... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
chico69
Autor témy
Auto: E46, 320d, 100kW
Kraj: Bratislavský

Re: E46 320d Moje prvé auto - mini nehoda :(

Pondelok, 18. Mája 2009, 23:07

alfi666 napísal:
nechyba ti nahodou gumene tesnenie medzi drziakom spataku a karoseriou zvonku?.. mozno to nejaky dobrak pred tebou rozoberal a nedal spat ;)

no neviem ..je to možné..ale nevyzerá to tak že by odtial niečo chýbalo..neviem presne čo myslíš..musím si všimnúť na iných BMW ako to majú

marosss

Utorok, 19. Mája 2009, 10:06

Pripomína mi to trochu mňa a moje auto, tá istá výbava(až na volant),ten istý rok, len ja mám čierne a tiež som kupoval na jazdenie do roboty, teda ma dosť zaujímala aj spotreba, a tiež som si po cca 2 mesiacoch myslel jak som sa s autom zžil a nezvládol som kruháč, naštastie bez poškodení. Prajem veľa beznehodových kilometrov

chico69
Autor témy

Utorok, 19. Mája 2009, 19:43

takže zháňam zadné spodné rameno na pravú stranu - som zistil že je to dosť nedostatkový tovar..takže keby ste mali nejaké typy tak dajte vedieť...posledná možnosť bude asi auto-motiv, lenže tam je to dosť drahé..

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 20. Mája 2009, 14:09

mas ss;)

chico69
Autor témy

Streda, 20. Mája 2009, 18:09

takže zatial pre mňa smutný a netrpezlivý pohľad...auto je zatial nepojazdné - čakám na rameno, ale zajtra by to už malo byť..Inak Díky všetkým čo sa mi ozvali, že by mi vedeli pomocť..
takže zajtra sa dúfam nahodí a potom budem musieť ísť na geometriu - dúfam že to pozrú, poprípade nastavia a bude všetko OK..
No a potom ma ešte čaká oprava diskov..nie sú nejak extra pokrivené ale optický sú poškodené. A keďže dostali šupu tak určite bude treba dať vyvážiť..a hned by som si to dal aj zrenovovať..
Prílohy
Snímka045.jpg
Snímka042.jpg
chýbajúce rameno...

bejbo20

Re: E46 320d Moje prvé auto

Streda, 20. Mája 2009, 20:22

chico69 napísal:
akurát by som chcel vymeniť túto vaničku zo stredovej konzoly..mám z nej dosť zodraté to pogumovanie..

Ja som to mal tiez zosupane a riesil som to odstranenim stareho nateru a naniesol som novy samoyrejme aj s ochrannim lakom vyzera to super.........takze iba odporucam dat dole a sup novy 8)
BMW is my LIfe..........

bejbo20

Streda, 20. Mája 2009, 20:40

chico69 napísal:
takže niečo ohľadom zatekania..
mával som mokro pod nohami šoféra a dokonca raz aj na strane spolujazdca..
takže ako som sa dočítal zvykne sa odlepiť tá butilkaučuková lepenka a tým pádom tade zateká..tak som rozobral obidvojo dverí a nalepil to naspäť..no na moje prekvapenie pri ďalšom daždi som mal mokro zase..tak som pozeral ďalej že odkial to môže tiecť a zistil som že zateká z oblasti spätného zrkadla..tak som to zatesnil silikónom (na obrázku vidno aký som "šikovný" - moc dobre to teda nevyzerá ale účel spĺňa a je to zakrité dverným tapacírom samozrejme) a zatial to vyzerá fajn..bol zatial 1 taký silnejší lejak a sucho..tak uvidíme..keď bude nejaké silnejšie obdobie dažďov :-)
ale toto by skor mohlo ísť aj sem... - viewtopic.php?f=2&t=7130&hilit=zatek%C3%A1+do+interi%C3%A9ru&start=15

No to okno je naozaj nie uplne naj opravene (podla mojho nazoru) a urcite to budes opravovat este raz, ci za mesiac alebo rok, ja by som odporucal rozobrat uplne

...ale opravou co si urobil je pravda ze si to odstranil,respektive predlzil cas, ale silikon nieje naj riesenie,ale to je na tebe

No na to TURBO?!? moj nazor je taky ze ak je uz jemne chytene,treba riesit repas kim to ide,lebo repas sa da riesit len do urcitej hranice....NOVE turbo, no mas 100%istotu ze je ok, no vykonovo to je rovnake,takze ci nove alebo repasovane,vykon ten isty...repas je na jednej strane lacnejsi, no nieje uplna istota kolko to vydrzi....nove je dost drahe ale zase mas istotu ze ako sa budes spravat k turbu tak ako mas, tak by malo dost vzdrzat...Zalezi na tom kolko chces do toho dat penazi....... Ja mam na moje cisto nove a som spokojny
BMW is my LIfe..........

chico69
Autor témy

Streda, 20. Mája 2009, 23:35

bejbo20 napísal:
No to okno je naozaj nie uplne naj opravene (podla mojho nazoru) a urcite to budes opravovat este raz, ci za mesiac alebo rok, ja by som odporucal rozobrat uplne

...ale opravou co si urobil je pravda ze si to odstranil,respektive predlzil cas, ale silikon nieje naj riesenie,ale to je na tebe

- no je to možné..ale už som bol zúfalý a nevedel som čo s tým..nikto nevedel ani poradiť, takže, tak som už nevedel že čo vyskúšať-nie som s tou prácou spokojný-ako opticky to nie je pekné, ale je to zakryté a účel spĺňa..lepšie ako keby mi zatekalo..

bejbo20

Štvrtok, 21. Mája 2009, 15:30

chico69 napísal:
- no je to možné..ale už som bol zúfalý a nevedel som čo s tým..nikto nevedel ani poradiť, takže, tak som už nevedel že čo vyskúšať-nie som s tou prácou spokojný-ako opticky to nie je pekné, ale je to zakryté a účel spĺňa..lepšie ako keby mi zatekalo..

To ano ale ak si to zasilikonoval len zdnuka a nie s vonky, na tvojom mieste by som to prerabal cim skor tim lepsie,samozrejme ak mas v plane si auto nechad dlhsie a ho chces v kratkej dobe predat tak ucel splna ale buduci majitel bude riadne nadavat aspoj ja by som
BMW is my LIfe..........

chico69
Autor témy

Štvrtok, 21. Mája 2009, 17:36

no zatial si ho plánujem nechať..no možno sa na to pozriem - možno mi chýba aj to gumené tesnenie čo alfi spomínal..

chico69
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 19:04

takže auto už opravené - už bolo hotové v podstate vo štvrtok..chvála Bohu s nápravou bolo všetko OK takže žiadne velké opravy..auto sa dalo na geometriu-nastavilo sa čo sa malo a šup..
akurát som ešte zistil po oprave, že pri tom náraze dostalo šupu asi aj ložisko - dosť mi hučí..takže bude nové..a potom už dúfam že to bude všetko..

bejbo20

Sobota, 30. Mája 2009, 19:26

chico69 napísal:
takže auto už opravené - už bolo hotové v podstate vo štvrtok..chvála Bohu s nápravou bolo všetko OK takže žiadne velké opravy..auto sa dalo na geometriu-nastavilo sa čo sa malo a šup..
akurát som ešte zistil po oprave, že pri tom náraze dostalo šupu asi aj ložisko - dosť mi hučí..takže bude nové..a potom už dúfam že to bude všetko..

Ak riadne huci tak by si mal vymenit pre istotu, ale kasi jazdili na rozsipanych loziskach, jeden dokonca spravil az 7 000km az potom vymenil.....no ja by som asi na tvojom mieste vymenil cim skor.......

Takze nech ty to len sluzi co najlesie a najme bez zavad 8)
BMW is my LIfe..........

chico69
Autor témy

Nedeľa, 31. Mája 2009, 11:19

no hučí dosť - čo sa týka jazdných vlastností,tak necítiť nejaké zmeny-ale chvílkami mi už dosť duní v hlave z toho hučania..

inak budúci týždeň sa chystám dať si opraviť disky - už som rozmýšlal na d roznymi firmamy (Aluman,vffv,aludisky..) no nakonic som sa rozhodol že ich dám spraviť jednému pánkovi-osobne ho nepoznám, no dostal som naňho kontakt od pneuservisáka a už som aj inde o ňom počul (že to bežne robí a predtým pracoval v nejakom zváračskom ústave-takže má skúsenosti)..robí to ževraj rýchlo, lacno a vraj kvalitne..akurát že to robí metódou nahrievania na vysokú teplotu a potom s tým pracuje-počul som vraj sa takouto metódou menia vlastnosti kovu a že to nie je moc dobré..no neviem akou metódou to robia iné firmy..takže asi skúsim...

bejbo20

Pondelok, 1. Júna 2009, 05:30

chico69 napísal:
no hučí dosť - čo sa týka jazdných vlastností,tak necítiť nejaké zmeny-ale chvílkami mi už dosť duní v hlave z toho hučania..

inak budúci týždeň sa chystám dať si opraviť disky - už som rozmýšlal na d roznymi firmamy (Aluman,vffv,aludisky..) no nakonic som sa rozhodol že ich dám spraviť jednému pánkovi-osobne ho nepoznám, no dostal som naňho kontakt od pneuservisáka a už som aj inde o ňom počul (že to bežne robí a predtým pracoval v nejakom zváračskom ústave-takže má skúsenosti)..robí to ževraj rýchlo, lacno a vraj kvalitne..akurát že to robí metódou nahrievania na vysokú teplotu a potom s tým pracuje-počul som vraj sa takouto metódou menia vlastnosti kovu a že to nie je moc dobré..no neviem akou metódou to robia iné firmy..takže asi skúsim...

no to netusim ako je to s menenim vlasnosty ked sa alu nahrievaju.....ja som mal svoje ako * uholniky a posielal som ich tusi niekde na zapad neviem ci Yiar na hronom ci kde, ale chlapik tiez ye nahrieval a presne si zistuje zlozenie kovu elektronu a potom aj tim vyplna odlomene alebo poskodene casti. Mne napr nahrieval 3krat aby ich vyrovnal a teraz su rovnucke ,jazdim na nich ! rok a ake zmeni nevydno......su pevne ako fras
BMW is my LIfe..........

chico69
Autor témy

Pondelok, 1. Júna 2009, 20:22

takže dnes má auto zase na chvílu pauzu (dúfam že iba na 24h)..zajtra idú disky do opravy..niečo som nafotil, aby som Vám potom mohol ukázať výsledok práce-dúfam teda že bude výsledok dobrý..
Prílohy
predné.jpg
profil.jpg
zadné.jpg
DSCN3452.jpg
vyvažované to bolo dosť - mal som problém kým som to všetko dal dole..
DSCN3451.jpg
disky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných