené z Rakúska, pred kúpou bolo skontrolované u "môjho" mechanika, takže som vedel s čím mám približne počítať pri jeho kúpe.
Vo výbave má originál M packet, športové sedačky, športový podvozok, Harman Kardon a rádio na kazety

(Business C43), DSC, automatická klimatizácia, dažďový a svetelný senzor, PDC..., servisná knižka, 242 000km
Kúpil som ho na R18 styling 143 (foto) a celkom sa mi páčia tak zatiaľ nebudem meniť, zimné plecháče R16, gumy to už majú za sebou takže budem kupovať nové na zimu, možno aj nejaké R16 elektróny na zimu.
Rádio zatiaľ nemám v pláne meniť, hrá dobre, len chcem dorobiť AUX a Bluetooth
Doterajšie opravy/výmeny:
- Predné ramená a stabilizačné tyčky
- Výmena motorového oleja, oleja v prevodovke a oleja v diferenciály, chladiacej kvapaliny, výmena všetkých filtrov
- Vymenená vodná pumpa a termostat
- Vymenené kladky a drážkové remene
- Nové sviečky
- Vymenené sklá spätných zrkadiel (typický hnedý povlak)
- Spravený bypass záťažového čidla airbagu v spolujazdcovej sedačke podľa návodu tu na fóre
- Angel Eyes
Plány:
[*]Geometria
[*]Fólie
[*]LED do interiéru
[*]Výmena prednej hmlovky na vodičovej strane - rosí sa a z toho dôvodu je hrdzavá parabola.
[*]Spínač na zadnom kufrovom okne je pokazený, dá sa otvárať len s kľúčom
[*]Nejaký expert predomnou zlomil úchyt v lište nad priehradkou spolujazdca a na tom "štvorci" okolo riadiacej páky, keď bude dobrá ponuka tak mám v pláne vymeniť aj tieto veci. Akurát musím nájsť so vzorom Alu Black Cube
[*]Multifunkcia do volantu
- Dať opravoť kúsok hrdze nad ľavým zadným kolesom. Odspodu je karoséria bez hrdze.
- Prelepiť dažďový senzor. Bolo menené čelné sklo predošlým majiteľom, senzor nebol dobre nalepený. Prelepil som ho podľa návodu ktorý som našiel na anglickom BMW fóre, sú tam bublinky po krajoch a sníma to tak akoby stále pršalo.. Tak s tým asi behnem niekam kde menia sklá, tam budú mať lepšie know how :)
Je to "daily" auto, nie som žiadny pretekár. Prvé dojmy sú veľmi dobré. Čakal som že to bude tvdšie, takže nie som sklamaný nepohodlím. Motor ide krásne potichu, niekedy keď zastavím na križovatke tak mám pocit že zdochlo

Dúfam že sa z neho budem dlho tešíť :)