... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: [E36 328iA] Majova hračka

Streda, 9. Marca 2011, 15:35

Človek sa o auto stará a ani nevie čo má v motore,doslova upečené hovná.
Radšej asi ani nevedieť nech to nedráždi.
Nemohlo to Majo spôsobiť aj tá tvoja nehoda v Pešti.?
Vonku 32*C a chladič Ko?

Majo
Autor témy
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Marca 2011, 17:16

no urcite tomu nepridalo, ze sa to prehrialo.... ale uz predtym to muselo byt hardcore lebo ked som vymenil olej hned scernel a cez nalievacie vicko a okolo filtra bolo od zaciatku vidiet, ze ten motor nie je najcistejsi....
A ja zas radsej viem na com jazdim, akurat to teraz nebudem moct predat, inak by som riadne prerobil, ale to sa ani nechystam 8)

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 10. Marca 2011, 07:56

jakobych to nekde už videl :mrgreen: vypada to superově :) pak ten pocit ze to vubec jezdi je k nezaplaceni :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Majo
Autor témy

Streda, 16. Marca 2011, 18:57

Tak hlava uz je prerovnana o 0.3mm, bola mierne kriva, ako som predpokladal. Uz ma caka len zabrusenie ventilov. Uff, este 23 :lol:
A tu je dalsi dokaz, aku mam chapavu a tolerantnu manzelku(ano je to v kuchyni na stole) :mrgreen:
Obrázok

RudinkoNR
Auto: E36 320i 150/PS
Kraj: Nitriansky

Piatok, 1. Apríla 2011, 08:17

ako si nastavil ten rozvod? :)

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 1. Apríla 2011, 08:37

zatial nenastavil nijak, zohnal som vykres pripravku, majo sa ide hrat na vyrobcu :D
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Piatok, 1. Apríla 2011, 08:59

Manzelka ma pochopenie, snad si aj ja taku najdem :lol:

Majo
Autor témy

Piatok, 1. Apríla 2011, 09:18

no, akurat mame vo vani viko ventilov, studenou vodou neslo umyt :lol:

A ako pise jararak, pripravok je v stadiu vyroby a stejne by som to este nestihal. Vcera som menil klimu z manualu za digi ked uz je to rozhodene. Zajtra pride kamarat a ideme zakladat prevodovku a motor. Snad to v nedelu bude uz vyzerat ako auto. Nejake fotky este dodam neskor, babracka s ventilmi ma dost zabavila, ale vsetko uz je v podstate vycistene a nachystane na zlozenie 8)

Majo
Autor témy

Sobota, 9. Apríla 2011, 20:17

uz sa voziiim :lol:
Obrázok

Tie pripravky som si nakoniec vyrobil na kolene: zvaracka, flexka a kopa pasoviny a nervov, foto dodam neskor, hlavne ze uz to jazdiiiiiiii

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 9. Apríla 2011, 20:37

si macher :wink:

Maysner
Auto: E36 Coupe
Kraj: Zahraničie

Sobota, 9. Apríla 2011, 23:17

Hura. Ted uz jen drobnosti :lol:
Low E36 323i Coupe, 9/1994, Individual, Dakar Gelb - in reconstruction
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P
Ruzne dily na E36 zde :wink:
Nabizim bezny servis na starsi BMW ale i jine znacky. Zastavby a upravy prevazne E36 a E30 :)

Majo
Autor témy

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 05:37

Tak to tu po dlhej dobe trochu ozivim niecim novym do coho sa idem pustit a to je multifunkcny volant z e39.
Obrázok
Zapojenia som sa pokusil nastudovat na nete, lenze to nie je az take jednoduche a zrejme ma to este pekne vytrapi. Zatial to vyzera, ze najvacsia fuska bude zohnat MFL modul, ktory sa daval do niektorych e39/e38, kym ho neintegrovali priamo do riadiacej jednotky tempomatu, co bolo asi tak v rokoch 95-96. Ak to nepojde budem musiet vymenit celu tempomatovu riadiacu jednotku za e39vinovu aby som to rozchodil.

Tou jednoduhsou castou vyzera byt zapojenie dialkoveho na radio, vyzera to ze staci pripojit kabel a pofrci to. Teda dufam, ze vystup na Pioneeri DEH2000MP nesklame a bude s volantom komunikovat. Drzte palce :smile:

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 10:53

Mozes popisat ake je cca komplikovane prehodit klimu z manualu na digital? Pripadne ak máš odkaz na nejaký návod?

Majo
Autor témy

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 20:04

komplikovane to nie je vobec, hlavne ked ma niekto tak rozhodene auto ako som mal ja. V motorovom priestore ostava vsetko rovnake, meni sa len ten velky box co je pod palubkou, na nom je kabelaz a samozrejme panel.

V podstate:
-pristrojovka von, poodpajat kable, lanka, hovadiny
-odpojit hadice od ventila kurenia a trubky na klimu zo strany od motora(mierna pakaren je sa k nim dostat)
-odpojit kable, vytiahnut stary box, nahodit novy, zapojit kable
-kable co isli k rezistorom ventilatora spojit s tymi co sli k ovladaniu ventilatora
-nahodit pristrojovku a frcime

Majo
Autor témy

Štvrtok, 5. Januára 2012, 14:44

Tak to tu zas trochu ozivim, tentokrat zazitkom, ktory nastastie nakoniec dobre dopadol, aj ked povodne to vyzeralo velmi zle. Zjazd po uzkej ceste z kopca, po vyjazde zo zakruty som zbadal skrizovanu dodavku tesne pod kopcom, tak som sa pokusil pribrzdit. Nesiel som viac ako 30, napriek tomu, odpovedou na fakt mierne pribrzdenie(ledva som sa dotkol pedala) bol smyk, ktory neprestal ani ked som brzdu uplne pustil. Takze rychlo prehodit paku do Nka, trosku sa to chytilo, lenze to nespomalovalo tak som skusil znovu brzdu a zas nic. No dobre, v dodavke by som nerad skoncil, tak som skusil dvomi kolesami na travu, ze tam to mozno pribrzdi lepsie. Trosku to fakt pribrzdilo, ale len vlavo, takze ma to tahalo uplne dolava, volant uplne doprava a len som rozmyslal co je lepsie - bokovka cez strechu cez cca 3metrovy zraz na lavej strane alebo celne do dodavky v strede cesty. Nakoniec to zastalo uplne na upati zrazu/tak ze ked som vystupil musel som z auta zliezat/ a kusok od dodavky. Na fotkach to dobre nevidno, ale pre predstavu - napravo je mensi svah dohora nez nalavo dodola - Ak to niekto pozna je to cesta na Zajezovu.
Nakoniec sme sli zavolat traktor, ten prisiel, lenze pokusy o brzdenie boli aj u neho marne a ked uz to vyzeralo, ze skonci v mojom aute, tak sa mu to podarilo stocit do jarku na druhej strane. Radsej uz odtial ani neskusal vyjst a sli sme rovno pre druhy traktor s retazami a navijakom. Ten najprv vytiahol druhy traktor, potom sme nejak skerovali dole aj dodavku a nakoniec vytiahli mna dopredu asi na pol metrovom lane, pretoze stale hrozilo ze ma zosmykne a preklopim sa cez strechu. Moja zena je z toho zelena este teraz, ja som stastny, ze to takto dopadlo 8)
Fotky:
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 23 neregistrovaných