Utorok, 20. Novembra 2012, 16:48
Je tomu zhruba rok aj pol, čo som sa rozlúčil s mojou sedmičkou, ktorá sa u mňa ocitla dvakrát. Bola to strašne dlhá doba a mne v hlave stále vŕtalo, kedy si zas sadnem do BMWčka, ktoré bude mať v TP zapísané moje meno, lebo kto raz okúsi čaro BMW, toho to už nepustí. A tak som sa príležitostne rozhliadal po nete, čo trh ponúka.. Keďže som na klasiku jasné bolo, že to bude e32 alebo e34. Až asi pred mesiacom som našiel na inzeráte na predaj BMW e34 535i v Mpackete s celkom zaujímavou výbavou. Po dlhšom rozmýšlaní, či si zobrať auto fakt len na víkendy, som ho šiel pozrieť. Auto po estetickej stránke nevyzeralo dobre, čo ma však udivilo, že i po dlhšom státi okamžite naštartovalo a v aute fungovalo všetko čo malo, to bolo kľúčové pri rozhodovaní. Majiteľ povedal, že je veľký záujem o diely a chcel ho rozpredať, čo by bola ale obrovská škoda a myslím, že si to takýto poklad nezaslúži, tak po uvážení a skontrolovaní VINka a výbavy podľa výpisu z netu so skutočnosťou som auto kúpil za viac než symbolickú cenu. Bude na ňom veľa roboty,ale kvôli tomu bolo kupované,aby sa chlapec mal s čím hrať;) Dôvodmi, ktoré pomohli pri rozhodovaní, bolo, že auto je na slovenských značkách a ešte rok a pol má platnú STK/EK. Pri dnešných poplatkoch za prihlásenie je rozumnejšie zobrať takéto auto, ako ťahať tak staré auto z vonka.
K autu:
BMW E34 535i
Dátum narodenia: 4. január 1990
MOTOR: M30 [radový 6valec s 2 ventilovou technikou]
OBSAH: 3430 ccm
VÝKON: 155 kW
KRÚTIACI: 305 Nm
PREVODOVKA: 5 st. manuálna
FARBA: DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Výbava: Mtech 2 volant, el. športové sedačky s výhrievaním, 4 x el. okná, 2 zónová klíma, veľký BC, Radio Bavaria C, el. šíber,Mtech podvozok, viac vo výpise podľa VIN:
S209A SPERRDIFFERENTIAL 25% Differential lock 25%
S302A ALARMANLAGE Alarm system
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering
S335 M TECHNIC SPORTPAKET
S339A SHADOW LINE Shadow-Line
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Lift-up-and-slide-back sunroof, electric
S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Sun-blind, rear
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats, velours
S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit
S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Seat adjuster, electric, with memory
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Headrests, rear, mechanically adjustable
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Headlight wipe/wash/Intensive cleaning
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Headlight aim control
S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning
S570A STAERKERE STROMVERSORGUNG Reinforced power supply
S655A BMW BAVARIA C BUSINESS Radio Bavaria C Business
S690A CASSETTENHALTERUNG Cassette holder
S708A M SPORT-LEDERLENKRAD II M sports steering wheel leather
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG National version Germany/Austria
S932 WINTERREIFEN ZUSAETZLICH
S933 RADKAPPEN FUER WINTERRAEDER
Kto sa kus rozumie, musí uznať, že auto s takouto výbavou sa len tak ľahko nenájde, čo ma teší, že je takmer v pôvodonom stave, až na širokú masku a kapotu a NON Mtech predný nárazník (auto bolo jemne ťuknuté). V kastlíku som našiel starý TP, auto bolo na Slovensko dovezené z Nemecka v roku 1997, od vtedy vraj bolo servisované len v BMW servise do nejakého roku 2006-2007, čomu aj zodpovedá stav, potom to išlo s autom dole vodou, len stálo a nebolo oň starané, avšak všetko funguje a auto jazdí.
Popis chýb:
-diera v podlahe vľavo pri vodičových nohách, mierna povrchová korózia (spodky dverí, okolie veka nádrže)
-synchrón na 3. rýchl. stupni nefunguje (3.ka ide zaradiť,ale chce to prax)
-klíma nešla ani nepamätá, po pokuse ju zapnúť sa začal od kompresora ozývať otrasný škrípavý zvuk
-deravý výfuk
-nutné naštelovať ventily
-výrazné chyby laku
-neporiadok v interiéry, čalunenie na výmenu, najmä A stlpiky, stropnica a zadné pláto
-zablokované rádio
-nápravy, tyč riadenia (nič nie hrozná, potrebné skontrolovať)
Určite som na niečo zabudol, s autom sa ešte len zoznamujem, ale postupne to tu bude pribúdať, i keď nečakám, že za rok to bude cukor.
Plánované zákroky:
-výmena prevodovky
-nový výfuk
-výmena čelného skla (doškriabané), výmena skla v šoférových dverách (doškriabané), výmena stieračov
-namontovanie nádržiek na ostrek skla a svetiel
-nová stropnica a iné časti čalunenia a plastov v interiéry
-predný Mpacket nárazník
-výmena náplní
-nastavenie ventilov
-carbon fólia na poškodené miesta (strecha, kapota, zadné krídlo) [dočasné riešenie, kým nebude na celolak]
-časom vyššie spomínaný celolak
-a isto sa toho nájde celá fúra..uvidíme čo príde
Pridávam pár foto ihneď po kúpe:
-
Prílohy
-

-

-

- vzadu vidieť origo Mpacket
-

- nájdená kópia starého TP
Naposledy upravil/-a
renzo776 v Pondelok, 17. Júna 2013, 20:47, upravené celkom 2 krát.
BMW E61 530dA
ex BMW e38 740i 6q.
ex BMW e34 535i M-Tech
ex BMW e36 320i Touring
ex BMW e30 325ix Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 525Tds Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 520i 24V