Utorok, 28. Októbra 2014, 11:01
Ahojte tak som aj ja už asi 3 týždne majitelom môjho prvého autička značky BMW :)
Cestna k nemu bola zaujimavá kľukatá a nečakaná ....mať vlastne auto som túžil už asi od získania VP ako každý :) noo kazilo to aj nedostatok €, či iné aktivity a potom časom prišli nejaké firemné vozy tak človek necítil až takú potrebu za vlastným :)a tak som sa nejako tmolil motkal a neriešil to :)..nooo ale ako to je zvykom došiel na psa mráaz a ja si hovorím chcem niečo svoje predsa moje je moje a robím si čo chcem atď ved to poznáte :) A tak som začal hľadat skúmať kecať čo kde a ako :) jasne nevyhol som sa ani ja úvahami nad VW group , japoncami a podobne kombinacie diesel benzin lpg ...kolko km vykony objemy no proste hlava globus :) cele toto znášalo somnou pár mojích príbuzných aaa poviem Vám že v určitých momentoch sme rezignovali :)....k BMW tak hlbšie a detailnejšie som sa dostal halvne cez brata, ktorý sa stretával s partiou kde tieto autička prevládajú hlavne E30ky :) nooo a tam to začalo najprv len tak parkrát von a potom to začalo prebdeté noci za internetom a čítanie všetkého o motorroch a celkovo o značke čo a ako funguje atď....kruh sa nám definitívne uzavrel a tak hľadáme BMW ...aj tu to bolo šialene s extrému do extrému :) gigantické objemy kombinácie atď. až som si nechal povedať a zvolil som motorizáciu akú som zvolil so zretelom,že je to moje prvé zadnokolkové auto a nech trošku natom polietam a ak to bude všetko vyhovoať časom presedlam do niečoho silnejšieho aa pravdupovediac dobre som spravil lebo je to niečo po tych prednokolkách iné a zvykam si celkom rád :) Tak teda už tomu bude asi pomalinky mesiac čo ho mám :)
Inak nikdy som nechcel kombi :) ale prišla ponuka aka prišla a ta sa pre zaČaitok odmietnuť nedala :)
Tak ako ste teda už vytušili je to 4valec 1,8 , 87kw 119k ,r.v 2001
Tmavá modrá farba
Vo vnútri mám béovú kožu
Klima
6x Airbag
Bussines radio
Auto bolo v mníchove potom ho mal slovák majiteľ 3 roky a teraz ho mám JA :)
Čo som na aute spravil :
- hneď po kúpe tepovačka hlbková a ošetrenie karosérie
- výmena oleja filtrov silentblokov motora
- vymena lišty pod čelným oknom ktorá je pod stieračmi (stara bola už dosť zničená)
- vymenéne koberČeky za fungel nové ale gumené (lepšie sa to udržiava v čistote :) )
- zatmavenie okien
- zatmavenie zadných svetlometov PLASTI DIP smoke sprejom
- domontovanie Angel eyes krúžkov do svetiel
- vymenené žairovky za Žiarovky Philips H7 BlueVision ultra Xenoneffect
Plány :
momentálne kedŽe sa blíži zima viac jazdiť :) ale v rámci možnosti :
- stredový panel nejako sa šúpe tak ho treba dať dolaty
- výmena volantu nakoľko ten čo tam je asi nebude dobre vyzerať ak by som ho dal obšiť prípadne poradte :)
- pozháňať nejaké letné kola aj s gumami tu ešte ale neviem aký rozmer typovo by už aj niečo bolo ale dúmem nad rozmerom v techničáku mám zapísane 18ky max :)
- ošetriť vonkajšie lišty a plasty na Bčkovom a Cčkovom stlpiku ....pravdepodobne asi pôjde fólia
- upgrade audia
- LAK...pravdepodobne skúsim preleŠtiť na jar a uvidíme čo a ako sa ukáže
Ako si vravím ja a smejem sa pritom auto potrebuje ešte troška Lásky a bude to dobre :)
-
Prílohy
-

- tesne po kúpe
-

- tesne po kúpe
Naposledy upravil/-a
igi_218 v Utorok, 28. Októbra 2014, 11:21, upravené celkom 3 krát.