... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: [E36 318tds Compact] Tož , renovace :)

Piatok, 9. Septembra 2011, 20:27

kukal si tie pruziny na ceskom fore u niekoho kto rozpredava compact v pakete? minule tam myslim ze taky bol :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Becko
Autor témy
Auto: E36 Compact
Kraj: Zahraničie

Piatok, 9. Septembra 2011, 20:33

Áno Johny , sledujem to každý deň , dokonca našiel som jedného , hneď ako vyhodil inzerát na klub, aj som mu písal , len akosi sa nemá k činu , tak na to kašlem.Najviac ma desilo to , že sám neviem aké je to farebné označovanie pružín a on by mi náhodou poslal sériovky a čo potom..Nechcelo by sa mi to riešiť...Takto kúpim hotovú vec a bude pokoj :) Len ešte predať tie "zvyšné tlmiče" :)

Becko
Autor témy

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 20:37

Tak , tento týždeň sa práce na aute trošku pohli.
V prvom rade som konečne vymenil nové žhaviče Meyle - autíčko krásne žhaví a štartuje nabrnk :)
Keď som už mal rozbabraný motor.priestor - vymenil som blendu EGR ventilu - pôvodná bola z hliníkového plechu , ktorá sa mi po roku v ruke rozpadla na prach , takže nasledovala výroba novej - teraz už z odolnejšieho , pozinkovaného plechu.

Pustil som sa tiež do vypucovania "rámu kufru" , nahodil som zrepasovanú rezervu , nové zadné svetlá , staronový emblém aa konečne som vyhodil zadný stierač (motorček nefungoval , keď bude čas , pojde opraviť ) aaa nahradi som ho záslepkou :)

Obrázok

Tento týždeň som konečne dorobil oblámané uchyty na smerovky na predných svetlách , takže spolu s dielmi ktoré došli z lakovne - náraznik , maska - som sa pustil do skladania - čo sa týka prednej časti , chýbaju nam už len dymové smerovky , ktoré musim objednať a čierne matné ladvinky :)

Obrázok

Aaa jedna fotečka zboku :

Obrázok
Naposledy upravil/-a Becko v Pondelok, 19. Septembra 2011, 10:21, upravené celkom 1 krát.

cumic
Auto: ex E36 323i coupe
Kraj: Trenčiansky

Re: [E36 318tds Compact] Zase raz , niečo nové :)

Piatok, 16. Septembra 2011, 02:58

=D>
neskutocne je!!!
:thumbup:

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Septembra 2011, 06:06

Velka pochvala za vylepsovanie auta :thumbup:

Ale neznizoval by som to - skor daj vacsie kolesa - lebo uz teraz su tie kolesa utopene a ked znizis budu VELMI utopene a budes okrem ineho aj "chytat" m-paketovy naraznik pri nerovnostiach, obrubnikoch, retarderoch ...

HAZARD
Auto: stare
Kraj: Bratislavský

Piatok, 16. Septembra 2011, 06:09

ale dole to moze kludne kusok ist ale tie kolesa suhlasim.urcite by som siel do vacsich:D
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

Becko
Autor témy

Piatok, 16. Septembra 2011, 06:33

Chalani Ďakujem , som rád že sa páči \:D/ :bmwball:

Dole určite pojde , lebo ten predok je vysoko ako na embéčke :D S tym štelovákom si to nastavím , ako bude treba :)
Kolesá sú 16 palcové , pojdu akurát tak gumy s vyšším profilom , a to 50 , lebo teraz je tam 45 , tak dufam , že to ten priestor vyplní trochu viac - ono sa Vám hlavne na tom predku zdá , že to je moc prázdne , ale chýba tam podblatník , tak to ešte dotvára optický dojem "prázdnoty" :D

Becko
Autor témy

Re: [E36 318tds Compact] - pokračujeme =)

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 20:55

Tak opäť raz nejaký update :)

Posledné 2 dni som pracoval na komplet vypucovaní interiéru autíčka :)
Taakže vypožičanie tepovača , kefy , handry , autoglym a už sa makalo - vytepoval som komplet všetko čalúnenie čo sa v aute nachádza + všetky plasty boli vyglancované Autoglym interier shampoo - auto teraz krásne vonia všetkou tou chémiou , až mi je luto pchat tam nejaký wunderbaum - s výsledkom som vcelku spokojný - je to 100 krat lepšie ako predtým :)

Nejaké foto z tepovačky nemám , nahodim foto keď to bude komplet poskladané, hotové.
Azda jednu , na ukážku , aké parády dokáže Interier Shampoo od autoglymu - nedám ten prostriedok za nič !! :thumbup:

Obrázok

Bohužial , tento týždeň nastal aj menši downgrade , keď sestra čarovala s fúrikom po dvore a odniesol si to predný spolujazdcov blatník :( - zajtra ide diel do lakovne , tak dufam , že chalanisko trafi farbu aby sedela aj s dverami aj s naraznikom aj s kapotou...

Obrázok

Ďalšia vec čo ma mrzí , je to , že znižovať autičko nemôžem , lebo by som nevošiel do dvora -už teraz je to natestno , lebo mám nižši profil gum a aj mpaket je troška nižšie ako povodny naraznik - ešte dobre že som to skúšal , kym mi neprišiel štelovák..

Ale čo ma teši je , že som konečne objednal dymové smerovky od crumara a tiež mi konečne prišla nerezova rura na vyrobu 2 koncovky :)

Tento týždeň nás čaká - vymena predných , zadných tlmičov, dorazov, uložení a prachoviek
- vymena brzdovej kvapaliny + odvzdušnenie brzd a spojky
- vyvarenie spolujazdcovho prahu , lebo sa tam vyskytla menšia dierka :D + striekanie
- zapojenie osvetlenia na nohy
- zavarenie zadneho naraznika, resp. otvoru ktore ostalo po ťažnom
- navarenie koncovky vyfuku
- nahadzanie , dopasovanie a doladovanie , komplet všetkeho , čo sa mi váľa v garáži :D
a nakoniec umyvanie a leštenie až do zblbnutia - dúfam , že to všetko postíham :)

icecold
Auto: e36 3XX

Pondelok, 19. Septembra 2011, 19:04

Docelá se mi líbí tvůj Compact a celkově tvůj přístup k práci :smile: Potom by to chtělo trošku poladit motor aby to trochu jelo, 1,7 tds je hodně líné :( , Moje první BMW bylo taky 318tds tak vím jaký to je :smile: To s tou sestrou naštvé :evil: taky mám mladší sourozence a můj bratr mi už stíhl odrbat železnou tyčí masku, nárazník a kapotu :oops: naštěstí mám před celolakem tak to moc zatím neřeším 8)
e36 328i saloon exclusive
e36 325i saloon automatic
e46 320d touring

Becko
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2011, 19:25

Icecold : ďakujem za pochvalu , povzbudí :) Tak sám vieš ako to je s tými surodencami - ja mám naraznik a masku po lakovačke , takže keby mi sestra poškriabe tie , asi by ma vystrelo.Ale tak čo už , deti :D

Motor je momentalne by som povedal v celkom dobrej kondicii , turbo mame 10t km po repase , tak by som snad mohol vymyslieť aj niečo málo z výkonom...Ako si ho ladil ty, keď si mal 18tds??

icecold

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:46

no v té době ještě nevěděl moc na úpravy, ono stačilo že největší investici do toho byl nový motor :lol: ale kdybych ho měl tak určo bych poladil vstřiky, větší coller, turbo, chip, potom už věcí co na to navazujou (spojka, brzdy atd) 8) samozřejmě není to levná záležitost a chce to pořád laborovat.... je tu vela možnosti... 8)
btw, vždycky mě lákala takova 325tds compact... :twisted:
e46 320d touring

Becko
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2011, 21:58

Aha , no ja som naštastie mal motor OK , tak som mal o starost menej :P
V prvom rade by som chcel zohnať práve kotučovú zadnú nápravu , stabilizátor zadnej nápravy , ktorý na aute nieje :roll: aa potom by som chcel riešit niečo decentné, napr. ten chip , uvidíme časom , najprv prídu ešte optické úpravy a keď bude hotovo , pustím sa do motora :)

Btw. ta 2,5 tds by mohla byť v compacte hoooodne zaujímava \:D/

Becko
Autor témy

Utorok, 27. Septembra 2011, 19:49

Takže práce na autíčku pokračuju vo veľmi spomalenom tempe , čo ma dosť štve , no škola a práca mi berú velmi veľa času.

Z pôvodného plánu na minulý týždeň mám hotovú len výmenu zadných tlmičov, dorazov a uložení + som doniesol poškriabaný blatník z lakovne , takže už aj tento je na aute , dopasovaný :)

Čo sa mi podarilo je : - Zohnať ploché bočné lišty , také ako sú aj na nárazníkoch - takže touto cestou ďakujem uživateľovi Alanubris , za vydarený obchod :)

- z čoho sa veľmi teším , je že konečne čalunnik dokončil moju stropnicu :) vyzerá skvele, práca fakt na 1* , žial foto to nezachytí tak dobre, ako to vyzerá v skutočnosti , tak aspon malá ukážka :)

Obrázok

Ďalšou vecou je , že znamy mi vyhovoril vyleštenie laku len čisto s leštenkou od autoglymu , keďže by to nemalo taký efekt ako požadujem - zohnal som človeka , čo mi strojovo a pastami vylešti cele auto za skvelú cenu , takže do 2 týždňov autičko prejde aj touto procedurou :)

icecold

Re: [E36 318tds Compact] - pomaly ideme ďalej :)

Streda, 28. Septembra 2011, 19:35

pěkný 8) kolík stálo čalounění? :wink:
e46 320d touring

Becko
Autor témy

Re: [E36 318tds Compact] - pomaly ideme ďalej :)

Streda, 28. Septembra 2011, 19:48

Aj mne sa strašne páči , nieje to čisto čierna , ale taká čierna s šedými "flakmi" , no proste zaujímavé :)
čalunenie stálo -> robota + materiál = 35 € :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], tombolone a 17 neregistrovaných